6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Ha húsvét, akkor nagy gonddal megpakolt asztalok, sonkák, tojások, igazi családi ebédek, reggeli falatozások jutnak eszünkbe. A klasszikus húsvéti menü megtervezéséhez számtalan receptkönyv, online fórum is a segítségünkre siet, de mi a helyzet, ha húsvéti asztaldekoráció kerül terítékre?

Ötletládához ad!

A válasz nyilván kevésbé egyszerű, mint egy menü összeállítás. A hagyományos barka, a hímes tojás és az aranyvessző mellett azonban számtalan modern felfogású, dizájnos elemet is becsempészhetünk lakásunkba, valamint az ünnepi asztal húsvéti összeállításába, terítékébe is.

Amennyiben a diszkrétebb árnyalatok kedvelői vagyunk, készítsünk tojás formájú, pasztell színű gyertyákból álló asztali díszt. Nem csak szemet gyönyörködtető látvány, de kiváló hangulatteremtő elem is.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Imádjuk a cukorkát és sok a családban a kisgyerek? Töltsünk meg egy hatalmas befőttesüveget vagy üvegvázát apró színes cukorkákkal. Kicsik és nagyok örömére helyezzük az ünnepi asztal közepére.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

A piros és zöld immár nem csak a karácsony színei. Egy húsvéti asztalon is igazán üdítően hatnak.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Készítsünk színes tavaszi virágokból álló csokrot. Akár magunk szedünk egy kevés vadvirágot, akár virágboltban vesszük meg a hozzá szükséges alapanyagot, egy pasztell színű selyemszalaggal átkötött virágcsokor sokat emel az alkalom – és az asztal – báján.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy a természet lágy ölén, hátsó udvaron vagy teraszon is megteríthetünk a húsvéti lakomához, ne legyünk restek a környező bokrokról, fákról szedett termésekkel díszíteni az asztalunkat, így növelve a természetközeliség élményét.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Próbáljuk meg egy kevés vidéki miliőt csempészni otthonunkba: keressünk míves cserépkiöntőt, pöttyös bögrét, hímzett asztalterítőt, és párosítsuk modern étkészlettel, letisztult borospohárral az alkalomra.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Komposzt a lakásban – Igen, abszolút lehetséges!

Komposzt bizony nem csak kertben készíthető. Hulladékaid egy részéből lakásban is készíthetsz magas szervesanyag-tartalmú anyagot.

Promóció HOME OFFICE, avagy IRODA OTTHON

A digitalizáció térhódításával egyre több munkakörben lehetséges távolról is, például otthonról elvégezni a feladatokat. A köznyelvben „home office”-nak nevezett távmunka ugyanakkor még nem széles körben elterjedt Magyarországon, amire a munkáltatói gyakorlat mellett a lakáskörülményeknek is lehet hatása.

Stílus Hangulatvarázs az erkélyen – 5 tipp az imádni való nyári balkonért

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban. Ki a kertben, ki a balkonon. Akinek utóbbi jutott, annak szeretnénk most egy kicsit segíteni. Hiszen egy kis hangulatvarázs az erkélyen mindig jól jön.

Stílus Már a víz alatt is ebédelhetünk – Megnyílt Európa első víz alatti étterme

Nemcsak az első, hanem a legnagyobb víz alatti étterme nyílt meg Európának. Az Under nevű helyen bizony bárkinek tátva marad a szája.

Kert Szódabikarbóna a kertben – 7 praktika, amiről talán még nem is hallottál

Azt régóta tudjuk, hogy házon belül mekkora kincs, de most azt is megmutatjuk, hogy a szódabikarbóna a kertben is nagy hasznunkra lehet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin