01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

1. Érzéki piros

 

Energikus, fáradhatatlan a személyiséged, ha ezt az ágyat választottad. A piros remekül mutat a hálószobában, de figyelned kell rá, ne legyen belőle túl sok, különben ez az inspiráló szín könnyen megzavarhatja pihenésedet. Az ágynemű és az ágytakaró mellett a sötétítő függöny piros színe feldobja, vidámmá teszi szobádat. A falakat inkább világosra fesd, sőt talán a fehér a legjobb választás, hiszen e mellett érvényesül a leginkább ez a szín. A padló és a szekrények is inkább világosabbat árnyalatban harmonizálnak, a szőnyeged, a virágokat ábrázoló faliképek mintáiban ugyanakkor kötelező elem a piros.

2. Vidéki hangulatú fehér

 

A természetesség híve vagy, vonz a vidéki élet, annak minden romantikájával együtt. Fehér ágyad a tisztaság jelképe, amilyen te magad is vagy kívül és belül egyaránt. Hogy hálószobád a sok fehértől ne váljon kórházszerűvé, burkold lambériával a falat! A sötétebb színű szekrények, a kék sötétítő függönyök és az ugyanilyen színű díszpárnák kiemelik fehér ágyad szépségét. A hajópadló színe azonos a falburkolattal, míg az ágyelők színéül szintén választhatod a fehéret. Képeid, fotógalériád keretei is fehérben érvényesülnek a leginkább. Szobád a nyugalom szigete, ahol valódi dunna alá bújva pihenheted ki a hétköznapok rohanását.

3. Romantikus baldachinos

 

Szulejmán palotájában érezheted magad ezzel az ággyal. Romantikus, álmodozó alkat lehetsz, akit elbűvölnek a csipkék, a selymek, a fodrok, a hímzések. Ágyad pasztellszínű, apróvirágos tapéta előtt érvényesül a leginkább. Bordó függönyeidet rózsát formázó megkötőkkel teheted még izgalmasabbá, míg az ugyanebben a színben pompázó fodros szélű díszpárnákkal az érzékiséget, a nőiességet fokozhatod. Világos parkettán és fehér bútorok között érvényesül baldachinos ágyad a leginkább. Baldachint választhatsz sejtelmesen áttetsző anyagból, vagy függönyöd színével és anyagával egyező, kevés fényt áteresztő szövetből is. Egy ilyen ágy mellől nem hiányozhat a fésülködő asztal, a falon pedig romantikus keretbe bújtatott tükrök mutatnak a legjobban.

4. Kör alakú elegáns

 

Kedveled a különlegességet, a hétköznapitól eltérő dolgokat, nem véletlenül választottad ezt a szokatlan, de annál elegánsabb körágyat. Meghitt éjszakákat tölthetsz a bézs, a barna árnyalatait ötvöző hálószobában. A földszínek nyugtatnak, melegséggel töltenek fel. Kiemelik az ágy szépségét és különlegességét a fehér szőnyegek, de a tükrös, beépített gardróbszekrény is. A függönyök harmonizálnak az ágytakaró és a díszpárnák színével, szövetével. Intarziás parkettán vagy világos színű padlószőnyegen gyönyörűen mutat a körágy, ugyanakkor éjjeli szekrényt nem érdemes mellé helyezni, mert ronthatja az összhatást. Inkább aranyszínű álló-lámpákat, a falra pedig ovális tükröt, bőrképeket javaslunk.

5. Fürdőkáddal kiegészítve

 

Nem áll távol tőled a meghökkentés, sőt, az extrémitás sem. A bevált, hagyományos dolgok kifejezetten untatnak. Nem véletlenül esett a választásod erre a fürdőkáddal kiegészített ágyra. Mert miért is ne kerülhetne a kád a hálóba? Kerülhet, épp úgy, mint egykor a királyi lakosztályokba. Javasoljuk, ez esetben különös hangsúlyt helyezz az ágy és a kád összhangjára, de még a kiegészítőkre is. Ennél a stílusnál különösen érvényesül a kevesebb több elve, éppen ezért a szekrényeket jobb megoldás más helyiségbe helyezni. A kisebb méretű szófa vagy az elegánsan faragott pad tökéletes kiegészítője különleges hálószobádnak. Körültekintően válassz padlót, olyan típust, amelynek nem árt a víz.

6. Toszkán kovácsoltvas

 

Tiszteled a hagyományt, kedveled a bevált, az idő próbáját is kiálló, minőségi darabokat. Ha nem muszáj, nem szívesen változtatsz. Éppen ezért is esett választásod erre a mindig divatos és elegáns kovácsoltvas keretes ágyra. Ha valódi toszkán hangulatot varázsolnál hálószobádba, ne feledkezz el a mennyezeti keresztgerendákról, ahogyan a sötétbarna hajópadlóról sem. A toszkán lakberendezés előszeretettel alkalmaz sötétvörös kőpadlót, ha nem idegen tőled ez a megoldás, bátran alkalmazhatod. Dióbarna komóddal, kétajtós rusztikus szekrénnyel és fehérre mázolt falakkal tovább fokozhatod hálód toszkán hangulatát. A színes ágytakaró mellett az ugyanebből az anyagból varrt függöny sem hiányozhat. A falakra gyümölcsöket vagy virágokat ábrázoló csendéletet akassz.

7. Külön matracos

 

Számodra rendkívül fontos a kényelem, ugyanakkor távolságtartó is lehetsz, ha ezt az ágyat választottad. Vagy csupán a rossz alvók közé tartozol, akit a legapróbb nesz, a párja mozdulata is azonnal fölébreszti álmából. A szimmetria ennél a megoldásnál mindennél fontosabb, hiszen a szoba hangulatát és harmóniáját ezzel biztosíthatod. Ha már az ágyak nem érnek össze, legalább közös, dupla méretű éjjeliszekrényt állíts közéjük, fokozva ezzel az összetartozás érzését. Minden kiegészítőből kettőre lesz szükséged, két olvasólámpát, két ágytakarót, ágyanként két-két díszpárnát szerezz be. A képek lehetnek különbözőek, de stílusukban mindenképpen illeszkedjenek egymáshoz.

8. Fémkeretes

 

Különleges stílusérzékkel rendelkezel, ha választásod erre a fémkeretes ágyra esett. Egyediségét a magas matracnak is köszönheti, amely egész éjszakára pihentető és nyugodt alvást biztosít. Olyan személyiség lehetsz, aki nem kedveli, ha mások hozzáérnek a holmijaihoz, hiszen leendő hálószobád is az érintetlenséget sugallja. Fekvőhelyed szépségét kiemeli a kő-burkolat, ami az állandóságot is jelképezi. Ha ezt a megoldást választod, valószínűleg többé nem bontod le és nem variálod át a falat. A kőburkolatra meglehetősen bonyolult képet akasztani, ezért a burkolat fölragasztása előtt a kiválasztott falfelületen hagyj meg a kép méreténél néhány centiméterrel nagyobb szabad területet, a falat pedig színezd a barna valamely árnya-latára. Meglepődsz majd, mennyire különleges hatást érsz el ezzel a módszerrel.

9. Kihúzható, variálható

 

A praktikusság jellemez, ha ezt a megoldást választottad. Az is lehetséges persze, hogy kicsi lakásodban a helyszűke miatt használsz kihúzható kanapét. Annyi biztos, nagyon sok helyet megspórolsz ezzel az ággyal, szobádnak kettő az egyben jelleget kölcsönözve, hiszen nappaliként és hálószobaként is funkcionál. Kihúzható, átalakítható kanapét számtalan formában, színben beszerezhetsz. Válaszd az egyéniségedhez leginkább illőt. Lapos tévédet a falra akasztva olyan látványt érhetsz el, mint egy nagyobb, különleges képpel. Szobádból nem hiányozhat egy szép üvegasztal sem, de helyiségedet földobhatod fali vagy földre helyezhető kovácsoltvas virágtartókkal is. Komfortos és remekül mutat szobádban a padlószőnyeg.

10. Tetőtéri, fakeretes

 

Vidám, optimista és barátságos a személyiséged, ha ezt a világos és fiatalos megoldást választottad. A tetőtéri hálószobák rendkívül hangulatosak, bár a nyári hőségben könnyen felforrósodnak. A légkondicionáló vagy a mennyezeti ventilátor kötelező elem ebben a helyiségben. A fakeretes ágy szépségét kiemeli a világos padló, a színben és stílusban egyező komód és gardróbszekrény, de itt még egy íróasztal sem tűnik elvetemült gondolatnak. Egyetlen futószőnyeg az ágy előtt elhelyezve bőven elegendő. Képkereteidhez szintén világos színt válassz, legjobb választás a bútorokkal megegyező. Izgalmat csempésznek szobádba a sötétebb színű vagy nagymintás függönyök és ágytakaró. A fonott papír- és tároló kosarak különleges kiegészítői meghitt és mégis vidám hálószobádnak.

Újra

Milyen típusú ágy tetszik a legjobban? Melyik az, amelyikben a leginkább el tudod képzelni az éjszakáidat? Válaszd az egyéniségedhez illőt, mi pedig megmutatjuk, milyen típusú hálószobában érvényesül ágyad a leginkább.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin