Íme, egy tuti trükk, hogyan lődd be eladó ingatlanod árát

Íme, egy tuti trükk, hogyan lődd be eladó ingatlanod árát

Ha lakásvásárlásról van szó, sok tényező esik nagy súllyal a latba a végső döntésnél. Az elhelyezkedés, a legfontosabb szolgáltatások elérhetősége és a közösségi közlekedés sűrűsége éppolyan fontos szempont, mint a lakásbelső elosztása vagy a környék zajszintje. Mind közül kiemelkedik ugyanakkor egy, mely a legerősebb szűrő minden potenciális vásárló szemében. Ez pedig a lakás ára.

Ötletládához ad!

Ezért ha mi vagyunk az eladók, a mielőbbi sikeres adás-vétel reményében az első és legfontosabb teendőnk, hogy jól határozzuk meg ingatlanunk kikiáltási árát. A “jól” jelen esetben nem csupán a reális értékbecslést jelenti, de egy kis egészséges rafinériát is.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Mennyi az annyi?

A trükk maga pofonegyszerű: ne kerek eladási áron hirdessük meg az ingatlant, hanem az alatt egy picivel. Ismerősnek tűnik a módszer? Nem véletlen, hiszen mindannyian sokszor találkozunk ezzel a vevőcsalogató fogással a kereskedelemben. Gondoljunk csak bele! Ha bemegyünk egy szupermarketbe, garantáltan nem találunk olyan cikket, amit kerek 10.000 forintért vásárolhatunk meg, viszont tömegével jönnek szembe azok, melyek 999 forintot kóstálnak. De hogy ez miért is van így?

Bár elsőre azt gondolnánk, kutatások szerint nem az áll ennek hátterében, hogy a vevők így kevesebbnek érzékelik az árat. Sokkal inkább a nem kerek szám látszólagos precizitása a döntő. A kerek számokhoz képest a nem kerek számok ugyanis nagyobb pontosságú becslésre serkentik az agyat.

 

Íme, egy tuti trükk, hogyan lődd be eladó ingatlanod árát

Az ingatlan eladási ára a legszembetűnőbb paraméter

Mi jelent mindez a lakáspiacon?

Ha a potenciális vevők a kerek ár alapján értéktelenebbnek minősítenek egy terméket (ingatlant), akkor nincs mese, annak árát az általunk becsült érték alatt kell meghatároznunk. Tartsuk szem előtt, hogy a kerek ár negatívan befolyásolja a lakáseladásunk sikerességét, és engedjünk belőle egy keveset, hogy könnyebben felhívjuk rá a vásárlási szándékkal kutakodók figyelmét.

Így péládul ha otthonunkat 20 millió forintra becsüljük, 19,99 millió forintért célszerű azt piacra dobnunk. Az a minimális különbség, ami itt jelentkezik, nagy valószínűséggel megtérül majd a mielőbb sikeres adásvételen. És azt se felejtsük el, hogy a leendő vevő vélhetően alkuszik majd az árból, azaz az “okosabb” árfekvés érdekében tett engedményünket minden valószínűség szerint amúgy is elengedtük volna.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat! Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét
Megnézem
Bezárom
Stílus Már a víz alatt is ebédelhetünk – Megnyílt Európa első víz alatti étterme

Nemcsak az első, hanem a legnagyobb víz alatti étterme nyílt meg Európának. Az Under nevű helyen bizony bárkinek tátva marad a szája.

Kert Szódabikarbóna a kertben – 7 praktika, amiről talán még nem is hallottál

Azt régóta tudjuk, hogy házon belül mekkora kincs, de most azt is megmutatjuk, hogy a szódabikarbóna a kertben is nagy hasznunkra lehet.

Otthon Panel születésnap – Idén 60 évesek az első panellakások

Egy letűnt kor ikonikus építményei, de még ma is több százezer embernek adnak otthont. Bizony, a panel még mindig itt van, ráadásul most születésnapja van.

Otthon Minimalista lakás meleg tónusokkal – Ütős érv az üvegfal mellett

A minimalizmus egyet jelentene a szolidsággal? Dehogy! A most következő enteriőr a bizonyíték erre. Következzen egy üvegfal egy minimalista lakásban.

Stílus Ami igazán meghozza a húsvéti hangulatot: a tojásfestés

A tojásfestés az egyik legrégebbi húsvéti hagyomány, ráadásul olyan program, melyben az egész család részt vehet. Elhoztuk ma a legjobb technikákat.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin