Forrás: Getty

Hogyan spóroljunk a fűtésszámlán? A legjobb tippek és praktikák egy helyen

Szerencsére számos módszer és praktika van, amivel lejjebb tornázhatjuk azt a bizonyos számlára kerülő összeget. Néhány megoldáshoz elegendő egy kis odafigyelés, míg másokhoz egy kisebb befektetésre van szükség – cserébe sokkal többet is segítenek megtakarítani. Mutatjuk, hogyan spórolhatsz a fűtésszámlán.

Hogyan spóroljunk a fűtésszámlán? 

Sokféle megoldás közül válogathatunk, ha szeretnénk lefaragni a fűtésszámlát. 

A hálószobát könnyebb fűtés nélkül melegebbé tenni, mint hinnénk. Ehhez gyűjtöttünk össze 6 működő praktikát:

Alábbi cikkünkben pedig 10 fűtésszámla-csökkentő tippet találsz, melyek egy kis odafigyelésnél többet nem igényelnek:

Íme, további 15 praktika, hogy még a leghidegebb napokon is jobb legyen a hőérzeted odahaza:

A fűtésszámlán túl érdemes a rezsi egészén spórolni, ezért hoztunk olyan tippeket is, amelyek minden kiadásodat csökkentik: 

Nem árulunk el ezzel nagy titkot: a legnagyobb költségcsökkentést kisebb-nagyobb beruházásokkal érheted el. Például ezzel a 4 berendezési tárggyal látványosan csökkennek a számlák: 

Ha a hagyományos módszerek nem hozták meg a várt javulást, akkor itt az ideje formabontó megoldásokat is kipróbálni. Hallottál már például a hőszigetelő tapétáról?

A panellakások élők számára is számos megoldás létezik. Gyűjtöttünk kifejezetten a panelokban hasznosítható spórolási praktikát is:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.