Így lehelj új életet öreg kanapédba!

Így lehelj új életet öreg kanapédba!

Mert második esély mindenkinek jár. Így régi, öreg, de sokat szolgált kanapédnak is. Ráadásul nem kér tőled sok figyelmet, néhány aprósággal segíthetsz neki megfiatalodni. Mutatjuk, hogyan.

Ötletládához ad!

1. Kisebb párnák, nagyobb minták
A túl sok párna könnyen megfojthatja kanapénkat, nem hiába mondják a szakemberek, hogy stílustól függetlenül az ideális szám a három. Ha mégis szeretnénk valamiből sokat, inkább a huzat mintázatára koncentráljunk. Manapság nagyon közkedveltek a nagy motívumok, így például a méretes virágok, de a különböző geometriai alakzatok is örök slágerek. Bátran válasszunk három különböző mintázatot a három párnára, ha méretre egyformák, összhangban lesznek egymással.

2. Le a zömök lábakkal
Nézzünk be a kanapé alá: hogy mutatnak a lábai? Minden bizonnyal kerek tölgyfa tartóelemek kacsingatnak vissza ránk még valahonnan a kétezres évek elejéről. Cseréljük le inkább őket négyszögletes alakúakra, amelyek sokkal jobban illenek egy mai nappaliba. Plusz pontot jelent, ha a lábak sárgarézből készülnek.

3. Adjunk hozzá egy kis színt
Ha valódi változást akarunk elérni, dobjunk a kanapéra egy kék színekben pompázó takarót, otthonunk valódi pihenőzónája válik belőle. Egyetlen dologra kell nagyon odafigyelnünk, méghozzá arra, hogy a takaró ne legyen túl vastag. A cél, hogy vékony hártyaként simuljon a kanapénkra – hiszen mégiscsak utóbbi a lényeg.

Sofa, wall art and coffee table in modern living room

4. Csinosítsuk fel
A bőrkanapékra jellemző szegecses szegélyezés sokat tud dobni az összképen, ezzel együtt ránézésre minimum megtízszerezi az értékét. Használjunk nagyon egyedi szegecseket az igazán autentikus végeredményért.

5.Melegítsük fel a szögletes bútorokat
A mai kanapék többnyire szögletesek, hiszen ez kelt kellően vagány hatást. Azonban ha lakk és metál kiegészítőket társítunk hozzá, az már túlzásba viheti a steril hatást. Ezért inkább arra törekedjünk, hogy lágyítsuk az éles vonalakat – például egy nagy, puha, rojtos takaróval a karfán, vagy egy csavart mintás ottománnal a kanapé előtt.

6. Rázzuk fel
Ha bársonyos huzattal bevont szófánk kezd nagyon slampossá válni, többnyire az összenyomódott párnák a hibásak érte. Hetente legalább egyszer érdemes felrázni őket. De az is megoldás, ha kicseréljük a töltetüket habra – kellemesebb vonalakat ad, és a formáját is tovább megtartja. Ráadásul kisebbnek is tűnnek majd a párnák, ami jobban illik a mai trendek vonalába.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Egy eladásra felkészített budafoki panellakáson mutatjuk be, mi az a home staging!

Az ingatlan vonzóvá tétele, felkészítése az eladásra. A műfaj az angolszász lakáskultúrában ismert és elismert, de egyre többen alkalmazzák Európában is.

Tipp Redőny vagy reluxa? – A legfontosabb előnyök egy helyen

Bármennyire is imádjuk a napsütést és a természetes fényt, jó néha kizárni ezeket. De mi az okosabb megoldás? Redőny vagy reluxa?

Kert Ilyen egy autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma – lélegzetelállító fotók!

A télben a legfájóbb a színek hiánya. Fejezetünk, mely a téli tervezgetésre és tavaszi megvalósításra buzdít, tartogat egy színes anyagot, mert bizony jó a nyári emlékeket télvíz idején elővenni. Irány a titkok kertje, azaz Uliczki Dóra autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma.

Stílus Tavaszi hygge életérzés a lakásodban

Tavaszi hygge életérzés a lakásodbanA dánok kedvenc kifejezéséről, vagyis a „hygge”-ről legtöbbünknek puha, meleg porkócok, mécsestartók, gyertyák, közös téli esték jutnak eszünkbe. Nem is kérdés, hogy a hygge életérzés létjogosultságát skandináv eredete okán kézenfekvő az őszi-téli szezonnal párosítani, ugyanakkor tavasszal sem lehetetlen belecsempészni az életünkbe.

Felújítás Így jártam, amikor ablakcserére adtam a fejem

Ablakcsere: erre a szóra 361 ezer oldalt talál a Google. Nincs hát egyszerű helyzetben az, aki ablakcsere előtt áll, és a megfelelő vállalkozót keresi erre a feladatra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin