Mutasd a szobád színét, megmondom, ki vagy!

Ahogy az öltözködésünk és a megjelenésünk, úgy a közvetlen környezetünk is sokat elárul rólunk. Ennek egyik legpletykásabb eleme a hálószobánk falának színe, ami nem csupán személyiségünk tükre, de hangulatunk örök meghatározója is.

Nézzük hát a leggyakoribb színválasztásokat, és azt, melyik mit jelent ránk nézve.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1. Pink

 

A rózsaszín alapvetően a gyermeki báj hangulatát idézi, ezzel együtt játékos, romantikus, energiadús személyiséget sejtet. A szoba tulajdonosa minden bizonnyal megnyerő személyiség tele bájjal, aki alkalom adtán könnyen válik a társaság középpontjává.

2. Kék

 

A kék a rend és rendszeresség legerősebb jelzője a lakótér tulajdonosának személyére nézve. Jelentése alapján a végtelenséget szimbolizálja, így aki ezt választja, arról nagy bizonyossággal feltételezhetjük, hogy hazatérve szeret kiszakadni a mindennapok monoton kötelékéből, szeret elcsendesülni, és megtisztulni napról napra.

3. Zöld

 

A zöld szín azok számára nagyon vonzó alternatíva, akik a hétköznapokat nagy nyomás és teljesítményelvárás alatt élik meg, így fontos, hogy hálójuk stabilitást és harmóniát sugározzon magából. A zöld a nyugalom és a relaxáció színe, aki ezt a színárnyalatot választja a falakra, az szeret alkotó békét teremteni maga köré.

4. Barack

 

A barack az igazi optimisták színe, akiknek a reggel, az új kezdet a kedvenc időszakuk. A barack árnyalatú szobák tulajdonosai többnyire szeretik a nyüzsgést maguk körül: a nagy családot, a sok barátot, a pezsgő társadalmi eseményeket. Emellett pedig jellemzően megbízható társak, akikhez bárki bizalommal fordulhat segítségért.

5. Fehér

 

A fehér több mint egyszerű szín. Sokkal inkább alap a személyiségnek, az alkotó gondolatoknak. Aki a fehér mellet teszi le a voksát, az szereti a tisztaságot, a rendet, az egyértelműséget.

6. Piros

 

Ha a piros színek uralják a szobánk falát, akkor nyílt személyiségűek vagyunk, akik szeretik kimondani, amit gondolnak. Olyan aktív emberek, akik nem rettennek vissza a meglepetésektől, a váratlantól, a változástól. A piros vér, a szexualitás és tűz színe, ezért nem ajánlatos mind a négy falfelületre festeni. Vadságot, bujaságot, tüzességet sugall. A bordó is hasonló jelentéssel bír, de a sötétsége miatt még kicsinyít is.

7. Sárga

 

Azok, akik sárgára festették a falat a hálójukban, nagyon pozitív és optimista személyiségek, ami nem is csoda, hiszen ez a meleg árnyalat serkenti az agyműködést, és segít teljesen kikapcsolni. Azonban figyeljük az szín erősségére is, mert míg a tompa sárga betegséget és féltékenységet jelölhet, addig világosabb árnyalata az intellektus, a frissesség és az öröm jele.

8. Narancssárga

 

A narancs meleg színe egy végtelenül barátságos személyiséget tükröz, aki egyben őszinte és bátor, és úgy tud a társaság középpontjába kerülni, hogy közben egyáltalán nem tűnik harsánynak vagy tiszteletlennek. Sőt, még ennél is többet tudunk! Például azt, hogy a narancssárga szobák tulajdonosai vélhetően nagyon erős immunrendszerrel rendelkeznek, mert ez az árnyalat jót tesz az emésztésnek és felturbózza a test védekezőképességét.

9. Fekete

 

Ha a hálószoba domináns színe a fekete, akkor tulajdonosa olyan ember vagy, akinek fontos az intimitás az életében. Egy pontig rendkívül közvetlen, de egy bizonyos szinten túl már nem engedi magához közel az embereket – kivéve a szeretteit. Gyakorlatias jellem, aki szereti kézben tartani a dolgokat. 

10. Barna

 

A barna szín kedvelői intelligens, egyben kicsit régimódi személyiségek. Fontos számukra a gondoskodás és a szorgalom, de nem kötődnek az anyagi javakhoz. Imádják a jó könyveket, így a hálószoba egyben olvasóteremként is funkcionál a számukra. A klasszikusokat soha nem váltanák le e-könyvekre.

Tovább az eredményhez
Újra

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin