Melyik évszakban tegyük ki az eladó táblát? – Így időzítsd a lakáseladást!

Melyik évszakban tegyük ki az eladó táblát? – Így időzítsd a lakáseladást!

Az ingatlanügynökök egybehangzó véleménye alapján a gyors és sikeres lakáseladás szempontjából egyáltalán nem mindegy, melyik évszakban tesszük ki a ház elé ez „Eladó” táblát. Egyes hónapok ugyanis sokkal kedvezőbbek a költözködés vagy nagyobb lélegzetvételű kiadás szempontjából, mint mások.

Ötletládához ad!

Családi házak esetén például egyértelműen a tavasz a legideálisabb időzítés. A legtöbb család ugyanis úgy gondolkodik, hogy inkább túl akar lenni a nagyobb kiadásokon és a költözéssel járó nehézségeken a nyár beköszönte előtt. A szülők amúgy is hajlamosak túlstreszelni az iskolakezdés előtti heteket, így a dobozolás és teherautóba be-, és abból kipakolás már nem hiányzik senkinek. De mindezektől függetlenül is a tavasz a legalkalmasabb időszak az lakáshirdetés feladására. A hosszú téli napok után, az ébredő természet erejének hála az emberek ilyenkor valahogy hajlamosabbak a költözködésre. A virágoskertek és udvarok amúgy is a legjobb formájukat hozzák ilyentájt, és a házak is sokkal tetszetősebbek a kellemesen meleg tavaszi délutánokon.

Sokat segíthet az eredményes adás-vételen az is, hogy a zöld évszak beköszöntével könnyebb elvégezni a ház körüli kisebb-nagyobb szépítő-javító munkálatokat, valamint belül egy alapos nagytakarítást, ami megszabadítja otthonunkat a lucskos-latyakos tél minden szomorú emlékétől. Már csak azért is fontos mindez, mert ha valóban ezt az időszakot választjuk ki, a lehető legnagyobb versennyel kell szembesülnünk majd a lakáspiacon, ezért elengedhetetlen, hogy eladósorba szánt ingatlanunk a lehetőségekhez mérten a legjobb állapotában fogadja a potenciális vevőket.

Home exterior

Ezért is érdemes inkább várni őszig – ha a tavaszról már lecsúsztunk. Szeptemberrel kezdődik ugyanis a második legalkalmasabb három hónapos periódus lakáseladás szempontjából – köszönhetően elsősorban a kellemes indián nyárnak. A „vissza az iskolába” érzés, a kellemesen hűvös idő, az ezer színben pompázó falevelek ideális hangulatot teremtenek a csomagoláshoz.

Vannak ugyanakkor olyan ingatlanok is, melyek az év bármely időszakában áruba bocsáthatók. Ilyenek például az első tulajdonoshoz kerülő társasházak és sorházak. Az ezekre pályázó vevők ugyanis többnyire nem szembesülnek az iskolarendszerből adódó kötöttségekkel, és fontos szerepet játszanak náluk az olyan kényelmi szempontok, mint például a földalatti garázs, a kikapcsolódási lehetőségek, vagy egy jó kávéház a közelben. Ezek miatt (is) ők az év bármely időszakában készek a költözésre.

A nyaralók és weekend házak ideje egyértelműen tavasszal és a nyáron jön el, hiszen ez az az időszak, amikor a potenciális vevők a helyszínen tartózkodnak. Így nem csupán a képekről és brossúrákról ismerhetik meg a kiszemelt házat, hanem lehetőségük van személyesen is megtekinteni azt, ami sokat javít az eladási esélyeken. Amúgy is sokkal nehezebb lenne elképzelni, hogy a kerti medencében fürdőzünk, vagy a közeli strandon szörfölünk, amikor a hőmérő higanyszála épp kemény mínuszokat jelez.

Az évszaktól eltekintve ugyanakkor a legfontosabb, hogy megfelelően árazzuk be ingatlanunkat, és mindent tegyünk meg annak érdekében, hogy a tőle telhető legjobb színben tetszeleghessen az érdeklődők előtt. Ha pedig arra kényszerülünk, hogy december kellős közepén váljunk meg korábbi lakásunktól, sokat segíthetünk magunkon azzal, ha realisták maradunk. Így például az ünnepek alatt szinte kizárt, hogy bárki lakásnézőbe induljon, hiszen az emberek gondolatai ilyenkor teljesen máshol járnak. De ne idegeskedjünk emiatt, hiszen soha nem tudhatjuk, mikor leszünk mi a következő kivételek, akik erősíti a szabályt.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakás vásárlása vagy felújítása esetén válaszd a Fundamentát
Megnézem
Bezárom
Tipp Valentin-napi hangulat a lakásban – Így kap főszerepet a romantika az otthonunkban

Így lehet egyszerűen Valentin napi hangulat a lakásban. Tuti tippjeink a szerelmesek ünnepére, melyek idén egy egész hétvégére szólnak.

Stílus Elképesztő! Ilyen az, amikor egy művész által életre kelnek kedvenc mesefiguráink

Egy japán művész a Tom és Jerry mese megszállottja, így nem csoda, hogy alkotásait ez a klasszikus, mindannyiunk által ismert mesefilm inspirálta. Az eredmény zseniális lett.

Tipp Az 5 legjobb Valentin napi illat – Ezektől tuti romantikus hangulatba kerülsz

A Valentin-nap megosztó jelenség, de akik szeretik, azoknak ez a cikk biztosan romantikus hangulatot varázsol majd a lakásba.

Tipp Így lesz menő egy tinédzser szobája – 13 dolog, ami nem hiányozhat belőle

A tinédzserek ízlését nehéz eltalálni, de alábbi tippek között biztosan akad kedvükre való.

!Kispromo1 Február 28-ig lehet jelentkezni az Adj Egy Ötöst! iskolai szemléletformáló programra

„Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!”

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin