Egy egyszerű, ám nagyszerű trükk, amivel akár 50%-ot is spórolhatsz vásárlás során

Egy egyszerű, ám nagyszerű trükk, amivel akár 50%-ot is spórolhatsz vásárlás során

Azt már mindenki tudja, hogy éhesen nem szabad vásárolni menni. De azt gondoltad volna, hogy a kávéfogyasztás is megnövelheti a számla végösszegét?! Épp ezért nem ajánlott vásárlás előtt kávét innod. Eláruljuk, miért.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Még gyorsan megiszod a kávédat, majd indulsz is vásárolni – egy teljesen hétköznapi szituáció, ami azonban hosszútávon sokba kerülhet. Gondoltad volna, hogy a koffein befolyással van arra, hogy mit veszel meg, illetve arra is, hogy mennyi pénzt költesz el?

Több kávé = több kiadás

A University of South Florida kutatói egy kutatás során arra a megállapításra jutottak, hogy aki közvetlenül a bevásárlás előtt kávét iszik, 30 százalékkal többet vásárol, ezáltal 50 százalékkal több pénzt költ el. Egészen pontosan azt is kimutatták, hogy elsősorban a luxuscikkek és a közérzetet pozitívan befolyásoló termékek iránt nő meg a vágy ilyenkor.

A vásárlási szokásaink megváltozása azzal magyarázható, hogy a koffein hatására dopamin szabadul fel az agyban, amitől több energiánk lesz, ezáltal csökken az önkontrollunk, és impulzívabbak leszünk. Ha tehát az a célunk, hogy ne költsünk több pénzt a szükségesnél, jobban tesszük, ha a kávét csak vásárlás után isszuk meg.

További érdekesség

Ha már kávéfogyasztás: az a kérdés is felmerült a tanulmány készítőiben, hogy egy nap alatt mennyi kávét szabad fogyasztani? Hány pohár után válhat veszélyessé a kávé? Mivel egy bögrében átlagosan 0,05-0,1 gramm koffein van, a szakemberek úgy gondolják, hogy egy felnőtt számára a napi 3-4 bögre kávé teljesen ártalmatlan. A magas vérnyomással rendelkezőknek sem kell aggódniuk, ugyanis a kávé csak minimálisan növeli meg a szívfrekvenciát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin