6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Ha húsvét, akkor nagy gonddal megpakolt asztalok, sonkák, tojások, igazi családi ebédek, reggeli falatozások jutnak eszünkbe. A klasszikus húsvéti menü megtervezéséhez számtalan receptkönyv, online fórum is a segítségünkre siet, de mi a helyzet, ha húsvéti asztaldekoráció kerül terítékre?

Ötletládához ad!

A válasz nyilván kevésbé egyszerű, mint egy menü összeállítás. A hagyományos barka, a hímes tojás és az aranyvessző mellett azonban számtalan modern felfogású, dizájnos elemet is becsempészhetünk lakásunkba, valamint az ünnepi asztal húsvéti összeállításába, terítékébe is.

Amennyiben a diszkrétebb árnyalatok kedvelői vagyunk, készítsünk tojás formájú, pasztell színű gyertyákból álló asztali díszt. Nem csak szemet gyönyörködtető látvány, de kiváló hangulatteremtő elem is.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Imádjuk a cukorkát és sok a családban a kisgyerek? Töltsünk meg egy hatalmas befőttesüveget vagy üvegvázát apró színes cukorkákkal. Kicsik és nagyok örömére helyezzük az ünnepi asztal közepére.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

A piros és zöld immár nem csak a karácsony színei. Egy húsvéti asztalon is igazán üdítően hatnak.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Készítsünk színes tavaszi virágokból álló csokrot. Akár magunk szedünk egy kevés vadvirágot, akár virágboltban vesszük meg a hozzá szükséges alapanyagot, egy pasztell színű selyemszalaggal átkötött virágcsokor sokat emel az alkalom – és az asztal – báján.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy a természet lágy ölén, hátsó udvaron vagy teraszon is megteríthetünk a húsvéti lakomához, ne legyünk restek a környező bokrokról, fákról szedett termésekkel díszíteni az asztalunkat, így növelve a természetközeliség élményét.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Próbáljuk meg egy kevés vidéki miliőt csempészni otthonunkba: keressünk míves cserépkiöntőt, pöttyös bögrét, hímzett asztalterítőt, és párosítsuk modern étkészlettel, letisztult borospohárral az alkalomra.

6 tipp a tökéletes húsvéti asztaldekorációhoz

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Így használd otthonodban a zseniális krétafestéket

Kicsik és nagyok egyaránt szeretik kivenni a részüket az otthoni dekorálásból. A jó hír, hogy a krétafestéket minden korosztály imádni fogja.

Kert Kertdekor 1 nap alatt – 5 projekt, amivel újjávarázsolhatod az udvart

Érzed, hogy valami hiányzik belőle, de nem tudsz rájönni, mi lehet az? Eláruljuk: egy ütős hangulati elem. És segítünk is pótolni. Kertdekor 1 nap alatt – csináld velünk.

Friss Kerti faház építése még sosem volt ennyire egyszerű!

Egy kerti zug mindannyiunknak kellemes kikapcsolódást adhat. Képzeld: akár magad is elkészítheted! Alábbi cikkünkben a kerti faház építése kerül fókuszba.

Tipp Így csináld jól – A helyes mosogatás nyomában jártunk

A mosogatás elég egyszerű dolognak tűnik, pedig korántsem biztos, hogy jól csinálod. Most megmutatjuk a helyes mosogatás minden ismérvét.

Kert Kerti pavilon, gazebo, pergola – Mi micsoda?

Nyáron érezzük csak igazán, hogy a szabad levegőből sosem elég. Ezzel együtt az árnyékot nagyon kívánjuk. A kettőt együtt a kerti pavilonban kapjuk meg. Többek között...

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin