A frissesség jegyében – 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

A frissesség jegyében – 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

A szobanövényeket duplán szeretjük. Amellett ugyanis, hogy többségükben rendkívül dekoratívak, néhány közülük a levegőt is képes megszűrni és tisztítani. Ismerd meg a leghasznosabb fajtákat!

Ötletládához ad!

1. Közönséges borostyán

Ha az otthonodban a levegő kiszáradt állott, akkor az angol vadborostyán lesz a válasz minden problémádra! Azoknak, akiknek allergiájuk vagy asztmájuk van, nagy segítséget jelenthet majd ez a növény.

A frissesség jegyében - 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

2. Vitorlavirág

Az egyik legjobb légtisztító képességű növény a vitorlavirág, ami hatalmas mennyiségű rákkeltő anyagot tud megkötni a levegőből. Mindemellett alapvetően igénytelen virágról van szó, ezért sok törődést nem igényel. Különösen hasznos olyan káros anyagok megkötésére, mint például a benzol vagy a formaldehid.

A frissesség jegyében - 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

3. Sárkányfa

Ez a fényes, vörös peremű levelekkel megáldott növény egy lassan növekvő fajta, ami kevéssé érzékeny a körülményekre. Legnagyobb haszna, hogy kiszűri a formaldehidet, a benzolt, és számos más, káros vegyületet a szoba levegőjéből. Egyetlen hátránya van, ami azonban a legkevésbé sem elhanyagolható: a dracéna mérgező, ezzel veszélyt jelent például a házban tartott kis kedvencekre.

A frissesség jegyében - 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

4. Szobapáfrány

Többfunkciós növényről van szó. A szobapáfrány ugyanis nem csupán oxigénben gazdag levegőt képes termelni, de a dohányfüstöt is kiszűri a légtérből. Kedveli a párás, meleg klímát, ezért télen gyakran permetezzük meg leveleit vízzel.

A frissesség jegyében - 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

5. Anyósnyelv

Az évelő örökzöld az anyósnyelv meglehetősen szívós növény: jól bírja a rendszertelen öntözést és nem igényel sok fényt. A NASA kutatói által bizonyított tény, hogy nagy mennyiségű formaldehidet és nitrogén oxidot (és még számos más vegyi anyagot) képes megkötni. Ezek a vegyszerek pedig ott vannak a legtöbb tisztítószerben, kozmetikai szerben, de még a wc papírban és a papírzsebkendőkben is.

A frissesség jegyében - 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

6. Aranyos szobafutóka

Nagyon erős formaldehid-megkötő növényről van szó, mely jól bírja a relatív sötét környezetet, még kevéssé világos helyen is megőrzi szép, élénkzöld színét. Ha van belső garázs a házban, mindenképp futtasd be vele a falakat, mert az autók kipufogógáza rengeteg formaldehidet tartalmaz. Ezen kívül nagyon hatékony a benzol és a xylén gázok megkötésében is. Van ugyanakkor egy komoly veszélye, méghozzá az, hogy levelei mérgezőek. Tartsd hát távol tőle a kutyákat és cicákat. tehát érdemes távol tartani tőle a háziállatokat és a kisgyerekeket.

A frissesség jegyében - 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

7. Zöldike

Igazán dekoratív szobanövény, melynek hosszú, fűszál-szerű levelei gyorsan nőnek. Nagyon hasznos növény ez, mely a mérges gázok ellen, mint például a formaldehid és a xylén hatékony. Jó helye lesz a konyhában vagy a tűzhelytől nem messze, mivel ezek azok a helyek, ahol a legtöbb szénmonoxid képződik a háztartásban.Egy közepes méretű zöldike 4 óra alatt egy 25 nm-es szoba levegőjének szén-monoxid tartalmát hozzávetőleg 80%-kal csökkenti.

A frissesség jegyében - 7 növény, amely tisztítja otthonod levegőjét

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Tarts rendet az ékszerek között – Ezekkel a rendezőkkel nem lesz nehéz

Mindenki fiókjában ott vannak azok a kedvenc ékszerek, melyektől igazán jól érzi magát a bőrében. Tartsd őket rendben, hogy könnyen kéznél legyenek mindig!

Otthon Követendő modell – Megosztani ér!

Ingatlanbefektetések tekintetében Nyári Atilla szokatlan, de övedelmező modellt követ. Megvesz Budapest belvárosában egy kisebb lakást, azt megosztja, így hoz az üzlet jóval nagyobb megtérülést annál, mintha a lakást egyben adná ki.

Otthon A tökéletes minimalista otthon – Minden pontja hibátlan

A tökéletes minimalista otthon titka egyszerű: jó ízlés és megfontoltság. Ha ellesnéd a nagyok titkait, less be galériánkba.

Tipp 4 hasznos tipp, ha otthoni festés előtt állsz – Ezeket fogadd meg!

Egy jól időzített festés igazi felüdülést jelenthet az otthonodnak és a lelkednek egyaránt. Érdemes azonban bizonyos szempontokat szem előtt tartanod, mielőtt belevágsz.

Tipp 5 tipp a makulátlan mosogatógép érdekében – Így mindig működni fog

Háztartásod eszközeit nem árt tisztán és karbantartani, hogy hosszútávon szolgálhassanak téged. Ma a mosogatógéppel kapcsolatban segítünk tisztán látni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin