Fogd meg a meleget! 5 módszer a padlás szigetelésére

Fogd meg a meleget! 5 módszer a padlás szigetelésére

A meleg levegőről mindenki jól tudja: felfelé száll. Emiatt a fűtési szezonban a padláson keresztül „szökik ki” a meleg nagy része. Jelentős összegeket spórolhatunk meg, ha nem csak a nyílászárókat, de a padlást is szigeteljük. Mutatunk pár módszert hozzá.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Padlás ablakainak szigetelése

Ha a padláson vannak ablakok, akkor a nyílászárók szigetelésekor vagy cseréjekor ezekről sem feledkezhetünk meg. Bevethetünk itt is mindent, amit a sima ablakoknál: hőszigetelő fólia, huzatfogó párna, purhab a repedésekbe. Mivel padlásablakokról van szó, az sem baj, ha nem sikerül túl szépre a szigetelés.

2. Padlás padlójának szigetelése

Amennyiben a padlás egyáltalán nem kiépített, akkor inkább arra törekedjünk, hogy a lakóteret védjük a padlás hidegétől. A padlás padlójára fektessünk le hőszigetelő hungarocell lapokat, és terítsünk rájuk szőnyegeket, amiknek az a fő feladata, hogy megfogják a földszint melegét.

3. Kőzetgyapot használata

A szigetelőanyagok közül a kőzetgyapot az, ami igazán hatásosan szigeteli a lakótér melegét. A kőzetgyapotot a padlás falaira, plafonjára és padlójára is leteríthetjük. Ez a megoldás kétségkívül drágább, mint a többi, ám jóval hatásosabb is. Annyira, hogy akár egyetlen fűtési szezon alatt is visszahozhatja az árát.

4. Repedések szigetelése

A repedések szigetelését fújható szigetelőanyaggal a legkönnyebb kivitelezni, hiszen ezt az anyagot gyakorlatilag bárhová befújhatjuk – például a deszkák és cserepek közé is. Ráadásul akár mi magunk is meg tudjuk oldani, hiszen viszonylag egyszerű a kezelése.

5. Padlás ajtajának szigetelése

Ha a te házad is úgy van kialakítva, hogy a padlásajtó lakószobából nyílik, akkor bizonyára ismerős az érzés, amikor a téli hideg a padlásajtón keresztül tolakodik be. Erre is van megoldás: tehetsz a padlásajtóra hungarocell szigetelő lapokat, illetve hőszigetelő függönyt is felszerelhetsz a hideg megállítására.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin