6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Ha húsvét, akkor nagy gonddal megpakolt asztalok, sonkák, tojások, igazi családi ebédek, reggeli falatozások jutnak eszünkbe. A klasszikus húsvéti menü megtervezéséhez számtalan receptkönyv, online fórum is a segítségünkre siet, de mi a helyzet, ha húsvéti asztaldekoráció kerül terítékre?

Ötletládához ad!

A válasz nyilván kevésbé egyszerű, mint egy menü összeállítás. A hagyományos barka, a hímes tojás és az aranyvessző mellett azonban számtalan modern felfogású, dizájnos elemet is becsempészhetünk lakásunkba, valamint az ünnepi asztal húsvéti összeállításába, terítékébe is.

Amennyiben a diszkrétebb árnyalatok kedvelői vagyunk, készítsünk tojás formájú, pasztell színű gyertyákból álló asztali díszt. Nem csak szemet gyönyörködtető látvány, de kiváló hangulatteremtő elem is.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Imádjuk a cukorkát és sok a családban a kisgyerek? Töltsünk meg egy hatalmas befőttesüveget vagy üvegvázát apró színes cukorkákkal. Kicsik és nagyok örömére helyezzük az ünnepi asztal közepére.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

A piros és zöld immár nem csak a karácsony színei. Egy húsvéti asztalon is igazán üdítően hatnak.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Készítsünk színes tavaszi virágokból álló csokrot. Akár magunk szedünk egy kevés vadvirágot, akár virágboltban vesszük meg a hozzá szükséges alapanyagot, egy pasztell színű selyemszalaggal átkötött virágcsokor sokat emel az alkalom – és az asztal – báján.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy a természet lágy ölén, hátsó udvaron vagy teraszon is megteríthetünk a húsvéti lakomához, ne legyünk restek a környező bokrokról, fákról szedett termésekkel díszíteni az asztalunkat, így növelve a természetközeliség élményét.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Próbáljuk meg egy kevés vidéki miliőt csempészni otthonunkba: keressünk míves cserépkiöntőt, pöttyös bögrét, hímzett asztalterítőt, és párosítsuk modern étkészlettel, letisztult borospohárral az alkalomra.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Egy eladásra felkészített budafoki panellakáson mutatjuk be, mi az a home staging!

Az ingatlan vonzóvá tétele, felkészítése az eladásra. A műfaj az angolszász lakáskultúrában ismert és elismert, de egyre többen alkalmazzák Európában is.

Tipp Redőny vagy reluxa? – A legfontosabb előnyök egy helyen

Bármennyire is imádjuk a napsütést és a természetes fényt, jó néha kizárni ezeket. De mi az okosabb megoldás? Redőny vagy reluxa?

Kert Ilyen egy autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma – lélegzetelállító fotók!

A télben a legfájóbb a színek hiánya. Fejezetünk, mely a téli tervezgetésre és tavaszi megvalósításra buzdít, tartogat egy színes anyagot, mert bizony jó a nyári emlékeket télvíz idején elővenni. Irány a titkok kertje, azaz Uliczki Dóra autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma.

Stílus Tavaszi hygge életérzés a lakásodban

Tavaszi hygge életérzés a lakásodbanA dánok kedvenc kifejezéséről, vagyis a „hygge”-ről legtöbbünknek puha, meleg porkócok, mécsestartók, gyertyák, közös téli esték jutnak eszünkbe. Nem is kérdés, hogy a hygge életérzés létjogosultságát skandináv eredete okán kézenfekvő az őszi-téli szezonnal párosítani, ugyanakkor tavasszal sem lehetetlen belecsempészni az életünkbe.

Felújítás Így jártam, amikor ablakcserére adtam a fejem

Ablakcsere: erre a szóra 361 ezer oldalt talál a Google. Nincs hát egyszerű helyzetben az, aki ablakcsere előtt áll, és a megfelelő vállalkozót keresi erre a feladatra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin