Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Mindannyian szeretünk a legpompásabb ünnepi dekorációkban gyönyörködni az otthonunkban, nincs ez másképp a húsvéti ablakdíszek esetében sem. Sokan azonban elképzelni sem tudjuk, hogyan is fogjunk hozzá klasszikus vagy éppen modern húsvéti ablakdíszek elkészítéséhez.

Ötletládához ad!

Akár borongós, hűvös, esős napra ébredünk, akár szikrázó napsütésre, egy jól elhelyezett és gyönyörűen elkészített húsvéti dekoráció bármilyen helyzetben mosolyt csal az arcunkra. A húsvéti ablakdíszek nem csak a rokonok és barátok lenyűgözésének célját szolgálják az ünnepi hétvége során, hanem saját magunk számára is igazi örömet okozhatunk velük.

A legszebb húsvéti ablakdíszek

Először is érdemes belegondolnunk lakásunk és ablakaink pontos elhelyezkedésébe, és ahhoz választani a megfelelő dekorációt. Teljesen más dizájnt adhatunk egy párkányos ablakkeretnek, egy tolóajtónak, vagy ismételten másképp érdemes gondolkodnunk húsvéti ablakdíszek tekintetében például egy tetőtéri ablak vagy teraszajtó esetében.

Kedvenc húsvéti ablakdíszeink közé tartozik a lakás bármely pontjára elhelyezhető klasszikus tojás- és virágkoszorú. Vásárolhatunk koszorú alapot, de kis segítséggel magunk is fonhatunk egyet barkából. A lényeg a húsvéti hangulat. A belógatott szisztémájú húsvéti ablakdíszek közül különösen nagy rajongás övezi a természet kincseihez kapcsolódó tematikákat: keressünk a közeli erdőben egy megfelelő hosszúságú, enyhén mohás, göcsörtös, mégis dekoratív gallyat, és színes szalaggal kössünk rá festett, hímes tojásokat, piros almát. Határ a csillagos ég! Ez az ablakdísz azért különösen kézenfekvő, mert gyakorlatilag bárhova belógathatjuk, és bármilyen dekorációs elemmel feldíszíthetjük.

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Amennyiben szeretjük a különleges fényjátékot, és ablakunk főként déli irányba néz, érdemes elgondolkodnunk az üvegből készült húsvéti ablakdíszek beszerzésén is. Néhány, csepp alakú csiszolt üveg egymás mellé felfüggesztve összegyűjti a napfényt, és egészen különleges módon szórja szét azokat lakásunk egész területén.

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Abban az esetben, mikor a család kisebb gyerekekből is áll, érdemes játékos ötletekben gondolkodnunk a húsvéti ablakdíszek tematikájában.Keressünk egy egyszerű, ámde nagyszerű, nyúl alakú sémát, vásároljunk színes kartonpapírokat, és gyártsunk 10-20 különböző színű másolatot belőlük. Rögzítsük az így elkészült nyúl formákat színes szalagra vagy rusztikus spárgára, és lógassuk fel őket a gyerekszoba ablakába.

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Azon szerencsés lakástulajdonosok közé tartozol, akik párkánnyal ellátott ablakkerettel rendelkeznek? Tiéd a főnyeremény, húsvéti ablakdíszek esetében ugyanis fantáziádnak semmi sem szabhat határt. Gyűjtsd össze a lakásodban található összes, kisebb-nagyobb méretű vázát (minél különbözőbbek stílusban, annál jobb), és helyezd el őket az ablakpárkányodon. Válassz ki három – a kedvenceid közé tartozó – színes virágot, és vásárolj belőlük egy-egy csokorral. Vegyítsd össze őket, vágd vissza a szárukat hosszabb-rövidebb verzióra, és pakold bele őket a vázákba. Egyszerre színes, szemet gyönyörködtető és eklektikus megoldás. Amennyiben a kevesebb több elvét valljuk inkább magunkénak, úgy szerezzünk be egy darab fehér színű kerámia- vagy porcelán vázát, és vegyünk bele egy nagy csokor élénksárga nárciszt. A hatás fokozásának érdekében vásároljunk hozzá pár darab, fehér színű kerámia nyulat, tojást vagy egyéb, a húsvéti tematikához igazodó dekorációs kelléket. 

Így készülnek a legszebb húsvéti ablakdíszek

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Ettől a nyilvános WC-től eldobod az agyad – Ezt látnod kell!

Nyilvános illemhely egy kicsit másképp, norvég módra. Ide te is tutira bemennél.

Tipp Őszi DIY ötletek gyerekeknek – Ezeket mindketten imádni fogjátok

A nyári élmények után visszatérni a suliba mindig igazi kihívás. Az iskola és munka mellett azonban jó, ha szántok egymásra egy kis időt, és miért ne tehetnétek ezt játékos formában?

Felújítás MAJD ÉN MEGOLDOM – Tedd fel magad a tapétát!

Csináld magad! Népszerű jelszó manapság – két okból is. Egyrészt mert kellő utánajárással számtalan otthon(sz)építő projekt akár saját kezűleg is megoldható, amivel megspórolhatjuk a drága szakemberek költségét. Másrészt pedig az a felújítás, amit magunk végzünk el, lelkünknek is sokkal kedvesebb, nem igaz? Ennek jegyében indítjuk el új sorozatunkat, melyben szeptember folyamán hétről hétre tematikusan összegyűjtjük a legnépszerűbb otthonfelújítási munkálatokhoz tartozó alapvető tippeket és tanácsokat. Jelige: #MAJDÉNMEGOLDOM.

Felújítás Tapétázási kisokos – Így készítsd elő a falat

Mielőtt tapétázásra adod a fejed, fontos, hogy a kérdéses falfelületet jól előkészítsd. Olyan alapelveknek kell megfelelned, amelyek sokszor több energiát kivesznek az emberből, mint maga a tapétázás. Azt azonban tudnod kell, hogy ha az előkészítést körültekintően elvégezted, akkor a tapéta jóval tartósabb lesz. Hogy hogyan is érdemes nekilátni? Összeszedtük neked!

Tipp A legtutibb újrahasznosított őszi dekorációk! Ilyen egyszerűen lesz kacatból menő dekor

Gyakran a legelképesztőbb otthoni kacatokból varázsolhatsz szuper dekor elemet. Most összegyűjtöttük a legjobbakat az újrahasznosított őszi dekorációk közül.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin