Van egy raklapod? Nekünk meg 20 zseniális ötletünk, hogyan dobd fel vele otthonodat

Van egy raklapod? Nekünk meg 20 zseniális ötletünk, hogyan dobd fel vele otthonodat

Napozóágy? Ruhafogas? Bárpult? Rakd össze ezeket raklapból!

Ötletládához ad!

Nézz rá egy raklapra! Mit látsz benne? Semmit? Akkor engedd el egy kicsit a fantáziád, és próbáld újra! Most már látod? Látod, hogy egy csipet plusszal megfűszerezve gyakorlatilag bármilyen kültéri vagy beltéri bútort elkészíthetsz belőle? Nem is kell hozzá sok, mindössze néhány szög, kalapács, esetleg egy csiszolópapír, egy doboz festék és egy ecset. Innen pedig már csak a képzeletünkön múlik, hogy a ház melyik részét rázzuk fel egyedi alkotásunkkal.

Kezdjük a legfontosabbal! Ha raklapot választunk, alaposan szemügyre kell vennünk annak állapotát. Fontos, hogy tisztán volt-e tartva, és hogy nincs-e rajta valamilyen szabad szemmel jól látható sérülés. Ha esetleg mégis hagy némi kívánnivalót maga után a fa állapota, akkor se menj azonnal tovább, mert kültérre még így is bátran használhatod. A lakásba viszont inkább hibátlan raklapot keress, mert a beltér nehezebben “bírja el” a hibákat.

Megannyi variáció rejlik a raklapokban. Az ágytól a szemetesen át a tárolóig és a székig bármit megalkothatunk belőle. A rendeltetési célnak megfelelően viszont fontos, hogy tüntessük el a kiálló szálkákat, simítsuk, csiszoljuk tökéletesre a felületet. Ildomos ezen felül egy könnyű lakkréteggel is bevonni, ezzel is növelve annak tartósságát. Nem elhanyagolható szempont, hogy egy raklappal zsebbarát módon élhetjük ki a kreativitásunkat, hiszen ha nem is otthon, de a szomszédban biztos találunk egy felesleges darabot, amivel csodát tehetünk. Ráadásul teljesen ránk van bízva, hogy milyen színt választunk, hiszen a fafestékek színpalettája gyakorlatilag végtelen.

Végigvettük hát a legfontosabb szempontokat. Most pedig nézzük a 20 legötletesebb megoldást, amit raklapból elkészíthetünk otthon.

Galéria / 19 kép

Megnézem a galériát
Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Jól szellőző hálószoba, kellemes klíma és fényviszonyok, hogy pont úgy induljon a nap, ahogy szeretnéd

A hálószoba a ház, lakás legintimebb területe, ide bújunk el párunkkal, itt hajtjuk fejünket pihenésre éjszakára. Fontos, hogy ez a szoba kellemes érzetet keltsen bennünk, kényelmes legyen, és biztosítsa számunkra mindazt a komfortot, amire vágyunk. A szobának kialakításában biztosítania kell nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését és az egészséges klímát is. A VELUX tetőtéri ablakok minderre megoldást kínálnak számunkra.

Otthon Íme, a villa, ahol Jackie Kennedy töltötte a nászútját

A luxushotel 1926-27-ben készült, a tervezője pedig Reginald Johnson építész és Ralph Stevens tájépítész voltak. Kettejük szakértelme az épített környezet és a természet gyönyörű kettősét adja. A luxusüdülő tökéletesen vegyíti az art decot a mediterrán építészettel, a spanyol gyarmati, illetve mór stílussal.  Az évtizedek alatt a szállodának több tulajdonosa is volt, így többek között San […]

Tipp Új mikroközösség – Így lesz 1-ből 3

Az ingatlanzsonglőrködés nagymestereinek ma már meg sem kottyan egy közepes lakást két részre osztani. Az új kihívás olyan lakást találni a piacon, amelyből három minigarzon alakítható ki. Ez nemcsak izgalmas feladat, hanem kiadás esetén jobban is csilingel a kassza, további jó hírünk pedig hogy ez is finanszírozható Fundamenta Lakásszámlával.

Stílus Álom luxuskivitelben – A fürdőszoba falai között is

A fürdőszoba otthonunk egyik fontos relaxációs pontja. Nincs más választásunk hát, mint szépen berendezni, és hívogató hangulatot teremteni benne.

Tipp Mikor kell lecserélni a háztartási eszközöket? – Tippek szakértőktől

Igen, jól sejted, azt a szivacsot, ami a mosogatód szélén áll, már lassan ki kéne dobnod. De milyen gyakran szükséges cserélni az alapvető háztartási eszközöket?

Stílus Most meggyőzünk: ezért fesd a falakat szürkére

Már egy ideje tudjuk, hogy a szürkének ötven árnyalata is létezik. Most bemutatjuk ezt a belsőépítészet világában is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin