Az öreg parasztház története IV. – Így lett egy helyett két fürdőszoba

“Ezekkel a fürdőkkel igazából nem volt olyan nehéz dolgom első ránézésre. Az egyik az eredeti helyén maradt, és relatív nagy alapterülete miatt sok lehetőséget biztosított arra, hogy minden szükséges elemet elhelyezzek benne. Éppen ez a körülmény adta meg a lehetőséget egyébként egy másik fürdő kialakításhoz.

Amikor a tulajdonosok felkértek, eleinte azt hitték, a meglévő vizesblokk is kiszolgálja majd őket, de a beszélgetések során rávilágítottam, hogy ha 10 ember nyaral majd a házban, az egyetlen mosdó biztosan nem lesz elég komfortos. Örültek neki, hogy erre felhívtam a figyelmüket, mert később sok bosszúságot okozott volna nekik, ha ilyen marad a beosztás – főleg, hogy eredetileg ez helyiség egy szobából nyílt.

Az első dolgom az volt, hogy a meglévő fürdőt lezártam a nappali felől, és ajtót nyitottam neki a tágas folyosóról, a belső részéből pedig elloptam 2 négyzetmétert, és a másik fal mellett elhelyezkedő kamrához csatoltam. Ebben a megnövekedett kis térben el tudtam helyezni egy kényelmes tusolós fürdőt, toalettel, mosdóval – még egy pici ablaka is lett. Nagy jelentőségű lett végül ez a fordulat, mert ezt a kis vizes helyiséget ahhoz a nappali-szerű plusz vendégszobához tudtam csatolni, ami tényleg csak nagy létszám esetén kell, hogy alvóhelyként funkcionáljon – akkor pedig nyilván extra komfort egy plusz fürdőblokk. Így a gépészeti átalakítások is szerény költségből megvalósíthatóak voltak, és sikerült kieszközölni egy komoly értéknövekedést is!

A méretesebb fürdőszoba még mindig elég nagy volt ahhoz, hogy elhelyezzek benne egy szabadon álló kádat, egy zuhanykabint, egy dupla mosdót, egy toalettet, valamint egy mosó- és szárítógépeket is tárolóhellyel a tisztítószerek és a törölközők számára. Így oldódott meg a 10 alvóhelyesre bővített apartmanház komfortja, biztosítva Megbízóimat arról, hogy az épület adottságaiból kihoztuk a maximumot!

A látványos térnövekedés a központi konyha-étkezőben, a nappali funkció megteremtése, a fő enteriőrök fénnyel táplálása az ablakos veranda felől, a legárnyékosabb szoba pihenő-, illetve mozi szobává alakítása és a hálók maximális térkihasználása – végül mind a kívánt funkciók és kényelem szolgálatába álltak, drasztikusan fokozva az ingatlan értékét, és növelve a Tulajdonosok kikapcsolódásának mértékét.”

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

A történet további részei:

Perneczky Regina

Render: Exoarch Vizualizáció

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.