Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Mindannyian szeretünk a legpompásabb ünnepi dekorációkban gyönyörködni az otthonunkban, nincs ez másképp a húsvéti ablakdíszek esetében sem. Sokan azonban elképzelni sem tudjuk, hogyan is fogjunk hozzá klasszikus vagy éppen modern húsvéti ablakdíszek elkészítéséhez.

Ötletládához ad!

Akár borongós, hűvös, esős napra ébredünk, akár szikrázó napsütésre, egy jól elhelyezett és gyönyörűen elkészített húsvéti dekoráció bármilyen helyzetben mosolyt csal az arcunkra. A húsvéti ablakdíszek nem csak a rokonok és barátok lenyűgözésének célját szolgálják az ünnepi hétvége során, hanem saját magunk számára is igazi örömet okozhatunk velük.

A legszebb húsvéti ablakdíszek

Először is érdemes belegondolnunk lakásunk és ablakaink pontos elhelyezkedésébe, és ahhoz választani a megfelelő dekorációt. Teljesen más dizájnt adhatunk egy párkányos ablakkeretnek, egy tolóajtónak, vagy ismételten másképp érdemes gondolkodnunk húsvéti ablakdíszek tekintetében például egy tetőtéri ablak vagy teraszajtó esetében.

Kedvenc húsvéti ablakdíszeink közé tartozik a lakás bármely pontjára elhelyezhető klasszikus tojás- és virágkoszorú. Vásárolhatunk koszorú alapot, de kis segítséggel magunk is fonhatunk egyet barkából. A lényeg a húsvéti hangulat. A belógatott szisztémájú húsvéti ablakdíszek közül különösen nagy rajongás övezi a természet kincseihez kapcsolódó tematikákat: keressünk a közeli erdőben egy megfelelő hosszúságú, enyhén mohás, göcsörtös, mégis dekoratív gallyat, és színes szalaggal kössünk rá festett, hímes tojásokat, piros almát. Határ a csillagos ég! Ez az ablakdísz azért különösen kézenfekvő, mert gyakorlatilag bárhova belógathatjuk, és bármilyen dekorációs elemmel feldíszíthetjük.

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Amennyiben szeretjük a különleges fényjátékot, és ablakunk főként déli irányba néz, érdemes elgondolkodnunk az üvegből készült húsvéti ablakdíszek beszerzésén is. Néhány, csepp alakú csiszolt üveg egymás mellé felfüggesztve összegyűjti a napfényt, és egészen különleges módon szórja szét azokat lakásunk egész területén.

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Abban az esetben, mikor a család kisebb gyerekekből is áll, érdemes játékos ötletekben gondolkodnunk a húsvéti ablakdíszek tematikájában.Keressünk egy egyszerű, ámde nagyszerű, nyúl alakú sémát, vásároljunk színes kartonpapírokat, és gyártsunk 10-20 különböző színű másolatot belőlük. Rögzítsük az így elkészült nyúl formákat színes szalagra vagy rusztikus spárgára, és lógassuk fel őket a gyerekszoba ablakába.

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Azon szerencsés lakástulajdonosok közé tartozol, akik párkánnyal ellátott ablakkerettel rendelkeznek? Tiéd a főnyeremény, húsvéti ablakdíszek esetében ugyanis fantáziádnak semmi sem szabhat határt. Gyűjtsd össze a lakásodban található összes, kisebb-nagyobb méretű vázát (minél különbözőbbek stílusban, annál jobb), és helyezd el őket az ablakpárkányodon. Válassz ki három – a kedvenceid közé tartozó – színes virágot, és vásárolj belőlük egy-egy csokorral. Vegyítsd össze őket, vágd vissza a szárukat hosszabb-rövidebb verzióra, és pakold bele őket a vázákba. Egyszerre színes, szemet gyönyörködtető és eklektikus megoldás. Amennyiben a kevesebb több elvét valljuk inkább magunkénak, úgy szerezzünk be egy darab fehér színű kerámia- vagy porcelán vázát, és vegyünk bele egy nagy csokor élénksárga nárciszt. A hatás fokozásának érdekében vásároljunk hozzá pár darab, fehér színű kerámia nyulat, tojást vagy egyéb, a húsvéti tematikához igazodó dekorációs kelléket. 

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Egy eladásra felkészített budafoki panellakáson mutatjuk be, mi az a home staging!

Az ingatlan vonzóvá tétele, felkészítése az eladásra. A műfaj az angolszász lakáskultúrában ismert és elismert, de egyre többen alkalmazzák Európában is.

Tipp Redőny vagy reluxa? – A legfontosabb előnyök egy helyen

Bármennyire is imádjuk a napsütést és a természetes fényt, jó néha kizárni ezeket. De mi az okosabb megoldás? Redőny vagy reluxa?

Kert Ilyen egy autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma – lélegzetelállító fotók!

A télben a legfájóbb a színek hiánya. Fejezetünk, mely a téli tervezgetésre és tavaszi megvalósításra buzdít, tartogat egy színes anyagot, mert bizony jó a nyári emlékeket télvíz idején elővenni. Irány a titkok kertje, azaz Uliczki Dóra autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma.

Stílus Tavaszi hygge életérzés a lakásodban

Tavaszi hygge életérzés a lakásodbanA dánok kedvenc kifejezéséről, vagyis a „hygge”-ről legtöbbünknek puha, meleg porkócok, mécsestartók, gyertyák, közös téli esték jutnak eszünkbe. Nem is kérdés, hogy a hygge életérzés létjogosultságát skandináv eredete okán kézenfekvő az őszi-téli szezonnal párosítani, ugyanakkor tavasszal sem lehetetlen belecsempészni az életünkbe.

Felújítás Így jártam, amikor ablakcserére adtam a fejem

Ablakcsere: erre a szóra 361 ezer oldalt talál a Google. Nincs hát egyszerű helyzetben az, aki ablakcsere előtt áll, és a megfelelő vállalkozót keresi erre a feladatra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin