Melyik évszakban tegyük ki az eladó táblát? – Így időzítsd a lakáseladást!

Melyik évszakban tegyük ki az eladó táblát? – Így időzítsd a lakáseladást!

Az ingatlanügynökök egybehangzó véleménye alapján a gyors és sikeres lakáseladás szempontjából egyáltalán nem mindegy, melyik évszakban tesszük ki a ház elé ez „Eladó” táblát. Egyes hónapok ugyanis sokkal kedvezőbbek a költözködés vagy nagyobb lélegzetvételű kiadás szempontjából, mint mások.

Ötletládához ad!

Családi házak esetén például egyértelműen a tavasz a legideálisabb időzítés. A legtöbb család ugyanis úgy gondolkodik, hogy inkább túl akar lenni a nagyobb kiadásokon és a költözéssel járó nehézségeken a nyár beköszönte előtt. A szülők amúgy is hajlamosak túlstreszelni az iskolakezdés előtti heteket, így a dobozolás és teherautóba be-, és abból kipakolás már nem hiányzik senkinek. De mindezektől függetlenül is a tavasz a legalkalmasabb időszak az lakáshirdetés feladására. A hosszú téli napok után, az ébredő természet erejének hála az emberek ilyenkor valahogy hajlamosabbak a költözködésre. A virágoskertek és udvarok amúgy is a legjobb formájukat hozzák ilyentájt, és a házak is sokkal tetszetősebbek a kellemesen meleg tavaszi délutánokon.

Sokat segíthet az eredményes adás-vételen az is, hogy a zöld évszak beköszöntével könnyebb elvégezni a ház körüli kisebb-nagyobb szépítő-javító munkálatokat, valamint belül egy alapos nagytakarítást, ami megszabadítja otthonunkat a lucskos-latyakos tél minden szomorú emlékétől. Már csak azért is fontos mindez, mert ha valóban ezt az időszakot választjuk ki, a lehető legnagyobb versennyel kell szembesülnünk majd a lakáspiacon, ezért elengedhetetlen, hogy eladósorba szánt ingatlanunk a lehetőségekhez mérten a legjobb állapotában fogadja a potenciális vevőket.

Home exterior

Ezért is érdemes inkább várni őszig – ha a tavaszról már lecsúsztunk. Szeptemberrel kezdődik ugyanis a második legalkalmasabb három hónapos periódus lakáseladás szempontjából – köszönhetően elsősorban a kellemes indián nyárnak. A „vissza az iskolába” érzés, a kellemesen hűvös idő, az ezer színben pompázó falevelek ideális hangulatot teremtenek a csomagoláshoz.

Vannak ugyanakkor olyan ingatlanok is, melyek az év bármely időszakában áruba bocsáthatók. Ilyenek például az első tulajdonoshoz kerülő társasházak és sorházak. Az ezekre pályázó vevők ugyanis többnyire nem szembesülnek az iskolarendszerből adódó kötöttségekkel, és fontos szerepet játszanak náluk az olyan kényelmi szempontok, mint például a földalatti garázs, a kikapcsolódási lehetőségek, vagy egy jó kávéház a közelben. Ezek miatt (is) ők az év bármely időszakában készek a költözésre.

A nyaralók és weekend házak ideje egyértelműen tavasszal és a nyáron jön el, hiszen ez az az időszak, amikor a potenciális vevők a helyszínen tartózkodnak. Így nem csupán a képekről és brossúrákról ismerhetik meg a kiszemelt házat, hanem lehetőségük van személyesen is megtekinteni azt, ami sokat javít az eladási esélyeken. Amúgy is sokkal nehezebb lenne elképzelni, hogy a kerti medencében fürdőzünk, vagy a közeli strandon szörfölünk, amikor a hőmérő higanyszála épp kemény mínuszokat jelez.

Az évszaktól eltekintve ugyanakkor a legfontosabb, hogy megfelelően árazzuk be ingatlanunkat, és mindent tegyünk meg annak érdekében, hogy a tőle telhető legjobb színben tetszeleghessen az érdeklődők előtt. Ha pedig arra kényszerülünk, hogy december kellős közepén váljunk meg korábbi lakásunktól, sokat segíthetünk magunkon azzal, ha realisták maradunk. Így például az ünnepek alatt szinte kizárt, hogy bárki lakásnézőbe induljon, hiszen az emberek gondolatai ilyenkor teljesen máshol járnak. De ne idegeskedjünk emiatt, hiszen soha nem tudhatjuk, mikor leszünk mi a következő kivételek, akik erősíti a szabályt.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakás vásárlása vagy felújítása esetén válaszd a Fundamentát
Megnézem
Bezárom
Otthon 7 tipp a tökéletes terasz kialakításához – Nem is hinnéd, milyen egyszerű!

Ha nyár, akkor napsütés, finom italok, kellemes szellő – mi más kellhet még? Például egy jól kialakított terasz. Akár egy icipici balkonról beszélünk, akár egy nagyobb alapterületű erkélyről, a tökéletes terasz elengedhetetlen kelléke egy hangulatos otthonnak.

Felújítás Bevállalnád? Üvegfalú hálószobával bővített sváb parasztházat mutatunk!

Vágyott némi modernségre a család, amely húsz éve lakott sváb parasztházát modern üveghálóval toldotta meg. A megoldás grandiózus, az élmény lenyűgöző lett.

Tipp Ezekre jó még a tapéta – Egyiknek sincs köze a falakhoz

A tapéta sokunk jó barátja, hiszen viszonylag egyszerűen és mutatósan tudunk vele dekorálni. És persze nemcsak a falakon! Lássuk hát, hol még!

Lakások Púderrózsaszín lakás – Minden elemében hölgyekre hangolva

Nagy dolgok születhetnek abból, ha a praktikum és az esztétikum találkozik egy apró térben. Például egy ilyen púderrózsaszín lakás, amiről nehéz eldönteni, hogy szebb vagy okosabb inkább.

Felújítás Felújítás utáni takarítás – 5 tipp, amivel sokat könnyíthetsz a helyzeteden

A lakásfelújítás nagy feladat, nincs ezen mit szépíteni. Viszont ha kellően okosan állsz hozzá, sok időt és vesződést megspórolhatsz magadnak – például a felújítás utáni takarítás alatt.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin