Ronda és unalmas csempék? Ezzel a 3 módszer szebbé varázsolhatod őket

Ronda és unalmas csempék? Ezzel a 3 módszer szebbé varázsolhatod őket

A régi építésű otthonokban gyakran találkozni olyan csempékkel, melyek egy másik évszázadba repítenek vissza minket. Ha minél előbb meg szeretnénk válni ettől a látványtól, de nem akarjuk mindet leverni, akkor az alábbi 3 módszer egyike tökéletes lesz számunkra.

Ötletládához ad!

A fürdőszobát és a konyhát sem kell rögtön újracsempézni, ha nem tetszenek a csempék, vagy épp nem illenek otthonunk stílusához, ugyanis 3 módszer is van ezek megszépítésére. Az alábbiakban sorra vesszük ezeket.

#1 – Csempék megszépítése fóliával

Ha csempeszépítésről esik szó, akkor gyakran merül fel a fólia felragasztás, mint szuper megoldás. Ennek nagyon egyszerű magyarázata van, ugyanis számos minta és szín közül választhatunk, ezen kívül vízállóak, könnyedén felragaszthatók, illetve leszedhetők. Ennél a technikánál mindössze türelemre és némi kézügyességre lesz szükségünk, hiszen a fugákra nem ragaszthatjuk rá. A rengeteg előny ellenére inkább csak kisebb felületek esetén ajánljuk ezt a módszert, hiszen nagyon sokáig tart.

#2 – Csempék átfestése

Aki nem akarja az idejét olyan pepecseléssel tölteni, mint a fólia felragasztása, annak a csempék átfestése lesz a megfelelő módszer. Ehhez rendkívül fontos, hogy speciálisan erre a célra kifejlesztett festéket használjunk. Mielőtt nekikezdünk a mázolásnak, alaposan meg kell tisztítani a csempéket, majd szárazra törölni azokat, hiszen csak így fog rendesen megtapadni a festék. Ezt követően fel kell vinnünk az alapozót, majd azután kenhetjük fel a festéket. Miután megszáradt az első réteg, folytathatjuk a másodikkal, a legvégén pedig egy záróréteget kell felvinnünk. Nagyon fontos megjegyezni, hogy padlócsempékre nem alkalmasak ezek a festéket.

#3 – Profiknak

Ha az előbb bemutatott módszerekkel nem szimpatizálunk, akkor egy további lehetőség van: a csempék bevakolása. Ehhez azonban biztos kezekre van szükség, épp ezért inkább profi barkácsolóknak ajánljuk. Íme a lépések:

  1. Alaposan tisztítsuk meg a csempéket.
  2. Glettel javítsuk ki a lyukakat.
  3. Vigyük fel az alapozót, méghozzá egy nagy ecsettel. Ezután várjuk meg, amíg teljesen megszárad.
  4. Keverjük ki a vakolatot.
  5. A vakolatot a megfelelő eszközökkel, egyenletesen vigyük fel a csempékre.
  6. Várjuk meg a száradási időt, ami után csiszoljuk át a felületet.
  7. Ezt követően vigyük fel az alapozót, hogy lefesthessük a falat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin