01
02
03
04
05
06
07
08
09

Vonzanak a kalandok, rajongsz a kalandregényekért és filmekért. A kihívást keresed, szűk barlangokban, sötét folyosókban sem félsz, szívesen feszegeted a határaidat, az extrém sportok közel állnak hozzád. Hajt a kíváncsiság, hogy felfedezhess minél több újdonságot. A nyári estéket szívesen töltöd kertedben, földbe szúrható fáklyákkal világítasz. Télen a fáklyát inkább füstölőre cseréled. Otthonodban a modern, sötét színű berendezési tárgyak dominálnak.

Mágikus erővel vonzódsz a tűzhöz, a hatalmas, égő máglyarakás szinte megbabonáz. Érzed a tűz erejét, amit ha nem zaboláznának meg, a környéket pillanatok alatt felperzselheti. Tiszteled a természet erőit, ahogyan a körülötted élőket is. Óvod és véded a környezetedet, gondolsz gyermekeid jövőjére, élhető világot képzelsz el a számukra is. Otthonodban vegyszerek helyett a természetben lebomló anyagokat használsz.

Igazi társasági ember vagy, szívesen töltöd szabadidődet barátaiddal. A szervezésben élen jársz, vidámságod másokra is könnyen átragad. Méltán vagy népszerű mind a baráti körben, mind a munkahelyeden. Augusztusban az éjszakába nyúló szalonnasütögetés és beszélgetések mellett szívesen bámulod a hullócsillagokat. Otthonodban a konyhaasztal köré gyűlve barátaiddal szívesen elmélkedtek hosszasan az élet dolgairól.

A család, az otthon melege számodra mindennél fontosabb. Szívesen hallgatod a nappalid kandallójában égő tűz ropogását, melynek hangulata és fénye mindenkor elvarázsol. Otthonod, ahogyan az öltözködésed is, mindenkor kifogástalanul elegáns. Nem engeded meg magadnak a rendetlenséget, a hanyagságot, pedig egy kis lazasággal, hétvégi lustálkodással még a saját szabályaidat sem szegnéd meg.

A hagyományos ételek híve vagy, figyelsz az egészségedre, rendszeresen mozogsz, sportolsz. A valódi tűzön sült húsok, kenyerek különleges zamata gyermekkorodat idézik fel benned. Szabadidődben szívesen ülsz és olvasgatsz a kemence meleg padkáján, nosztalgiával gondolsz a „régi időkre”, amikor még nem volt számítógép, és az emberek esténként inkább egymással beszélgettek. Otthonod meghitt hangulata számodra a nyugalom szigetét jelenti.

Ragaszkodsz a hagyományokhoz, legszívesebben minden régi tárgyat felújítanál. Nem szereted a pazarlást, azt sem, ha valamit ki kell dobni. Mégsem lomtár az otthonod, hiszen különleges érzéked és ízlésed van ahhoz, hogy a régiből újat teremts. Imádod a vintange stílust, otthonod berendezése patinás: régies, de valójában nagyon is modern. A vidéki hangulat magával ragad, panelfalak közé szorítva el sem tudnád képzelni mindennapjaidat.

Gyakorlatias ember vagy, akinek fontos a praktikum. A cserépkályha melege több helyiségben is érezhető, így energiát, pénzt spórolhatsz. Előrelátó vagy, sosem költesz meggondolatlanul, félreteszel a nehéz napokra. Sokan talán túlságosan is rugalmatlannak gondolnak, ami pedig a valóságban inkább kiszámíthatóságot, következetességet takar. Otthonodban minden tárgynak megvan a helye, nem változtatsz és a változást sem kedveled.

A romantikus típusok közé tartozol.
Otthonodból a színes és illatos gyertyák nem hiányozhatnak. Számtalanfélét vásárolsz, fényüket, meghittségüket nem tudod megunni. Advent idején alig várod a vasárnapokat, a közös családi ebéd és vacsora elképzelhetetlen koszorú és gyertyagyújtás nélkül. Kedvenc ünneped a karácsony, a fára is valódi gyertyákat csíptetsz. A természetes anyagok híve vagy, otthonodban a diószínű fabútorok dominálnak.

Otthonodban az egyszerű, letisztult formákat kedveled, ahogyan az életedet sem bonyolítod túl. Ragaszkodsz nap rutinodhoz, és nem viseled jól, ha valami felborítja az eltervezett dolgokat. Szorgalmasan végzed a feladataidat, precízen, mindenkor határidőre készíted el azokat. Teherbírásod óriási, ezt főnökeid is tudják, el is halmoznak feladatokkal, mert tudják, számíthatnak rád. Barátaidnak, szeretteidnek sem tudsz nemet mondani, pedig néha neked is lazítanod kéne.

Újra

Beköszöntöttek a hidegebb napok.

Tesztünk segítségével – melyből kiválaszthatod, milyen tűzhöz, milyen fajta kályhához vonzódsz – megtudhatod, milyen személyiségjegyek jellemeznek.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin