A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“A lakás maga 33 nm, és eredetileg meglehetősen előnytelen kialakítása volt. Volt benne egy szoba, egy külön mellékhelyiség, egy konyha, melynek a közepén, rögtön a kamra mellett, kapott helyet egy magasított zuhanytálca – ez volt az ún. tisztálkodási egység. Ebből szerettünk volna megvalósítani egy élhető, hangulatos otthont külön fürdővel, modern konyhával, letisztult berendezéssel, otthonos kiegészítőkkel. És ami a legfontosabb: egy tágas és világos szobával. Szerettük volna bebizonyítani, hogy egy garzon is lehet társ és élhető.

A LAKÁS EREDETI ÁLLAPOTA

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

A falak kiverésével kezdtük a felújítást: eltűnt a kamra és a “fürdő rész”. Egy új fallal itt leválasztottuk a konyhát és a fürdőt. Az összes közmű-vezetéket cseréltük a lakáson belül.

A felújítási munkálatok során számos érdekességgel szembesültünk. A parketta alatt például több köbméter homok volt. Hetekig tartó szakmai egyeztetések nyomán végül ara jutottunk, hogy vastag OBS lapokat rögzítünk le. A lakás fűtésére Fondital gázkonvektort választottuk, mert nagyon jó tapasztalataink vannak vele. Modern, letisztul forma, programozható üzemeltetés, egyszerűen kezelhető, és mivel nincs folyamatos őrláng, rendkívül költséghatékonyan lehet vele fűteni. Ráadásul nyáron a beépített ventilátor hűtésre is alkalmas. Emellett a lakás hűtéséről és esetleges fűtéséről egy Gree klíma gondoskodik. A fürdőbe pedig Ariston Velis elektromos vízmelegítő lett beépítve, amit igyekeztünk elrejteni a szemek elöl.

A FELÚJÍTÁS KÖZBEN

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

Általánosságban igaz egyébként, hogy a berendezés kiválasztásánál próbáltunk maximálisan odafigyelni arra, hogy a beépített készülékek ne csak esztétikusak és praktikusak legyenek, de az energetikai besorolásuk is a lehető legjobb legyen.

A fürdőszoba éke a Ravak zuhanyfal, a Ferro zuhanyrendszer és a Wellis márkájú fényes fehér mosdószekrény.

A lakás bútorzata úgy lett kialakítva, hogy a kis alapterület ellenére mindennek legyen hely. Ezért esett a választásunk egy nagy gardrób szekrényre, ami sok ruhát és egyéb holmit el tud rejteni a mindennapokban.

Fontos számunkra, hogy a lakást ne csak a bútorok tegyék otthonossá, hanem a képek, növények, apró kis dísztárgyak és a gyertyák hangulatot árasszanak. A kedvenc kis részünk a lakásban az olvasósarok. Ezt kis gyertyákkal kívántuk még hangulatosabbá tenni.

A CSODÁS VÉGEREDMÉNY

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ez a második ilyen projekt, amire vállalkoztunk. Az első lakás is hasonlóan rossz állapotban volt, rendbe tettük, majd eladásra bocsátottuk. Az eredeti tervek szerint ez az ingatlan is erre a sorsa jut. A főállásunkhoz szerencsére jól passzol ez a vonal. Debrecenben, ugyanis, egy víz-gáz-fűtés szakáruházat és webáruházat vezetünk. Az alapanyagok ismerete és a meglévő beszerzési források nélkül ez nem valósulhatna így meg.

De ami még elengedhetetlen hozzá: imádjuk ezt csinálni! egy új vonalat szeretnénk meghonosítani Debrecenben azzal, hogy nem csak felújítunk egy lakást, hanem be is rendezzük, ezzel pedig egy élhető, hangulatos otthont kínálunk leendő tulajdonosainak.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Felújítás 12 év kitartó munkájának gyümölcse: egy roppant ízléses kádár-kocka, ami még szaunát is kapott

Egy tucat esztendő - soknak tűnik, igaz? De sokkal kevesebbnek érződik, ha az ember közben a saját otthonát építgeti, szépítgeti. Zoltánék története még 2009-ben kezdődött, ennyi esztendő alatt jutottak el oda, hogy azt mondják: elégedettek az otthonukkal.

Tipp Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Amikor egyetemre vagy főiskolára készülsz, a legtöbb esetben költözésre is sor kerül. Annak érdekében, hogy otthonosan érezd magad az albérletben, leendő szobádat be kell rendezned a saját stílusodban. Mindezt úgy, hogy a végeredmény praktikus és költséghatékony is legyen. Erre hoztunk pár szuper tippet!

Gyerek Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin