Melyik dolgozósarkot választod? Ezt árulja el rólad!

Válaszd ki a neked leginkább tetsző dolgozósarkot, azt, amelyiket te is el tudnád otthonodban képzelni, és ahol szívesen dolgoznál. Választásod elárulja, milyen vagy!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1. Rendszerető

 

Polcok, szekrények, fiókok, mappák, dossziék. Mindennek megvan a maga helye, ahova el tudod szépen pakolni, hogy semmi ne maradjon elöl. Nem szereted ugyanis a rendetlenséget, a káoszt, a papírhalmokat, azt, ha semmit nem találsz, mert már arra sem emlékszel, hova tetted. Ezért neked egy ilyen beépített, magas dolgozósarok lenne való leginkább.

2. Visszafogott, a minimalista stílust kedvelő

 

Nem szereted a túl sok kiegészítőt, a felesleges, pláne nem a feltűnő dolgokat. Mindenből csak annyi van, amennyi nagyon muszáj. Igaz ez a bútorok nagyságára is, és rád is. Színválasztásnál is legszívesebben a fekete-fehér párosnál maradsz, esetleg a szürke és a natúr, földszínek jöhetnek még szóba. Egy kis íróasztal, egy szék, egy lámpa, és egy-két kép és a számítógéped csupán, amire szükséged van.

3. Kényelmes, a pihenést nagyon kedvelő

 

Munka közben is fontos, hogy jól érezd magad, hogy barátságos, kényelmes, otthonos környezetben legyél. Pláne otthon. Ezért egy olvasósarok, egy kis kuckó nagy álmod az íróasztal mellett, amelynél alapból egy nagyon kényelmes széken ülsz. A pihenés, a kikapcsolódás fontos számodra, így egyébként igyekszel a lehető legkevesebb időt munkával tölteni otthon. De ha már muszáj, akkor azt szép és kényelmes környezetben szeretnéd megtenni.

4. Igazi nő

 

Még ha az íróasztal kifejezetten munka célból is van fenntartva, te igyekszel ezt is minél szebbé, nőiesebbé tenni. Rózsaszín dolgok, szép virágok, puha pléd vagy kispárna a széken, családi fotók, cuki kiegészítők és díszek. Mert egy nő számára ezek is fontosak. Sőt, néha talán a praktikum helyett az esztétikumot helyezed előtérben. Nem olyan nagy baj ez, de azért törekedj az egyensúlyra. Szép, de értelmetlen dolgokat ne vegyél.

5. Praktikus

 

Kis lakásban laksz, de muszáj mégis helyet találnod a dolgozósaroknak? Vagy nagy házban több generáció él együtt, mégis valami megoldásra lesz szükség az otthoni munka elvégzésére? Számodra nem jelent problémát, majd lesz szekrénybe beépíthető és elrejthető mini dolgozószobád, vagy egy kis sarokban egy mini asztalkád, ahova le tudsz ülni. Leleményességednek, ötletességednek köszönhetően mindig feltalálod magad, megtalálod a megfelelő megoldást.

6. Munkamániás

 

A munka az életed, így az otthonodban is igen nagy területet foglal el a dolgozósarok. Sőt, lehet, hogy külön dolgozószobád van, hogy nyugodtan el tudj vonulni bármikor, senki ne zavarjon. De az sem kizárt, hogy esetleg az egész lakás egy nagy iroda!? Bárhogy is legyen, a tornyosuló munkák miatt biztos, hogy nem a legrendezettebb, de az biztos, hogy mindenhol iratok, papírok, jegyzetek fekszenek, a számítógépednek pedig külön, kiemelt helye van.

7. Trendkövető

 

Ha a megjelenéseden is látszik, hogy foglalkoztat és követed is a divatot, legyen szó a frizurádról, vagy a ruháidról, akkor bizonyára az otthonodban berendezésekor is igyekszel követni a trendeket. Az íróasztalod és a kiegészítők is az aktuális trendeknek megfelelőek, sőt, még egy-két divattal kapcsolatos dolog is fellelhető lehet. Úgy, mint egy fashion book, egy idézetes kép mondjuk Coco Chaneltől, vagy néhány sminkecset csak úgy, dekoráció gyanánt.

8. Otthonról dolgozó

 

Ha otthonról dolgozol, akkor bizony a dolgozósarok lehet bárhol, ahol éppen dolgod van. Mondjuk a konyhában az étkezőasztalon, hogy két e-mail megválaszolása között az ebédet is meg tudd főzni, de akár a nappaliban, vagy a hálószobában is. És igyekszel az egészet a lehető legotthonosabbá tenni, hogy beleolvadjon a környezetbe. Nem szeretnél ugyanis otthonodból irodát csinálni.

9. Kreatív, találékony

 

A DIY igazi életstílussá vált nálad. Már nem is gondolkozol íróasztalban, hanem inkább meglátva két régi létrát az jut eszedbe, hogy tudnál belőlük néhány deszka segítségével egyedi, különleges íróasztalt csinálni. Te könnyedén, hiszen remek kézügyességed van, nagyon kreatív vagy, és számodra aztán tényleg nincs lehetetlen!

10. Utazó

 

Imádsz utazni, és az életed nem más is, mint egy nagy utazás. Így neked a dolgozósarkod mindig más. Fogod a laptopod, és ha egy hotel erkélyén, akkor ott dolgozol, ha egy hangulatos kávézóban, akkor ott, ha pedig a tengerparton szólít a kötelesség, akkor ott. Igazi szabad szellem vagy, aki nem igazán szereti a kötöttségeket, az újdonságokat, a kihívásokat és az utazást viszont annál inkább!

Tovább az eredményhez
Újra

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin