Egy 67 nm-es panellakás 6,5 nm-es pici panel konyhájának újjászületése

„Régóta terveztük a konyha felújítását, legfőképpen azért, mert panellakás lévén még az eredeti villanyvezetékek futottak a falban. Nem is mertem használni egyszerre a kávéfőzőt és a mikrohullámú sütőt, vagy a mikrót a turmixgéppel, nehogy baj legyen. Már nem tetszett a narancs színű járólap és a fehér márvány mintás csempe sem a világosszürke konyhabútorral. A mosogatótálca pici volt, sokszor nehéz volt a tepsiket elmosogatni benne, a víz meg fröcsögött mindenfelé. A villanyvezetékek állapotán túl nagyon zavart még a ronda beépített szekrény (a spázj) és a világítás kialakítása is. Nem a mennyezeten volt a fényforrás, hanem az egyik rövidebb oldalfalon, emiatt sötét volt a helyiség.

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Sokat sütök, főzök, szeretek a konyhában tevékenykedni, és nagyon vágytam már egy minden igényt kielégítő, vintage hangulatú főzőtérre, sok tárolóhellyel, ezért igyekeztünk minden egyes szegletet beépíteni, kihasználni.

Azt tudtuk, hogy asztalost és villanyszerelő szakembert mindenképpen megbízunk a munkálatokkal, de a felújítás többi részét (régi csempe leverése, új csempe felrakása, álmennyezet kialakítása, vinyl padló lerakása) megoldjuk magunk, ezen tudtunk spórolni.

A párommal ketten terveztük meg az új konyhát. Hónapokig ötleteltünk, nézelődtünk, inspirálódtunk, mire megszületett a végleges elképzelés, de a tökéletes tervrajzot ő készítette el az asztalosnak.

Jó három hónapig tartott a felújítás, igazodtunk a villanyszerelőhöz és az asztaloshoz, közben pedig levertük a régi csempét, a párom felrakta az újat, álmennyezetet csinált a spot lámpákkal, és a vízálló vinyl padlót is lerakta a régi járólapra.

A kiváló asztalosunk és villanyszerelőnk tökéletes munkát végzett, nagyon elégedettek voltunk velük.

A MUNKÁLATOK

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Nehézségek adódtak mind a villanyszerelési, mind az asztalos munkák során, de a szakemberek nagyszerűen megoldották ezeket. Például voltak a falban olyan kóbor villanyvezetékek, hogy azt se lehetett megállapítani, honnan hova vezetnek. Ezek persze mind kiiktatásra kerültek.

A panellakások leggyengébb pontja a falak egyenetlensége. Nagyon kellett trükközni, hogy ne látszódjon, mennyire egyenetlenek a falak, ami leginkább a szekrények felrakásakor derült csak ki, de a mi szuper asztalosunk ezt is megoldotta úgy, hogy észre sem lehet venni.

Nagyon büszke vagyok arra, amit a párom oldott meg egyedül nagyon ügyesen. A konyha bejárati ajtaja felett volt egy festett üveg, ami rendkívül kihasználatlan és felesleges része volt a konyhának. A párom kitalálta, hogy az üveget kiveszi, bedeszkázza a helyét, legipszkartonozza, és akkor oda is lehet egy kis tároló szekrényt rakni.

Egy 67 nm-es panellakás 6,5 nm-es pici panel konyhájának újjászületése

Amit a legjobban szeretek az új konyhámban:

  • végre van sok fény
  • el van rejtve a gáztűzhely mellett lévő gázcsonk egy kis szekrénnyel
  • a karcos régi műanyag ablakpárkány a  maradék falpanelből új dizájnt  kapott
  • a hatalmas méretű mosogatótálca (545×400 cm) – ez volt a legjobb ötlet

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.