A húsvéti nyúl, a tavaszi dekoráció alapja – Így hozd ki belőle a maximumot

A húsvéti nyúl, a tavaszi dekoráció alapja – Így hozd ki belőle a maximumot

Akár gyermeki, akár felnőtt fejjel gondolunk a tavaszra, a húsvét, vele együtt pedig a húsvéti nyúl karaktere az egyik jellegzetes és meghatározó eleme ennek a szezonnak-

Ötletládához ad!

Ha húsvét, akkor húsvéti nyúl, ha tavasz, akkor tavaszi dekoráció. De hogyan is fűzzük össze a kettőt? Kinőttünk már a kincskeresés és a nyuszi etetés korszakából, mégis szívesen emlékszünk gyerekkorunk azon időszakára, amikor ezek mindennél fontosabb tavaszi eseménynek számítottak. Lássuk hát, melyek azok az alappillérek, amelyekkel a húsvéti nyúl, mint a tavaszi dekoráció egyik fundamentális kiegészítője, beköltözhet a háztartásunkba.

Húsvéti nyúl dekorációs ötletek

1. Készítsünk kartonpapírból nyúl formájú alakzatokat. Két lehetőségünk van a girland dizájnját illetően: válasszunk ki egy alapszínt és annak különböző tónusait, vagy képzeljünk magunk elé egy teljesen színes kavalkádot, és ahhoz mérten vásároljunk dekorpapírt. Az így kivágott nyúl- formákat fűzzük fel vastagabb cérnára vagy selyemszalagra, és dekoráljuk vele az ablakunkat kedvünk szerint. 

A húsvéti nyúl, a tavaszi dekoráció alapja – Így hozd ki belőle a maximumot

2. Az édesszájúak a húsvéti nyúl karakterét egészen rendhagyó formátumban is becsempészhetik a tavaszi dekoráció elemei közé. Vásárolj néhány jó minőségű, lehetőleg fényes papírba csomagolt csokinyuszit, és próbáld meg óvatosan levágni a füle tetejét. Az így kapott nyusziformát pedig töltsd meg egy általad választott töltelékkel – például tejszínhabbal, fagyival, gyümölcspürével vagy házi készítésű Baileys-zel, és így szolgáld fel az ünnepi vacsorán.

A húsvéti nyúl, a tavaszi dekoráció alapja – Így hozd ki belőle a maximumot

3. Ha nincs kedved a fentiek szerint hosszan bíbelődni a csokinyuszival, esetleg a kevesebb több elvének híve vagy, úgy nemes egyszerűséggel egy széles, ámde kisebb méretű csatos üvegebe szórj bele pár színes cukorkát, helyezd rá a becsomagolt húsvéti nyúl alakot, és voilá! Kész az egyszerű, de nagyszerű tavaszi dekoráció.

A húsvéti nyúl, a tavaszi dekoráció alapja – Így hozd ki belőle a maximumot

4. Amennyiben az ünnepi asztalt szeretnéd húsvéti témájúvá varázsolni, vagy netán kisgyerekek is vannak a családban, úgy a következő kiegészítőt neked találták ki: a húsvéti nyúl úgy is megjelenhet a tavaszi dekoráció elemei között, hogy a már jól ismert kartonpapírból kivágott nyuszikból kettőt összeragasztasz, és az aljába hurkapálcikát illesztesz. Vásárolj néhány kisebb, felragasztható, szőrös pamacsot, amelyet nyuszi farok gyanánt a formákra illeszthetsz. Az így elkészült nyuszi-pálcikát pedig beleszúrhatod az ünnepi muffinba, vagy egyszerűen a gyerekek kezébe adhatod húsvéti játék gyanánt.

A húsvéti nyúl, a tavaszi dekoráció alapja – Így hozd ki belőle a maximumot

5. A profik egy lufiból is képesek kihozni a maximumot. Készítsünk kartonpapírból rózsaszín-fehér nyuszifüleket. Fújjuk fel feszesre az előzetesen megvásárolt, vastagabb anyagú fehér lufikat. Óvatosan ragasszuk rá a felfújt lufikra a nyuszifüleket, és élvezzük a látványt. Az igazán vállalkozó szelleműek orrot is készíthetnek, valamint bajszot is rajzolhatnak hozzá.

A húsvéti nyúl, a tavaszi dekoráció alapja – Így hozd ki belőle a maximumot

6. Ki mondta, hogy a mézeskalács formákat csak karácsonykor lehet használni? Sokunknak eszébe sem jut, hogy milyen varázslatos kekszeket készíthetünk a tavaszi szezon alkalmával is. Keressünk az interneten egy számunkra megfelelő gyümölcsös vagy citromos keksz tészta receptet, és használjunk húsvéti nyúl formájú szaggatót. Az így elkészült nyuszi formájú kekszeket díszítsük fehér cukormázzal, vagy az igazán pompás látvány kedvéért finoman hintsük meg apró, színes cukorgolyókkal.

A húsvéti nyúl, a tavaszi dekoráció alapja – Így hozd ki belőle a maximumot

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Már a víz alatt is ebédelhetünk – Megnyílt Európa első víz alatti étterme

Nemcsak az első, hanem a legnagyobb víz alatti étterme nyílt meg Európának. Az Under nevű helyen bizony bárkinek tátva marad a szája.

Kert Szódabikarbóna a kertben – 7 praktika, amiről talán még nem is hallottál

Azt régóta tudjuk, hogy házon belül mekkora kincs, de most azt is megmutatjuk, hogy a szódabikarbóna a kertben is nagy hasznunkra lehet.

Otthon Panel születésnap – Idén 60 évesek az első panellakások

Egy letűnt kor ikonikus építményei, de még ma is több százezer embernek adnak otthont. Bizony, a panel még mindig itt van, ráadásul most születésnapja van.

Otthon Minimalista lakás meleg tónusokkal – Ütős érv az üvegfal mellett

A minimalizmus egyet jelentene a szolidsággal? Dehogy! A most következő enteriőr a bizonyíték erre. Következzen egy üvegfal egy minimalista lakásban.

Stílus Ami igazán meghozza a húsvéti hangulatot: a tojásfestés

A tojásfestés az egyik legrégebbi húsvéti hagyomány, ráadásul olyan program, melyben az egész család részt vehet. Elhoztuk ma a legjobb technikákat.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin