Szabad utat a kedvenceknek! Így válaszd ki a megfelelő kisállat ajtót otthonodba!

Szabad utat a kedvenceknek! Így válaszd ki a megfelelő kisállat ajtót otthonodba!

Ha a kutyaajtó szót halljuk, a legtöbben a filmekből is ismert, ajtóba vájt, billenő nyílást látjuk magunk előtt. Mindez azonban csak egy a legalapvetőbb megoldások közül, ha házi kedvencünknek szabad be-és kijárást szeretnénk biztosítani a lakás és az udvar között. A következőkben számba vesszük a három alapvető típust, valamint velük járó előnyöket.

Ötletládához ad!

Ajtó az ajtóban A legegyszerűbb, akár saját kezűleg is elkészíthető megoldás a bejárati ajtóba épített megoldás, amely alumínium vagy műanyag keretből, és egy-vagy két részre osztott, mobil lapból áll. A műanyag keret könnyebben törik, míg az alumínium viszont hajlamos tágulni a meleg idő beköszöntével, aminek következtében könnyen eldeformálódik. Azok a modellek, amelyek lengő része két részre osztott, energiatakarékosabbak, a extrém időjárási viszonyokra tervezett elemek esetében pedig három elemből áll ez a rész. Létezik továbbá zárható kivitel is, amit egy kis retesszel szereltek fel, hogy a használaton kívüli időszakokban – ugyancsak energiahatékonysági szempontokból – rögzíthető legyen.

The Woods Outback

Falba vájt megoldás Kevésbé elterjedt, kicsit munkaigényesebb, de bizonyos szempontból praktikusabb változat a falba szerelt bejárat. A legnagyobb előnye, hogy a bejárati ajtótól függetlenül elhelyezhető, így abba a helyiségbe vezeti házi kedvencünket, ahova a gazdi szeretné, hogy megérkezzen. A havas-esős időszakokban különösen fontos ez, amikor a kutyák és cicák sáros lábbal jönnek be az udvarról.

Apple Blossom

Önműködő ajtó A legmodernebb megoldást az elektromos ajtó jelenti, amihez egy apró jeladót kell elhelyeznünk kedvencünk nyakában. A berendezés érzékeli, ha közeledik az állat, és ennek hatására nyitja, majd zárja önmagát. Igazán nagy hozzáadott értéke abban rejlik, hogy szabályozható, mikor érzékelje a jelet, ezzel pedig azt is, mikor engedje be- illetve ki a házi kedvencet. Egyúttal ez a leghatékonyabb megoldás, hogy távol tartsuk a kisállat bejárótól a hívatlan vendégeket –az egereket, mókusokat vagy nyesteket.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Jól szellőző hálószoba, kellemes klíma és fényviszonyok, hogy pont úgy induljon a nap, ahogy szeretnéd

A hálószoba a ház, lakás legintimebb területe, ide bújunk el párunkkal, itt hajtjuk fejünket pihenésre éjszakára. Fontos, hogy ez a szoba kellemes érzetet keltsen bennünk, kényelmes legyen, és biztosítsa számunkra mindazt a komfortot, amire vágyunk. A szobának kialakításában biztosítania kell nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését és az egészséges klímát is. A VELUX tetőtéri ablakok minderre megoldást kínálnak számunkra.

Otthon Mester és tanítványa – A hibátlan vizsgamunka

Lakberendező-hallgatóként a legjobb záróvizsga-tervet Dóri szállította tanárának, Perge Ágnesnek. A tanítvány annyira ügyesnek bizonyult, hogy mester és hallgató ma már több kivitelezést együtt végeznek.

Otthon Így turbózd fel az előszobát – Szuper tippek a hétvégére!

Hasznos tippjeinkkel az unalmas cipő és kabát tároló helyiségből vagány és karakteres szobát varázsolhatsz. Az előszoba sosem volt még ilyen vagány.

Stílus Piros, pink és lila – Lehetetlen kombináció?

Egy dolgot valóban megtanultunk a sok-sok lakberendezési és dekorációs magazinból. Mégpedig azt, hogy lehetetlen kombináció nem létezik.

Stílus Likőrbe mártott falak – Bevállalósak kattintsanak, itt a lakk festék!

A fényes, lakk hatású festék olyan szobákba tökéletes választás, ahol kevés a fény, hiszen a felület visszatükrözi a lámpák, gyertyák fényét és a természetes sugarakat is.

Otthon Az 5 legnagyobb hiba, amit a nappali berendezésekor elkövethetsz

A legtöbben nem rendelkezünk lakberendezői végzettséggel. Mindazonáltal vannak bizonyos malőrök, amelyeket laikusként is jobb, ha megpróbálunk elkerülni a nappali berendezésekor.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin