Forrás: Getty

Csempefelújítás két kreatív (és könnyen kivitelezhető) módon

Csempefelújítás – nem lehetetlen. Mutatjuk is, miért.

Csempefelújítás – 2 módszer

  • Csempefestés

Ha a fali csempék állapota jó, de a színük és mintájuk ósdi vagy kopott, akkor kár új csempékre költeni, és a felújítással járó káoszt bevállalni. Szerencsére már minden színben kapható speciális csempefesték, aminek a felvitele nem is bonyolult. A folyamat egy alapos tisztítással kezdődik: mossuk le a csempéket, majd töröljük azokat szárazra. Ezután jöhet az alapozó réteg, ami garantálja a festék tapadását. Miután megszáradt az alapozó, következhet két-három rétegben az új szín, majd száradás után fontos egy záróréteggel befejezni a folyamatot. Utóbbi rendkívül fontos, ugyanis csak így lesz tartós és strapabíró a végeredmény.

  • Csempe fólia/matrica

Már rengeteg barkácsboltban kapható csempe fólia vagy matrica, amely pikk-pakk megszépíti a legrondább csempéket is. Előnye, hogy olcsó és pofonegyszerűen felrakható szakember nélkül is. A csempe fóliák teljesen vízállóak és rendkívül tartósak, ezért a lakás bármely pontján lévő csempéket felújíthatjuk ezzel a módszerrel. Az egyetlen nehézséget az jelentheti, hogy nagyon precízen kell feltenni, nehogy a fugához érjen.

  • Fugafestés

Sokszor a csempék egy alapos takarítás után már teljesen vállalhatók, ám az ezeréves fuga elrontja az összképet. A szennyeződésekkel teli fuga miatt kár festésbe, fóliázásba vagy új csempék felrakásába fogni. A fugajavító tollak igazi csodaeszközök, ugyanis pofonegyszerű a használatuk, olcsók, tartósak, és segítségükkel teljesen megújult külsőt adhatunk a régi csempéknek is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.