01
02
03
04
05
06
07
08

1. Japán kert

 

Kedveled a természetet, szinte rajongsz a növények, a kövek és a víz harmóniájáért.Törekszel a tökéletességre, közel állnak hozzád a keleti filozófiák, esetleg a küzdősportok, harci művészetek. Szereted a szépséget, szükséged van a meditációra, a relaxálásra és a feltöltődésre. Szertartásos vagy, min- dennek igyekszel megadni a módját, időt, pénzt, és energiát áldozol arra, hogy otthonodban az összes apró részlet a helyén legyen. Szereted a fehéret és a földszíneket. Az általad ily módon tökéletesre teremtett környezetben vagy igazán elemedben, nyugodt bölcsességed másokat is inspirál, sokak számára vagy példakép.

2. Mediterrán kert

 

Az élet számodra csupa napfény és ragyogás. Vidámságod, életörömöd feltölti a környezetedet, mindenki szívesen van a társaságodban. Hajlamos vagy a vad érzelmi hullámzásokra, megszakad a szíved a boldogságtól, de a bánattól is. Nagyon hamar regenerálódsz, színes egyéniséged mágnesként vonzza az embereket. Sok a barátod, szeretsz a központban lenni, és ezt gyakran el is várják tőled. Kedveled a zajos bulikat, a kerti partikat, de szeretsz kis társaságban is borozgatni, élvezve a kulináris élvezeteket. A színek fontosak az életedben, lakásodat is igyekszel vibráló árnyalatokkal berendezni.

3. Trópusi kert

 

Bujaság, paradicsomi állapotok, illatok, színek kavalkádja, ez a te tereped. Igazi hedonista vagy, imádod és fenékig kiélvezed az élet örömeit, és ezt jól is teszed. Otthonodban szereted a minőségi tárgyakat, dizájner bútorokat, és nem veted meg a luxuscikkeket sem. Az élvezetek megszerzéséért hajlandó vagy teljes erőbedobással küzdeni a munkahelyeden. Nagyon céltudatos vagy, nem nyugszol, nem pihensz, amíg meg nem szerzed, amit akarsz.

4. Vidéki kert

 

A vidék ereje, maradandósága, a tradíciók és a hagyományos értékek tisztelete árad belőled.
Vonzódsz a paraszti élet egyszerűsége és tisztasága iránt. Nem szereted a nagyvárosi simlisséget, a modern idők rideg pénzsóvárságát, törtetését, becstelenségét. Rendkívül megbízható vagy, egy életre választasz barátokat és párt magadnak. Törekszel az őszinte, tiszta, érdekmentes emberi kapcsolatokra. Szereted a valódi dolgokat, szívesen töltődsz fel a szabadban, sétálsz a friss levegőn, megcsodálva az állat- és növényvilág sokszínűségét. Ha jelenleg a városban élsz, idősebb korodban valószínűleg vidékre költözöl majd, vagy szert teszel egy nyaralóra.

5. Balkon kert

 

Városi ember vagy, aki legalább saját erkélyén szeretne magának egy kis zöld részt, sarkot kialakítani. Találékony és praktikus elméd kitartóvá tesz, nem könnyen adod fel, kihozod a lehetőségekből a legjobbat. Nem azon problémázol, hogy mi lenne ha, hanem inkább a tettek mezejére lépsz. Ahogy mondani szokás, a jég hátán is megélsz, kreatív ötletember vagy, aki ötleteivel képes lenyűgözni a környezetét. Nagyon jól helytállsz olyan munkakörben, ahol szabad kezet kapva igazán szárnyalhatsz. Kis költségvetés mellett is ki tudod hozni a maximumot mindenből, például otthonod berendezéséből is, de a sok munka mellett nem szeretsz a tárgyak után sokat járkálni.

6. Francia kert

 

Rendezettség, elegancia és egy csipetnyi lezserség jellemez. Társasági ember vagy, igazi világpolgár. A kifinomult stílus jellemző a megjelenésedre, ugyanez jelen van a házad, lakásod berendezésében, de ezt tükrözi az autóválasztásod is. Szereted a gasztronómiát, ismered és élvezed a borokat, tudod, milyen fogáshoz milyen ital illik. Éppen ezért az emberek keresik és értékelik társaságodat, sohasem leszel egyedül. Nagyon kedveled a humort, gyakran és szívesen szórakoztatod környezetedet, néha túllősz a célon, és bajba is kerülsz emiatt. Sebaj, sármos egyéniséged mindig vonzza a másik nemet.

7. Angol kert

 

Régi várrom, nyírott sövények, harmonikus virágszínek. Te vagy a romantika megtestesítője, akiről álmodnak a másik nem képviselői. Szereted a tradíciókat, adsz a hagyományos értékekre, kiindulási alapnak tekinted a becsületességet.
A hagyományok tisztelete tesz mások számára példaképpé, szívesen követnek az emberek. Igazi vezető vagy, aki nem terrorral, hanem példamutatással vívja ki a tiszteletet. Vonzódsz a természethez és a természetességhez, de nem idegen tőled a rendezettség sem. Nem kedveled a szigorú, csak önmagáért való rendet, jól összpontosítasz a lényegre. Fontos számodra a biztonság, hitvallásod: a te házad a te várad.

8. Modern kert

 

Modern házhoz modern kert illik. Te a mában élsz, és jól alkalmazkodsz a mai világhoz, annak értékeihez. Trendi vagy, imádod a legújabb informatikai kütyüket, neked van a legújabb telefonod, rajongsz a technikáért. Letisztult gondolkodással rendelkezel, inkább a számok embere vagy, mint a művészeté. Mindig időhiánnyal küzdesz, és inkább reprezentálsz a kerteddel, mintsem kikapcsolódsz a kerti munka által. Rendezett életedbe nem fér bele a kertészkedés, de sebaj, a kertészed azért van, hogy rendbetartson mindent. Te vagy a mai kor megtestesí- tője, a győztes, sikeres ember, aki mindig a kezében tartja az irányítást.

Újra

Minden emberről árulkodik az ízlése, akár házról, akár autóról, vagy éppen kertről beszélünk.

Nézzük, hogy a különböző kertek iránti vonzalmak mögött milyen személyiségek rejtőznek! Kattints a neked legjobban tetsző kert képére és máris olvashatod, mely tulajdonságok jellemeznek.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin