Szabad utat a kedvenceknek! Így válaszd ki a megfelelő kisállat ajtót otthonodba!

Szabad utat a kedvenceknek! Így válaszd ki a megfelelő kisállat ajtót otthonodba!

Ha a kutyaajtó szót halljuk, a legtöbben a filmekből is ismert, ajtóba vájt, billenő nyílást látjuk magunk előtt. Mindez azonban csak egy a legalapvetőbb megoldások közül, ha házi kedvencünknek szabad be-és kijárást szeretnénk biztosítani a lakás és az udvar között. A következőkben számba vesszük a három alapvető típust, valamint velük járó előnyöket.

Ötletládához ad!

Ajtó az ajtóban A legegyszerűbb, akár saját kezűleg is elkészíthető megoldás a bejárati ajtóba épített megoldás, amely alumínium vagy műanyag keretből, és egy-vagy két részre osztott, mobil lapból áll. A műanyag keret könnyebben törik, míg az alumínium viszont hajlamos tágulni a meleg idő beköszöntével, aminek következtében könnyen eldeformálódik. Azok a modellek, amelyek lengő része két részre osztott, energiatakarékosabbak, a extrém időjárási viszonyokra tervezett elemek esetében pedig három elemből áll ez a rész. Létezik továbbá zárható kivitel is, amit egy kis retesszel szereltek fel, hogy a használaton kívüli időszakokban – ugyancsak energiahatékonysági szempontokból – rögzíthető legyen.

The Woods Outback

Falba vájt megoldás Kevésbé elterjedt, kicsit munkaigényesebb, de bizonyos szempontból praktikusabb változat a falba szerelt bejárat. A legnagyobb előnye, hogy a bejárati ajtótól függetlenül elhelyezhető, így abba a helyiségbe vezeti házi kedvencünket, ahova a gazdi szeretné, hogy megérkezzen. A havas-esős időszakokban különösen fontos ez, amikor a kutyák és cicák sáros lábbal jönnek be az udvarról.

Apple Blossom

Önműködő ajtó A legmodernebb megoldást az elektromos ajtó jelenti, amihez egy apró jeladót kell elhelyeznünk kedvencünk nyakában. A berendezés érzékeli, ha közeledik az állat, és ennek hatására nyitja, majd zárja önmagát. Igazán nagy hozzáadott értéke abban rejlik, hogy szabályozható, mikor érzékelje a jelet, ezzel pedig azt is, mikor engedje be- illetve ki a házi kedvencet. Egyúttal ez a leghatékonyabb megoldás, hogy távol tartsuk a kisállat bejárótól a hívatlan vendégeket –az egereket, mókusokat vagy nyesteket.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon 7 tipp a tökéletes terasz kialakításához – Nem is hinnéd, milyen egyszerű!

Ha nyár, akkor napsütés, finom italok, kellemes szellő – mi más kellhet még? Például egy jól kialakított terasz. Akár egy icipici balkonról beszélünk, akár egy nagyobb alapterületű erkélyről, a tökéletes terasz elengedhetetlen kelléke egy hangulatos otthonnak.

Felújítás Bevállalnád? Üvegfalú hálószobával bővített sváb parasztházat mutatunk!

Vágyott némi modernségre a család, amely húsz éve lakott sváb parasztházát modern üveghálóval toldotta meg. A megoldás grandiózus, az élmény lenyűgöző lett.

Tipp Ezekre jó még a tapéta – Egyiknek sincs köze a falakhoz

A tapéta sokunk jó barátja, hiszen viszonylag egyszerűen és mutatósan tudunk vele dekorálni. És persze nemcsak a falakon! Lássuk hát, hol még!

Lakások Púderrózsaszín lakás – Minden elemében hölgyekre hangolva

Nagy dolgok születhetnek abból, ha a praktikum és az esztétikum találkozik egy apró térben. Például egy ilyen púderrózsaszín lakás, amiről nehéz eldönteni, hogy szebb vagy okosabb inkább.

Felújítás Felújítás utáni takarítás – 5 tipp, amivel sokat könnyíthetsz a helyzeteden

A lakásfelújítás nagy feladat, nincs ezen mit szépíteni. Viszont ha kellően okosan állsz hozzá, sok időt és vesződést megspórolhatsz magadnak – például a felújítás utáni takarítás alatt.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin