Csempefelújítás két kreatív (és könnyen kivitelezhető) módon

Csempefelújítás két kreatív (és könnyen kivitelezhető) módon

A régi csempék leverése és helyükre újak felrakása nem kicsi munkával jár, ráadásul csupa por és kosz utána minden. És még drága is, ezért nem csoda, hogy sokan megpróbáljuk a lehető legutolsó pillanatig elkerülni ezt. Szerencsére vannak szuper mentőövek erre. Jöjjön két kreatív csempefelújítás megoldás.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Csempefelújítás – nem lehetetlen. Mutatjuk is, miért.

Csempefelújítás – 2 módszer

  • Csempefestés

Ha a fali csempék állapota jó, de a színük és mintájuk ósdi vagy kopott, akkor kár új csempékre költeni, és a felújítással járó káoszt bevállalni. Szerencsére már minden színben kapható speciális csempefesték, aminek a felvitele nem is bonyolult. A folyamat egy alapos tisztítással kezdődik: mossuk le a csempéket, majd töröljük azokat szárazra. Ezután jöhet az alapozó réteg, ami garantálja a festék tapadását. Miután megszáradt az alapozó, következhet két-három rétegben az új szín, majd száradás után fontos egy záróréteggel befejezni a folyamatot. Utóbbi rendkívül fontos, ugyanis csak így lesz tartós és strapabíró a végeredmény.

  • Csempe fólia/matrica

Már rengeteg barkácsboltban kapható csempe fólia vagy matrica, amely pikk-pakk megszépíti a legrondább csempéket is. Előnye, hogy olcsó és pofonegyszerűen felrakható szakember nélkül is. A csempe fóliák teljesen vízállóak és rendkívül tartósak, ezért a lakás bármely pontján lévő csempéket felújíthatjuk ezzel a módszerrel. Az egyetlen nehézséget az jelentheti, hogy nagyon precízen kell feltenni, nehogy a fugához érjen.

  • Fugafestés

Sokszor a csempék egy alapos takarítás után már teljesen vállalhatók, ám az ezeréves fuga elrontja az összképet. A szennyeződésekkel teli fuga miatt kár festésbe, fóliázásba vagy új csempék felrakásába fogni. A fugajavító tollak igazi csodaeszközök, ugyanis pofonegyszerű a használatuk, olcsók, tartósak, és segítségükkel teljesen megújult külsőt adhatunk a régi csempéknek is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin