Variációk ablakra – 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

Variációk ablakra – 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

Hajlamosak vagyunk kizárólag a funkcionalitás szemüvegén keresztül gondolkodni róluk, pedig az ablakok ennél sokkal többet jelentenek otthonunkban. A fény és a természet kapuját! Ezért sem mindegy, mekkora hangsúlyt adunk nekik a lakásdekorációban. Többnyire minél többet, annál jobb. Mutatjuk, hogyan tehetjük meg mindezt bármely helyiségben szinte észrevehetlenül.

Ötletládához ad!

1. Fa párkányzat

A fa párkány az egyik legklasszikusabb dekorációs megoldás az ablak körül. Igaz, manapság egyre többen átsiklanak felette, ha lakásdekorációról van szó, mondván, hangulatában nem passzol a kortárs stílusú otthonbelsőkhöz. Ez azonban nem igaz. Önamgában használva képes modern, letisztult hatást kelteni. Ráadásul fügönnyel és festett fa ládákkal párosítva tökéletes megoldás bármely konyhában vagy fürdőben – azokon a helyeken, ahol a szövet borítású berendezési tárgyak kevésbé ellenállóbbak a “vizes találkozásokkal” szemben.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

2. Festett ablaktáblák

A méretre vágott párkányzat tökeletes alternatívja lehet a színezett ablakkeret. Még a függönyt is megspórolhatjuk vele. Ha pedig vagyunk elég elszántak ahhoz, hogy saját kezűleg lássunk hozzá, a színskála gyakorlatilag végtelen. Azt keverünk ki magunknak ugyanis, amit csak szeretnénk. Ugyanakkor ha igazán elegáns végeredményt szeretnénk elérni, sötét barna vagy fekete színekkel mindenképp dolgozzunk.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

3. Függöny csuklós tartón

Korábban nagyon közkedvelt, mára méltánytalanul mellőzött ablakdekorációs megoldás. Mindössze egy “csuklós” függönyrudat kell hozzá beszereznünk, ami engedi, hogy a függönyt 90°-ban kifordítsuk az ablaktól. Brilliáns megoldás, ha olyan feltételeket szeretnénk teremteni a hálószobában, melyekkel pillanatok alatt besötétíthetünk anélkül, hogy összegyűrnénk vagy egy erősebb mozdulattal letépnénk a helyéről a sötétítőfüggönyt.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

4. Testet sötétítőfüggöny

Nem lenne teljes a listánk, ha nem térnénk ki a klasszikus sötétítőfüggönyök dekorációs szerepére. Egyrészt – színüktől és anyaguktól függően – tökéletesen alkalmasak arra, hogy elegáns hangulatot kölcsönözzenek otthonunknak. Különösen közkedveltek a bársony drapériák, melyek középen megkötve és a földig lógatva mutatnak a legjobban. De keverhetjük a sötétítő hangulatvilágát zsenília szövettel, kecskebőr anyagokkal, selyemmel és szokatlanul merész színválasztással is.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

5. Vékony drapériák

A vékony függöny egy biztos megoldás: úgy teremt privát hangulatot, hogy közben rengeteg fényt enged be a szobába. Északi fekvésű helyiségekbe éppúgy passzol, mint nagy forgalmú utcára néző ablakok elé. A legdekoratívabb megoldás a plafontól a padlóig érő variáció. Könnyed, sejtelmes, érzéki. Számtalan színben kapható, így szabadon kísérletezhetünk. Ami garantáltan működik majd: semleges színű falakhoz pasztel színű függöny.

Variációk ablakra - 5 bámulatos megoldás ablakaid hangsúlyozására

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Egy eladásra felkészített budafoki panellakáson mutatjuk be, mi az a home staging!

Az ingatlan vonzóvá tétele, felkészítése az eladásra. A műfaj az angolszász lakáskultúrában ismert és elismert, de egyre többen alkalmazzák Európában is.

Tipp Redőny vagy reluxa? – A legfontosabb előnyök egy helyen

Bármennyire is imádjuk a napsütést és a természetes fényt, jó néha kizárni ezeket. De mi az okosabb megoldás? Redőny vagy reluxa?

Kert Ilyen egy autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma – lélegzetelállító fotók!

A télben a legfájóbb a színek hiánya. Fejezetünk, mely a téli tervezgetésre és tavaszi megvalósításra buzdít, tartogat egy színes anyagot, mert bizony jó a nyári emlékeket télvíz idején elővenni. Irány a titkok kertje, azaz Uliczki Dóra autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma.

Stílus Tavaszi hygge életérzés a lakásodban

Tavaszi hygge életérzés a lakásodbanA dánok kedvenc kifejezéséről, vagyis a „hygge”-ről legtöbbünknek puha, meleg porkócok, mécsestartók, gyertyák, közös téli esték jutnak eszünkbe. Nem is kérdés, hogy a hygge életérzés létjogosultságát skandináv eredete okán kézenfekvő az őszi-téli szezonnal párosítani, ugyanakkor tavasszal sem lehetetlen belecsempészni az életünkbe.

Felújítás Így jártam, amikor ablakcserére adtam a fejem

Ablakcsere: erre a szóra 361 ezer oldalt talál a Google. Nincs hát egyszerű helyzetben az, aki ablakcsere előtt áll, és a megfelelő vállalkozót keresi erre a feladatra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin