Fogd meg a meleget! 5 módszer a padlás szigetelésére

Fogd meg a meleget! 5 módszer a padlás szigetelésére

A meleg levegőről mindenki jól tudja: felfelé száll. Emiatt a fűtési szezonban a padláson keresztül „szökik ki” a meleg nagy része. Jelentős összegeket spórolhatunk meg, ha nem csak a nyílászárókat, de a padlást is szigeteljük. Mutatunk pár módszert hozzá.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Padlás ablakainak szigetelése

Ha a padláson vannak ablakok, akkor a nyílászárók szigetelésekor vagy cseréjekor ezekről sem feledkezhetünk meg. Bevethetünk itt is mindent, amit a sima ablakoknál: hőszigetelő fólia, huzatfogó párna, purhab a repedésekbe. Mivel padlásablakokról van szó, az sem baj, ha nem sikerül túl szépre a szigetelés.

2. Padlás padlójának szigetelése

Amennyiben a padlás egyáltalán nem kiépített, akkor inkább arra törekedjünk, hogy a lakóteret védjük a padlás hidegétől. A padlás padlójára fektessünk le hőszigetelő hungarocell lapokat, és terítsünk rájuk szőnyegeket, amiknek az a fő feladata, hogy megfogják a földszint melegét.

3. Kőzetgyapot használata

A szigetelőanyagok közül a kőzetgyapot az, ami igazán hatásosan szigeteli a lakótér melegét. A kőzetgyapotot a padlás falaira, plafonjára és padlójára is leteríthetjük. Ez a megoldás kétségkívül drágább, mint a többi, ám jóval hatásosabb is. Annyira, hogy akár egyetlen fűtési szezon alatt is visszahozhatja az árát.

4. Repedések szigetelése

A repedések szigetelését fújható szigetelőanyaggal a legkönnyebb kivitelezni, hiszen ezt az anyagot gyakorlatilag bárhová befújhatjuk – például a deszkák és cserepek közé is. Ráadásul akár mi magunk is meg tudjuk oldani, hiszen viszonylag egyszerű a kezelése.

5. Padlás ajtajának szigetelése

Ha a te házad is úgy van kialakítva, hogy a padlásajtó lakószobából nyílik, akkor bizonyára ismerős az érzés, amikor a téli hideg a padlásajtón keresztül tolakodik be. Erre is van megoldás: tehetsz a padlásajtóra hungarocell szigetelő lapokat, illetve hőszigetelő függönyt is felszerelhetsz a hideg megállítására.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Húsvéti asztal dekorációs ötletek: inspirálódj gyönyörű megoldásokból

Hamarosan itt a húsvét, itt az ideje készülni az ünnepi ebédre. A menü sokkal ízletesebb lesz, ha megadjuk a módját a terítéknek is. Hoztunk néhány lélegzetelállítóan szép húsvéti asztal terítéket.

Tipp Római roló kisokos – Árnyékolás divatosan „csináld magad” módra

Ha felújítás előtt állsz, és egy kicsit fel szeretnéd dobni az ablakok környékét, de még nem tudod mivel, akkor vess egy pillantást a római rolóra. A római roló egy olyan árnyékoló megoldás, ami sokféle kinézetben elérhető, így dekorációnak is kiváló.

Otthon Antik tárgyak bűvöletében – Gödöllői csodaház

A mi munkánkban talán az az irigylésre méltó, hogy különleges emberekkel az otthonukban beszélgethetünk. Már az első találkozás hatalmas bizalmat feltételez a vendéglátóink részéről, hiszen ismeretlenként kopogtatunk, és ahogy nyílik az ajtó, máris beleláthatunk a világukba.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

A tavaszi nagytakarítás sokaknak mumus, hiszen rengeteg munkával jár. Az alábbi tippeknek hála azonban sokkal gyorsabban fogsz végezni, sőt, nem is fogsz annyira elfáradni.

Tipp Íme, egy zseniális trükk, hogyan varázsold ragyogóan tisztává a sütőt

A sütő tisztításának többféle módja van. Használhatod az öntisztító funkciót, de a hagyományos sikálás is mindig megoldás. Vagy bevethetsz egy olyan technikát, amelyet már régóta használnak mikrohullámú sütő tisztítására, azaz gőzzel is tisztíthatod a készülék belseját.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin