Csempefelújítás két kreatív (és könnyen kivitelezhető) módon

Csempefelújítás két kreatív (és könnyen kivitelezhető) módon

A régi csempék leverése és helyükre újak felrakása nem kicsi munkával jár, ráadásul csupa por és kosz utána minden. És még drága is, ezért nem csoda, hogy sokan megpróbáljuk a lehető legutolsó pillanatig elkerülni ezt. Szerencsére vannak szuper mentőövek erre. Jöjjön két kreatív csempefelújítás megoldás.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Csempefelújítás – nem lehetetlen. Mutatjuk is, miért.

Csempefelújítás – 2 módszer

  • Csempefestés

Ha a fali csempék állapota jó, de a színük és mintájuk ósdi vagy kopott, akkor kár új csempékre költeni, és a felújítással járó káoszt bevállalni. Szerencsére már minden színben kapható speciális csempefesték, aminek a felvitele nem is bonyolult. A folyamat egy alapos tisztítással kezdődik: mossuk le a csempéket, majd töröljük azokat szárazra. Ezután jöhet az alapozó réteg, ami garantálja a festék tapadását. Miután megszáradt az alapozó, következhet két-három rétegben az új szín, majd száradás után fontos egy záróréteggel befejezni a folyamatot. Utóbbi rendkívül fontos, ugyanis csak így lesz tartós és strapabíró a végeredmény.

  • Csempe fólia/matrica

Már rengeteg barkácsboltban kapható csempe fólia vagy matrica, amely pikk-pakk megszépíti a legrondább csempéket is. Előnye, hogy olcsó és pofonegyszerűen felrakható szakember nélkül is. A csempe fóliák teljesen vízállóak és rendkívül tartósak, ezért a lakás bármely pontján lévő csempéket felújíthatjuk ezzel a módszerrel. Az egyetlen nehézséget az jelentheti, hogy nagyon precízen kell feltenni, nehogy a fugához érjen.

  • Fugafestés

Sokszor a csempék egy alapos takarítás után már teljesen vállalhatók, ám az ezeréves fuga elrontja az összképet. A szennyeződésekkel teli fuga miatt kár festésbe, fóliázásba vagy új csempék felrakásába fogni. A fugajavító tollak igazi csodaeszközök, ugyanis pofonegyszerű a használatuk, olcsók, tartósak, és segítségükkel teljesen megújult külsőt adhatunk a régi csempéknek is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin