Forrás: Getty

Csúnya a teraszod padlója? Ezzel a 4 tippel szebbé varázsolhatod

Márpedig a padlót szebbé varázsolni talán az egyik legnehezebb feladat. Szerencsére azonban vannak okos trükkök a kevésbé mutató padló eltüntetésére, melyek közül most bemutatjuk a 4 legegyszerűbbet.

Szőnyeg

Ennél könnyebb és gyorsabb módszer nincs a ronda padló eltakarására! Erre a célra természetesen egy olyan darabot válassz, amit kifejezetten kintre terveztek, hiszen azokban nem tesz kárt sem az eső, sem az UV-sugárzás.

Tipp: Figyelj arra, hogy vízáteresztő legyen a szőnyeg, nehogy magába szívja az esővizet.

Fa

Már számos helyen lehet kapni olyan fa padlólapokat, melyeket egyszerűen rátehetünk a jelenlegi padlóra. Ezeket vagy csak egymáshoz kell szorosan tolni, vagy egy speciális technikával össze kell illeszteni, így nem csúsznak szét. Ezzel a módszerrel teljesen újjá tudod varázsolni a teraszt, a fa pedig rendkívül barátságos és kellemes légkört teremt.

Tipp: Arról sose feledkezz meg, hogy a fának ápolásra van szüksége, hiszen csak így lesz időtálló.

WPC

A WPC, azaz a “Wood Polymer Composites” padló sokkal kevesebb ápolást igényel a fánál, hiszen nem kell sem olajozni, sem festeni, továbbá nem szálkásodik ki és nem repedezik meg. Ezeken kívül ellenáll az időjárás viszontagságainak, és hosszútávon is megtartja a színét és a formáját. Ez a különleges anyag 60 százalékban farostokat és 40 százalékban polimer anyagokat tartalmaz, így a fa szépségét ötvözi a műanyag erejével. Fontos megemlíteni, hogy ezek a műanyagok a legtöbb esetben újrafelhasználhatók.

Járólap

Rengeteg színű és stílusú járólap közül válogathatsz, így biztosan megtalálod a teraszodhoz illőt. Sima felületüknek hála a járólapok könnyen tisztíthatók. Amennyiben emellett teszed le a voksod, akkor télen figyelned kell a fagymentesítésre, illetve úgy ajánlott ezeket leraknod, hogy le tudjon folyni róla az esővíz. Jó választásnak bizonyul továbbá az olyan speciális műanyag talapzatrendszer, amivel meg tudod emelni a padlót, így biztos lehetsz abban, hogy szép egyenletes lesz, illetve a szükséges lejtést is bele tudod építeni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.