Variációk ablakra – 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

Variációk ablakra – 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

Hajlamosak vagyunk kizárólag a funkcionalitás szemüvegén keresztül gondolkodni róluk, pedig az ablakok ennél sokkal többet jelentenek otthonunkban. A fény és a természet kapuját! Ezért sem mindegy, mekkora hangsúlyt adunk nekik a lakásdekorációban. Többnyire minél többet, annál jobb. Mutatjuk, hogyan tehetjük meg mindezt bármely helyiségben szinte észrevehetlenül.

Ötletládához ad!

1. Fa párkányzat

A fa párkány az egyik legklasszikusabb dekorációs megoldás az ablak körül. Igaz, manapság egyre többen átsiklanak felette, ha lakásdekorációról van szó, mondván, hangulatában nem passzol a kortárs stílusú otthonbelsőkhöz. Ez azonban nem igaz. Önamgában használva képes modern, letisztult hatást kelteni. Ráadásul fügönnyel és festett fa ládákkal párosítva tökéletes megoldás bármely konyhában vagy fürdőben – azokon a helyeken, ahol a szövet borítású berendezési tárgyak kevésbé ellenállóbbak a “vizes találkozásokkal” szemben.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

2. Festett ablaktáblák

A méretre vágott párkányzat tökeletes alternatívja lehet a színezett ablakkeret. Még a függönyt is megspórolhatjuk vele. Ha pedig vagyunk elég elszántak ahhoz, hogy saját kezűleg lássunk hozzá, a színskála gyakorlatilag végtelen. Azt keverünk ki magunknak ugyanis, amit csak szeretnénk. Ugyanakkor ha igazán elegáns végeredményt szeretnénk elérni, sötét barna vagy fekete színekkel mindenképp dolgozzunk.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

3. Függöny csuklós tartón

Korábban nagyon közkedvelt, mára méltánytalanul mellőzött ablakdekorációs megoldás. Mindössze egy “csuklós” függönyrudat kell hozzá beszereznünk, ami engedi, hogy a függönyt 90°-ban kifordítsuk az ablaktól. Brilliáns megoldás, ha olyan feltételeket szeretnénk teremteni a hálószobában, melyekkel pillanatok alatt besötétíthetünk anélkül, hogy összegyűrnénk vagy egy erősebb mozdulattal letépnénk a helyéről a sötétítőfüggönyt.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

4. Testet sötétítőfüggöny

Nem lenne teljes a listánk, ha nem térnénk ki a klasszikus sötétítőfüggönyök dekorációs szerepére. Egyrészt – színüktől és anyaguktól függően – tökéletesen alkalmasak arra, hogy elegáns hangulatot kölcsönözzenek otthonunknak. Különösen közkedveltek a bársony drapériák, melyek középen megkötve és a földig lógatva mutatnak a legjobban. De keverhetjük a sötétítő hangulatvilágát zsenília szövettel, kecskebőr anyagokkal, selyemmel és szokatlanul merész színválasztással is.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

5. Vékony drapériák

A vékony függöny egy biztos megoldás: úgy teremt privát hangulatot, hogy közben rengeteg fényt enged be a szobába. Északi fekvésű helyiségekbe éppúgy passzol, mint nagy forgalmú utcára néző ablakok elé. A legdekoratívabb megoldás a plafontól a padlóig érő variáció. Könnyed, sejtelmes, érzéki. Számtalan színben kapható, így szabadon kísérletezhetünk. Ami garantáltan működik majd: semleges színű falakhoz pasztel színű függöny.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Jól szellőző hálószoba, kellemes klíma és fényviszonyok, hogy pont úgy induljon a nap, ahogy szeretnéd

A hálószoba a ház, lakás legintimebb területe, ide bújunk el párunkkal, itt hajtjuk fejünket pihenésre éjszakára. Fontos, hogy ez a szoba kellemes érzetet keltsen bennünk, kényelmes legyen, és biztosítsa számunkra mindazt a komfortot, amire vágyunk. A szobának kialakításában biztosítania kell nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését és az egészséges klímát is. A VELUX tetőtéri ablakok minderre megoldást kínálnak számunkra.

Otthon Bevállalták! Olyan színnel dekorálta a fiatal pár felújított lakását, ami elsőre mindenkit sokkol!

Az ember a húszas éveiben merész és bevállalós. E generációból mutatjuk meg most egy pár első közös otthonát. És hogy miért izgalmas, amit látunk? Mert lakói imádják a neonzöldet és nem féltek használni sem.

Tipp A 8 legfontosabb hely az otthonodban, amit minden nap érdemes rendbe tenned

Néha te is érzed úgy, hogy folyamatos őrület vesz körül, és szeretnéd, hogy egy kicsit rendezettebb legyen az életed? Szerintünk ehhez az első lépés az, hogy a saját környezetedet egy kicsit gatyába rázod, nap, mint nap. Minimális napi erőbefektetéssel rendet tehetsz magad körül, elkerülve azt, hogy egyszer csak úgy érezd, hogy elönt a kosz és a szemét. Mutatunk pár érzékeny pontot, ahol napi pár perc odafigyeléssel megelőzheted a mordori állapotok kialakulását.

Stílus Kis lakások jó barátja: ilyen a jó térelválasztó

Tudjuk, milyen nehézségeket okozhat egy kisebb lakásban megtartani a privát szférát. Különösen akkor, ha a nappali és a háló egy helyiségben van. Nem kell óriási költségekbe verned magad ahhoz, hogy áthidald ezt a problémát. Mutatunk pár elképesztően ötletes és stílusos térelválasztót, amitől az otthonod még különlegesebb lesz.

Otthon Szokatlan alaprajz, izgalmas terek – Párját ritkítja ez az angyalföldi lakás

Ingatlanpiaci kuriózum ez az angyalföldi lakás. Nemcsak szokatlan alaprajzának, hanem a terek izgalmas kialakításának köszönhetően is nagyon megszerettük.

Stílus Így lesz stílusos a mosószobád – Inspirálódj és vágj bele!

Egyre elterjedtebb, hogy a házban mosószobát vagy háztartási helyiséget alakítsanak ki. Praktikus és kényelmes megoldás, amelyről akkor sem kell lemondanod, ha nem szeretnél hatalmas összegeket kiadni a felújítására. Ha pedig igazán stílusos helyiséget szeretnél, olvasd el tippjeinket!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin