Milyen erkély illik hozzád a kedvenc otthoni tevékenységed alapján?

Mit csinálsz otthon a legszívesebben? Válaszd ki és megmutatjuk, hogyan rendezd be erkélyedet!

1

2

3

4

5

6

7

8

1. Olvasás

Imádsz olvasni, és már régóta vágysz is egy igazi kis olvasósarokra? Egy olyan helyre, ahol tényleg senki nem zavarhat, csak te vagy, a történet és a főhősök? Ahol kényelmesen elfekhetsz, vagy üldögélhetsz egy finom bor, tea, vagy akár egy kis nasi társaságában és akár egész hétvégén bújhatod a könyvet? Akkor alakítsd ki egy kényelmes olvasósarkot egy olyan ülő- vagy fekvő felülettel, ami tényleg hosszútávon is kényelmes. Csak egy fotelre, vagy egy kis kanapéra lesz szükséged, esetleg egy ilyen függő székre, és persze a kedvenc könyvedre!

2. Alvás

Nincs abban semmi rossz, ha alig várod, hogy hazaérj, vagy hogy hétvége legyen és végre jól kipihend, kialudd magad. Már ha a párod, a munkád, illetve a gyerekeid hagynak egy nagyot szusszanni. Bárhogy is legyen, ha úgy alakulna, hogy van rá lehetőséged, legyen egy hely, ahova el tudsz vonulni és aludni egy nagyot. Az erkély tökéletes lehet erre. Érdemes beépíteni az erkélyt, illetve gondoskodni a kellő szigetelésről, hogy akár a téli, hideg hónapokban is aludhass ott.

3. Evés

Ha kis lakásodban nem jutott hely külön étkezőnek sem a konyhában, sem a nappaliban, akkor ideje az erkélyt azzá átalakítani. Különösen, ha szeretsz a „szabad ég alatt” étkezni a nyári hónapokban. Nem kell hozzá sok, csak néhány összecsukható szék és egy asztal, tányérok, evőeszközök és poharak, no és persze a finom falatok.

4. Főzőcskézés

Ha nem csak enni szeretnél az erkélyen, hanem főzőcskézni is, akkor egy ilyen lakásba/erkélyre való mobil grillsütőt mindenképp be kell szerezned. Ezen kívül szükség lesz egy pultra, amire ráteheted, majd egy asztalra és székre, hogy legyen hol elfogyasztanod a finom ételeket. Ha még néhány növénnyel, és gömblámpával is feldíszíted az erkélyt a végén olyan lesz, mintha egy kis kerted lenne és már szervezheted is a kerti partikat.

5. Napozás

Az egyik legnagyobb bánatod, hogy nincs kerted és így nyáron nem tudsz egy-két órára csak úgy kifeküdni, süttetni a hasad, hanem ha napozni szeretnél, el kell menned egy strandra? Ha erkélyedet napközben sok napfény éri, akkor le az árnyékolóval, húzd fel a redőnyt, és tüntess el minden olyan dolgot, ami árnyékot ad. Szerezz be egy napozóágyat, tedd ki az erkélyre és ne foglalkozz a szomszédokkal: feküdj ki és napozz annyit, amennyi jól esik. És amennyi egészséges!

6. Kertészkedés

Ha imádod a növényeket, a lakásod is tele van szebbnél szebb virágokkal, sőt, már túl sok is van belőlük, akkor ideje néhányat kitenni az erkélyre és ott nevelgetni őket tovább. És ha szeretnél kertészkedni, zöldségeket, fűszernövényeket termeszteni, az erkélyen azt is lehet. Ládák kellenek, létrák, polcok, cserepek, és minél több hely, hogy minél több férjen el erkélyeden.

7. Beszélgetés

Egy olyan helyre vágysz, ahova kiülhetsz, és pároddal, barátnőddel, gyermekeddel a nap végén, vagy akár a nap elején egy finom csésze kávé mellett jót beszélgethetsz a friss levegőn? Akkor csupán néhány ülőalkalmatosságra lesz szükséged. Annyira, hogy akár 3-4 ember is elférjen. Ha csupán néhány nagy, puha párnát raksz le a földre, vagy egy matracot, az is megteszi. Azért egy szép szőnyeg, néhány növény, gömblámpák nem árthatnak. Bár a helynek a legjobbat a társaság fog tenni, ez garantált!

8. Munka/tanulás

Rendszeresen hazaviszed a munkád, illetve könyvtár helyett otthon szeretsz tanulni, de nincs egy dolgozósarkod, ahova nyugodtan elvonulhatnál? Ahol senki nem zavar, csinálhatod a dolgod anélkül, hogy bármi is elvonja a figyelmed? Akkor építsd be az erkélyt, ha eddig még nem volt, és csináltass belőle dolgozószobát. Egy íróasztalra, egy gurulós székre és polcra lesz szükséged, hogy legyen hova pakolnod a könyveidet, papírjaidat. Imádni fogod!

Tovább az eredményhez
Újra

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin