1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

1.
Művészi és gyakorlatias vénával is rendelkezel. Kifejezetten jó a kézügyességed, ezért bármit el tudsz készíteni, meg tudsz javítani, amivel nagyon sokat spórolhatsz az otthonodban. Alapvetően a klasszikus, vintage stílus áll közel hozzád. Ugyanakkor kényelmes vagy, ezért hajlamos lehetsz beleragadni az otthoni létbe, a lakásodból nem könnyű kimozdítani téged. A természet különösen közel áll a lelkedhez, rázd meg magad, és amikor csak teheted, kirándulj, sétálj az erdőben, a friss levegőn töltött idő újult energiával tölt fel.

2.
Fontos a számodra, hogy könnyedén be tudj illeszkedni bármilyen társaságba, közösségbe, és ott a többiekkel egyenrangúnak érezhesd magad. Mindenről tudni akarsz, figyeled az információáramlást, nyugtalan leszel, ha kimaradsz valamiből. Soha nem unatkozol, mindig találsz magadnak elfoglaltságot, például a lakásod dekorálását. Mivel főként a szellemi energiáidat terheled, fontos, hogy a tested egészségéért is tegyél. Legalább relaxálj időként, hogy kikapcsold a folyton aktív elmédet. Találj ki magadnak valamilyen fizikai elfoglaltságot, amit igazán szeretsz csinálni. Sétálj hetente többször, fuss vagy kerékpározz, ha ahhoz van kedved.

3.
Tiszta, simulékony jellem vagy, akitől a nyafogás, a kifogások keresése távol áll. A tökéletes elérésére törekszel otthonod szépítésében is. De létezik egyáltalán tökéletes? Bármit elérhetsz, büszke lehetsz a munkádra, a karrieredre, de sosem fogsz megnyugodni, ha mindig másra vágysz, mint amit már elértél. A szobád falán számtalan diploma és oklevél lóghat, mégsem leszel elégedett, ha nem fordítasz önmagadra több időt. Felfedezd fel a személyiségedet, ismerd meg önmagad, és rájössz, hogy a kiváló is éppen elég, nem kell az elérhetetlenre törekedni. Meglepődsz majd, mennyivel boldogabb leszel a felismeréstől.

4.
Vidám ember vagy, aki könnyedén veszi az életet. Imádod a társaságot és a társalgást. Pozitív kisugárzásoddal másokra is jó hatást gyakorolsz. Szereted a finom luxust, ez otthonod berendezésén is látszik, a nagy csillogás azonban már riaszthat. A legjobban utazni szeretsz, átlépni a határokat, megismerni idegen kultúrákat, embereket. Többnyire elköltöd, amit megkeresel, pedig az az átlaghoz képest jóval magasabb a fizetésed. Megfontoltabban, előrelátóbban kellene kezelned a pénzügyeidet, mert a te életedbe is bármikor szűkösebb napok köszönthetnek.

5.
Kívülről magabiztos ember vagy, akinek egyetlen részlet sem kerüli el a figyelmét, ez a lakásod rendjén is észrevehető. Törődsz a megjelenéseddel, és mások rólad alkotott véleménye is nagyon fontos a számodra. Külső magabiztosságod belül önmagával kritikus személyiséget takar. Amikor rosszabb időszakodat éled, meglehetősen szigorúan bánsz magaddal. Ilyenkor leginkább a pihenés, a szaunázás, a jóga segíthet. Az élet másoknak sem mindenkor kellemes. Fordíts magadra több időt, hogy rájöjj, ki is vagy valójában és milyen értékekkel rendelkezel.

6.
Igazi művészlélek vagy, aki leginkább az írásain, a zenén vagy a képzőművészeten keresztül szereti és tudja kifejezni önmagát. Otthonodban is szívesen látod a művészeti alkotásokat. Van benned ugyanakkor egyfajta kettősség – tudsz nagyon nyitott és barátságos lenni, és ennek az ellenkezője is igaz lehet rád. Gyakran védekező álláspontot veszel fel, a gondjaidat, a problémáidat magadban tartod, mert azt hiszed, hogy mások úgy sem értenek meg téged. Pedig ha időnként megosztanád másokkal az érzéseidet, sokkal jobban éreznéd magad. Akik ismernek téged, elmondják neked a problémáikat, te pedig meghallgatod őket. Te miért ne tehetnél ugyanígy?

7.
Vidám személyiséged fiatalosan tart. Könnyen boldogulsz az életben, mégis időnként hajlamos lehetsz az önbizalomhiányra, és a félelmek is gyötörhetnek a jövőddel kapcsolatosan. Olykor szétszórt lehetsz, meggondolatlanul döntesz, hirtelen felindultságból vásárolsz otthonodba neked tetsző tárgyakat. Mindenképpen szakítanod kellene időt az önismeret elsajátítására. Könnyebben megértenéd, hogy ki vagy és a milyen képességekkel rendelkezel. Az önbizalmadat is megerősítheted ezzel, és önmagadat is könnyebben el tudod fogadni, meg tudod szeretni. Ne akarj mindent egyedül megoldani, kérj inkább segítséget ehhez.

8.
Olyan ember vagy, aki képtelen pihenni, folyton alkot, dolgozik, vagy ha szükséges, a házban megjavítja, ami elromlott. Különlegesen jó problémamegoldó képességgel rendelkezel, nagyon gyakorlatias vagy, amire igazán büszke lehetsz. Nagyon sok pénzt spórolsz meg azzal, hogy sosem kell szakembert hívnod. Szívesen és örömmel segítesz a környezetedben élőknek is. Ha hívnak, megjavítod a szomszéd lefolyóját, madáretetőt, kalitkát barkácsolsz az édesanyádnak, vagy segítesz a barátaid nappaliját a legpraktikusabban berendezni. Mindenkor és mindenkinek azonnal a rendelkezésére állsz. Bármennyire is úgy érzed, hogy fáradhatatlan vagy, neked is szükséged van a pihenésre, a kikapcsolódásra. Hidd el, senki sem fog megsértődni azon, ha néha-néha nemet mondasz a kéréseikre.

9.
Olyan ember vagy, aki őszintén méltányolja a stabilitást és a kiegyensúlyozottságot. Megbízhatónak tartanak, büszke lehetsz magadra, mert a környezetedben élők is szeretnek, kedvelnek téged. Mindig eléred, amit szeretnél, a vágyaidért, a céljaidért meg is teszel minden tőled telhetőt. Fontos számodra az anyagi biztonság, gondolsz a jövődre, megfontoltan költekezel. Előre kiszámítod a lakásoddal kapcsolatos kiadásokat is. A véletlenekben nem hiszel, szerinted minden okkal történik. A problémáidat megtartod magadnak, úgy gondolod, hogy a terheidet egyedül neked kell cipelned. Tartsd észben, hogy megnyílni a környezetedben élőknek, a barátoknak vagy a legjobb szomszédnak még nem bűncselekmény. Mindannyian emberek vagyunk, szükségünk van egymásra.

10.
Nyitott vagy a világra, érdekelnek az emberek, szívesen jársz társaságba vagy hívsz meg másokat az otthonodba. Baráti kapcsolataid mégsem csupán tőled függnek. Ne gondold, ha te nem szervezed meg az összejöveteleket, akkor senki más sem fogja megtenni. Időként megkérheted a barátaidat, hogy segítsenek ki, ha épp elúszol a feladatokban. Nem kell mindig és mindent magadra vállalnod, mert neked is megvannak a határaid. Ha túlfeszíted a húrt, könnyen kimerülhetsz. A beszéd és a hallgatás egyensúlyára is érdemes odafigyelned. Ne csak te akarj beszélni, hagyj megszólalni másokat, sőt próbáld meg figyelmesen végighallgatni a mondanivalójukat. Érdekes felismeréseket tehetsz, ha csöndben maradsz egy kicsit.

11.
Lakásodban számos emléktárgyat őrzöl, amelyekhez érzelmileg nagyon kötődsz. A család, a gyerekeid a legfontosabbak a számodra, bármit megtennél értük. A szeretteid érdekeit mindenkor önmagad elé helyezed. Annak ellenére, hogy anya/apa, feleség/férj, tanár vagy menedzser vagy, ne felejtsd el, hogy az életed a tiéd, ne csupán másokért élj. Állj meg egy pillanatra és tedd föl magadnak a kérdést – milyennek szeretnéd látni a jövődet? Az még nem önzőség, ha saját magadra is fordítasz időt, és végre-valahára olyan dolgot is teszel, amire a lelked legmélyén vágysz.

12.
Jóhiszeműségedet többen kihasználták, ezért bizalmatlanná váltál. Amikor ismeretlenül megszólítanak az utcán, ne gondold azonnal, hogy az illető biztosan pénzt akar, mert az is lehet, hogy csak eltévedt és útbaigazítást szeretne kérni tőled. Az emberekbe vetett bizalmat nem könnyű visszaszerezni, ha többször megégetted magad. Mégis jóval több kedves és segítőkész ember vesz körül, mint ahányan ki akarnának használni. Nyisd ki az otthonod ajtaját, és engedd belépni azokat az embereket, akik udvariasan kopogtattak nálad. Némelyikükből még akár barát is válhat.

Újra

Melyik ajtón mennél be?
Kattints arra az ajtóra, amelyik a leginkább tetszik neked, és máris feltárul előtted a személyiséged.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin