Ide pakolj, ha helyszűkében vagy – 10 tárolási ötlet kis lakásokba

Ide pakolj, ha helyszűkében vagy – 10 tárolási ötlet kis lakásokba

Mindenki ismeri a nagybevásárlás utáni örök kérdést: „Na, de hova rakjam?” Ráadásul minél kisebb a tér, annál égetőbb a probléma. A kis otthonok örök problémája a helyhiány, melyre leg-többször a komfortérzetet erősen csorbító dobozolás jelent vészmegoldást. Van azonban ennél jobb alternatíva is. Összegyűjtöttünk 10 tuti tippet, amelyekkel teret nyerhetsz otthon az elpakol-nivalónak.

Ötletládához ad!

Mindenki ismeri a nagybevásárlás utáni örök kérdést: „Na, de hova rakjam?” Ráadásul minél kisebb a tér, annál égetőbb a probléma. A kis otthonok örök problémája a helyhiány, melyre legtöbbször a komfortérzetet erősen csorbító dobozolás jelent vészmegoldást. Van azonban ennél jobb alternatíva is. Összegyűjtöttünk 10 tuti tippet, amelyekkel teret nyerhetsz otthon az elpakolnivalónak.

1. Lépcső és tároló – Ahhoz, hogy a lépcső fokaiban alakíts ki plusz tárolókat, valószínűleg asztalos segítségére lesz szükséged (ha csak nem vagy magad is ezermester), de cserébe az eredmény számos olyan fiók, amiben tárolhatsz… Gyakorlatilag bármit.

2. Sarokpolc – Minden lakásban vannak olyan helyek, amelyek nehezen kihasználhatók tárolás szempontjából. Ilyenek a sarkok is. Speciális, de egyszerű megoldással azonban ez a probléma is áthidalható, és az apróbb zúgok, rések is beállíthatók a tárolásra alkalmas helyek sorába.

3. Kettő az egyben– Sokat segítünk azzal saját magunknak, ha elkezdjük már meglévő vagy leendő berendezési tárgyainkat tároló szemüvegen keresztül vizsgálni. Egy asztal például lehet jóval több, amennyiben úgy alakították ki, hogy a lábai között tárolhassuk például kedvenc könyveinket.

4. Könyv a könyvben – Készítsd magad megoldással legyárthatod saját dizájnos tárolóidat akár régi könyvek borítójából is a ház apró kellékei számára, ami ráadásul jól elkészítve úgy nézhet ki, mint egy könyvsorozat – ha nagy könyvfaló vag, különösen szeretni fogod.

5. Polc a magasban – Alapvetően a padlón keressük mindennek a helyét, holott magasabbra is lehet pakolni. Akár egészen magasra. Egy ajtó fölé szerelt polccal például nemcsak, hogy megtörjük a monotonitást, de sok helyet nyerhetünk kisebb tárgyaink számára.

Mirror, sink and toilet in modern bathroom

7. Kétfunkciós ágy – Nem csupán a felnőttek küzdenek állandóan a helyhiánnyal, a gyermekeknek is szükségük van mind nagyobb térre. Számukra jelenthet megoldást a felnyitható ágy, melynek ágyneműtartójába elrejthetik legféltettebb játékaikat.

8. Kihúzható asztal – Kis helyen szórakozni nem egyszerű. Kis helyen vacsora partit adni pedig szinte lehetetlen. De csak szinte. Egy kihúzható asztal segítségével ugyanis könnyen teremthetsz időlegesen több ülőhelyet anélkül, hogy komolyabb lakberendezési költségekbe vernéd magad.

9. Bűvös csempék – A fürdőszobai tárolás mindig kényes kérdés, mivel általában ez a lakás egyik legkisebb helyisége. A csempék mögé rejtett tárolókkal azonban értékes helyeket nyerhetünk, ráadásul a hozzánk látogató vendégek álla is garantáltan leesik majd a nem mindennapi megoldástól.

10. Több mint egyszerű pad – Egy ágy végében elhelyezett pad többet nyújt, mint gondolnád. Ideális a ruhák és takarók tárolására, ráadásul pont kézre is esik, ezért ha ezen gyűjtöd a dolgokat, még a rendet is könnyebb megőrizni.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Környezettudatosság otthonodban – Ezeket az Instagram oldalakat kövesd

A környezettudatosság minden szinten rendkívül fontos napjainkban. Szerencsére ma már mindenki kiveheti belőle a részét, akár otthon is.

Kert 5+1 romantikus kerti világítás egyszerűen a meghitt hangulatért

Nyáron nincs is jobb, mint esténként a szabadban üldögélni. Azonban ha lemegy a nap, érdemes különböző világítási lehetőségekkel megőrizni a nyári hangulatot. Cikkünkben 5+1 romantikus kerti világítás tippet gyűjtöttünk össze, amiből te is inspirálódhatsz.

Otthon A Hatalmas kis hazugságok sorozat tengerparti villáját már bárki kibérelheti

A Hatalmas kis hazugságok sorozat csúcs otthona már bárki számára elérhető. Ha szeretnéd átélni a sorozat hangulatát, ez a cikk neked szól!

Stílus Ha létezik mediterrán minimalizmus, akkor ez a ház az élő példa rá

Ez a ház ékes példája annak, hogyan lehet a visszafogottságot a déli hangulattal keverni. A mediterrán minimalizmus még sosem volt ennyire kézzel fogható!

Friss A babaszoba szellőztetése, avagy hasznos tippek kezdő szülőknek

A babaszoba szellőztetése kulcsfontosságú a születés utáni első hónapokban, akárcsak a későbbiek során. Kezdő szülők rémálma a nem megfelelő szobaápolás, takarítás. Most megpróbálunk igazán hasznos tippekkel szolgálni hozzá.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin