Az öreg parasztház története III. – A szabadon alakítható hálószobák

“A hálószobák esetében nagy kihívás volt, hogy csekély alapterületen kellett teljes értékű és kényelmes, franciaágyas hálóteret kialakítani, amely pótágyazható. Úgy oldottam meg egy 2+1 és egy 2+2 férőhelyes pihenőteret, hogy a két szoba közötti válaszfalat aszerint alakítottam, hogy mindkét hálóban legyen egy “beugró” fülke, mely befogadhatja a tartalék fekhelyet. Az egyik térben egy plusz személynek hoztam létre egy fotelágyas kis sarkot, a TV-nek helyet biztosító fal mellett egy önálló, kissé elbújtatott zónát, ráadásul a becsukott fotel akkor is kényelmes, ha csak ketten veszik birtokba ezt az enteriőrt. A kékes szobában azonban ennek a falfülkének az inverze szélesebb lehetett, így oda egy komfortos kétszemélyes szófát tudtam elhelyezni, további családtagok kényelmét biztosítva. Ez a beugró falfelület szintén megoldotta a TV elhelyezésének kérdését.

A kihívás azonban itt nem ért véget, ugyanis a kis ablakok, a kötelezően szükséges elemek és a fekhelyek miatt a szobák túl egyszerűek, sablonosak és barátságtalanul szűkösek lettek volna. Rendelkezésre álló extra hely híján úgy döntöttem, optikai dimenzió fokozással hozok be egy kis trükköt a belterekbe. Építettem előtét falszakaszokat a legnagyobb összefüggő falfelületek elé, hogy egy-egy kis effekttel, rejtett síkmegvilágító fényekkel, tapétával extra térélményt hangsúlyozhassak az itt alvók örömére. Az egyik szobában vertikálisan, a másikban horizontálisan mutatkozik meg a fókusz tengelye, így teremtve egyszerre különbözőséget és hasonlóságot is a két háló designjában. A hangulatfények elengedhetetlenek, míg a komódok hasznos kiegészítői lettek a miliőnek.”

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

A történet további részei:

Perneczky Regina

Render: Exoarch Vizualizáció

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.