1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Fehér
A köztudatba ismét erőteljesen beemelt fehér téged sem hagy hidegen. Színválasztásoddal a biztonságra, egyszerűségre, ártatlanságra, a békére és tisztaságra szavazol. Ha otthonodban alkalmazod, tudd, hogy túlzott használata hideget áraszt, viszont jó hír, hogy mindennel harmonizál, ugyanakkor visszafogja az erőteljes, elnyomó színeket. Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a fehérek birodalmába, Görögország felé vedd az irányt, ahol a fehéret a kékkel mesterien kombinálják.

Fekete
„A feketében minden megvan” – mondta egykor Coco Chanel, és igaza volt. A szín egyet jelent a kortalan eleganciával. A divatikon favoritja jó választás. Használd ruhán, bútorokon szövetként, de a falra festését semmiképp sem javasoljuk. Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a feketék birodalmába, Párizsra essen a választásod, ahol csodásan bánnak ezzel a színnel. A francia fővárosban nem egy ház kapuját látod ebben a komor, mégis fenséges tónusban pompázni.

Barna
Az anyaföld színe, amely nyugtató, kiegyenlítő, harmonikus hatású. Ezt keresed te is benne. Színválasztásod kifinomult, amelyet a bútoripar is visszaigazol: a legtöbb kanapét ma barnában adják el a gyártók. Amennyiben falszínnek választod, bánj óvatosan vele, mert szűkíti a teret! Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a barnák birodalmába, Kalkuttára essen a választásod! A városra jellemző zsúfoltságot tompítják a metropolisz barnás színei, ami nyugtató hatással van az ott élőkre.

Sárga
Carpe diem, azaz ragadd meg a napot! Imádsz élni, és ezt a sárga szín gyakori használatával juttatod kifejezésre. A sárga azért is remek választás, mert életörömöt sugároz és bevésődik az emlékezetbe. Nem véletlenül ez a taxik színe. Amennyiben a falra kened, a sötét helyiségekbe elhozza neked a vágyott világosságot. Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a sárgák birodalmába, Ceylonra essen a választásod! A csepp alakú sziget maga a földi paradicsom, amelynek izzó napkorongjával, sárga ragyogásával képtelenség betelni.

Vörös
Az olaszok divattervező óriása szerint a vörös maga az élet, a vér színe, magában hordozza a szenvedélyt, a szerelmet és a gyógyírt a szomorúságra. Te magad is egy energiabomba vagy. Ha szívesen látnád a színt magad körül, tudd, az éttermek azért használják előszeretettel, mert növeli az étvágyat. Ilyen összefüggésben a konyhában is bevetheted. Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a vörösök birodalmába, Andalúziára essen a választásod. A színt megtalálod posztó formájában a bikaviadalokon, a flamencotáncosok ruháján és a tengerbe bukó napkorongon is.

Narancs
Életvidám vagy, nem véletlen, hogy kedveled a narancssárgát, hiszen amellett, hogy az öröm színe, szabadságra és mozgásra ösztönöz. A szerelem színétől eltérően, a tüzes hangulat helyett barátságos atmoszférát teremt, ugyanakkor ösztönző hatása van. Depresszió, pesszimizmus és ernyedtség esetén a legfontosabb szín. Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a narancsok birodalmába, Tibetre essen a választásod, ahol a szerzetesek narancs és vörös lepelben suhannak imára ősi templomaikba.

Lila
Visszafogott vagy, akárcsak a lila, ami a mértékletesség színe. Egyensúlyt teremt a föld és ég között, úgy is, mint a hajnali és az esti ég színe. A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása valahol a nyugtató és az energetizáló között van. Falszínként a hálószobába ideális választás lehet. Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a lilák birodalmába, Provence-ra essen a választásod, ami nemcsak vágyott úti cél, de borral, mámorral, levendulaillattal is megörvendeztet.

Rózsaszín
Javíthatatlan romantikus vagy! Hiszel a szerelemben, a lágyságban, a tisztaságban, a nőiességben és mindabban, amit ez a szín még jelent. Elsősorban lánykaszobákban találkozunk vele, de érett felnőttek is keresik púderes-pasztelles árnyalatait, ami pihentet, csökkenti az agresszivitást. Amennyiben elutaznál egy rövid tanulmányútra a rózsaszínek birodalmába, Miamira essen a választásod! Ha megnézel ott egy naplementét, az mindenképp megerősít abban, miért ez a favoritod.

Kék
Békés és nyugalmas ember vagy. Noha érzelmileg a kéket a szomorúsággal és a depresszióval hozzák kapcsolatba („I feel blue”), a szín a béke és a nyugalom érzetét kelti. A kék a tágasság tónusa is, használatával a kis terek nagyobbnak tűnnek. Nagyon jól illik meditációs terembe vagy olyan helyiségbe, ahol relaxációs tevékenység zajlik. Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a kékek birodalmába, Marokkóra essen a választásod! Ebben az országban ugyanis eddig sosem látott, hihetetlen kékekkel találkozhatsz.

Zöld
Vitális és természetbarát vagy. A zöld ugyanis a természet, a növekedés színe, a vitalitás üzenetét hordozza. A szín a harmóniával, az egyensúlyi, nyugalmi állapottal hozható kapcsolatba. Bármilyen helyiségben megállja a helyét, ahová felkened, ott nyugtatóan hat majd rád. Ha elutaznál egy rövid tanulmányútra a zöldek birodalmába, Balira essen a választásod, ahol a szín árnyalatait a dzsungelek és a rizsföldek helyszínén vizsgálni mámortó élmény lesz.

Újra

Szerinted mennyire vagy színes egyéniség? Válaszd ki a kedvenc árnyalatod, és megmondjuk, hogyan rendezd be otthonod!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin