Forrás: Getty

Fogd meg a meleget! 5 módszer a padlás szigetelésére

1. Padlás ablakainak szigetelése

Ha a padláson vannak ablakok, akkor a nyílászárók szigetelésekor vagy cseréjekor ezekről sem feledkezhetünk meg. Bevethetünk itt is mindent, amit a sima ablakoknál: hőszigetelő fólia, huzatfogó párna, purhab a repedésekbe. Mivel padlásablakokról van szó, az sem baj, ha nem sikerül túl szépre a szigetelés.

2. Padlás padlójának szigetelése

Amennyiben a padlás egyáltalán nem kiépített, akkor inkább arra törekedjünk, hogy a lakóteret védjük a padlás hidegétől. A padlás padlójára fektessünk le hőszigetelő hungarocell lapokat, és terítsünk rájuk szőnyegeket, amiknek az a fő feladata, hogy megfogják a földszint melegét.

3. Kőzetgyapot használata

A szigetelőanyagok közül a kőzetgyapot az, ami igazán hatásosan szigeteli a lakótér melegét. A kőzetgyapotot a padlás falaira, plafonjára és padlójára is leteríthetjük. Ez a megoldás kétségkívül drágább, mint a többi, ám jóval hatásosabb is. Annyira, hogy akár egyetlen fűtési szezon alatt is visszahozhatja az árát.

4. Repedések szigetelése

A repedések szigetelését fújható szigetelőanyaggal a legkönnyebb kivitelezni, hiszen ezt az anyagot gyakorlatilag bárhová befújhatjuk – például a deszkák és cserepek közé is. Ráadásul akár mi magunk is meg tudjuk oldani, hiszen viszonylag egyszerű a kezelése.

5. Padlás ajtajának szigetelése

Ha a te házad is úgy van kialakítva, hogy a padlásajtó lakószobából nyílik, akkor bizonyára ismerős az érzés, amikor a téli hideg a padlásajtón keresztül tolakodik be. Erre is van megoldás: tehetsz a padlásajtóra hungarocell szigetelő lapokat, illetve hőszigetelő függönyt is felszerelhetsz a hideg megállítására.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.