Ezeket soha! A 7 legnagyobb lakberendezési baki, amit bárki könnyen elkövethet

Ezeket soha! A 7 legnagyobb lakberendezési baki, amit bárki könnyen elkövethet

MIndaggyian követünk el hibát, amikor megtervezzük és berendezzük otthonunkat. Vannak közöttük a gyakorlat hiányából adódó tévedések, de olyanok is, melyeketaz táplál, hogy nem rendelkezünk kellően széles ismeretekkel a lakberendezési trendek területén. A jó hírünk viszont az, hogy minden bakira van megoldás.

Ötletládához ad!

Lássuk hát a leggyakoribb tévedéseket, és az azokat orvosló praktikákat!

1. Nem gondolunk a tűzveszélyre

Ügyeljünk arra, hogy elektromos fűtőberendezés közelébe ne helyezzük könnyen gyulladó tárgyat. Különösen a drapériákra figyeljük oda, mert egy huzattól lengedező függöny pillanatok alatt lángra kap.

1

2. Szövet szövettel nem passzol

Ha utólag szerzünk be egy huzattal ellátott bútordarabot, könnyen megeshet, hogy a párnázott rész mintázata és anyaga erősen elüt a már meglévő drapériáktól. Ha visszaküldésre nincs mód, próbáljuk meg olyan szőnyeggel, párnákkal, terítőkkel elterelni az új elemről a figyelmet, melyek annak kiegészítő színeit viselik magukon.

2

3. Tapéta csak az egyik falon

Ha csak az egyik falat fedjük be tapétával, az könnyen azt a kellmetelne érzést keltheti, hogy csak ennyire futotta a költségvetésből. Ha mégis ragaszkodunk ehhez a megoldáshoz, győződjünk meg róla, hogy egymagában is kellően drámai hatást kelt a tapétával kitüntetett szobafal.

3

4. Lámpák kavalkádja

Ha nem tartjuk kontroll alatt a szoba elektromos berendezéseinek számát, könnyen elveszhetünk a zsinórok tengerében. Mindig kalkuláljunk a rendelkezésre álló hely nagyságával, mielőtt hazaviszunk egy mutatós darabot a közeli outletből.

4

5. Elefeldkezünk a méretarányokról

Erre például a mennyezeti lámpa kiválasztásánál vagyunk különösen hajlamosak. Mindig ügyeljünk arra, hogy a csillár mérete arányban legyen a helyiség, valamint a rendelkezésre álló szabad tér nagyságával.

5

6. A jóból is megárt a sok

Az üres polcok hajlamosak elcsábítani minket, így könnyen tömjük tele őket régi kedves tárgyakkal, fotókkal, ajándékokkal. Az elsődleges feladat a zsúfoltság-érzet elkerülése, ehhez rendszeresen szelektáljunk. De még ha szenvedélyes emlékhalmozók vagyunk is, meghatározott időközönként rotáljuk ezeket a lakás szem előtt lévő pontjain.

6

7. Nem hagyunk elég időt az előkészületekre

Ha úgy döntünk, magunk festjük ki a szobákat, alaposabb felészülést igényel, mint ha szakemberre bíznánk azt. Ne spóroljuk meg ezt az időt, máskülönben a lakás falai árulkodni fogak lustaságunkról hosszú időn át.

8

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Tarts rendet az ékszerek között – Ezekkel a rendezőkkel nem lesz nehéz

Mindenki fiókjában ott vannak azok a kedvenc ékszerek, melyektől igazán jól érzi magát a bőrében. Tartsd őket rendben, hogy könnyen kéznél legyenek mindig!

Otthon Követendő modell – Megosztani ér!

Ingatlanbefektetések tekintetében Nyári Atilla szokatlan, de övedelmező modellt követ. Megvesz Budapest belvárosában egy kisebb lakást, azt megosztja, így hoz az üzlet jóval nagyobb megtérülést annál, mintha a lakást egyben adná ki.

Otthon A tökéletes minimalista otthon – Minden pontja hibátlan

A tökéletes minimalista otthon titka egyszerű: jó ízlés és megfontoltság. Ha ellesnéd a nagyok titkait, less be galériánkba.

Tipp 4 hasznos tipp, ha otthoni festés előtt állsz – Ezeket fogadd meg!

Egy jól időzített festés igazi felüdülést jelenthet az otthonodnak és a lelkednek egyaránt. Érdemes azonban bizonyos szempontokat szem előtt tartanod, mielőtt belevágsz.

Tipp 5 tipp a makulátlan mosogatógép érdekében – Így mindig működni fog

Háztartásod eszközeit nem árt tisztán és karbantartani, hogy hosszútávon szolgálhassanak téged. Ma a mosogatógéppel kapcsolatban segítünk tisztán látni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin