Tökös asztaldíszek – 5 kreatív dekorációs ötlet Halloween idejére, amit bárki játszva elkészíthet otthon

Tökös asztaldíszek – 5 kreatív dekorációs ötlet Halloween idejére, amit bárki játszva elkészíthet otthon

A tengerentúl népszerű ünnepei – úgymint a Valentin nap vagy a Halloween – akarva akaratlanul is beszivárognak a mi európai otthonainkba is. Nem feltétlenül kell a velük járó szokásokat és hagyományokat átvennünk+, de vitathatatlanul van olyan részük, ami az óceán ezen oldaláról nézve is szerethető. Halloween játékos hangulata és őszi komorságot megtörő vidámsága mindenképp ilyen. Az alábbi asztaldíszek segítségével úgy csempészhetjük ezt be otthonunkba, hogy közben nem esünk át a ló – vagy inkább a tenger – túloldalára.

Ötletládához ad!

Sütőtök

A halloween-i dekoráció elengedhetetlen eleme a sütőtökből formált világító dísz. Mivel asztalra szánjuk, kisebb tököt válasszunk kiindulási alapnak, nem kell azonban feltétlenül szabályosnak lennie. Ne ragaszkodjunk minden áron a jól bevált vigyorgó-vicsorgó fejhez sem: miután cikkcakkban levágtuk a tök tetejét és kivájtuk a belsejét, az elejére akármilyen nonfiguratív mintát megálmodhatunk. Arra viszont mindenképp törekedjünk, hogy minél több ponton vágjunk utat a tök belsejébe kerülő gyertya fényének, hogy érvényesülni tudjon a romantikus fény és a falon villogó sejtelmes árnyék összjátéka. Lámpásunk alá színben egy narancssárga-fekete asztalterítő passzol a leginkább.

Fancy carved pumpkins

Dísztök

Még mindig a tököknél maradva: egy fokkal visszafogottabb és egyszerűbb megoldás, ha dísztökökből készítünk asztaldíszt az év ezen időszakában. Az a jó ebben a termésben, hogy számtalan színben és formában kapjuk kézhez a természettől, így a végeredmény semmiképp sem lehet unalmas. A bátrabbak azonban még ezt is fokozhatják: beboríthatják a tököket csipkével, rajzolhatnak rájuk alkoholos filctollal, vagy díszíthetik őket szalagokkal is. Az őszi falevél bármelyik esetben jól passzol hozzá.

Bőségszaru

Az ősz egyik legjellegzetesebb dísze a bőségszaru, melynek hátterében egy, a gyümölcsök és termések beéréséhez kapcsolódó hagyomány áll. Magát a szarut beszerezhetjük bármely hobbi boltban, de kartonpapírból akár mi magunk is elkészíthetjük otthon. Azért pedig, hogy Halloween-i hangulatot kölcsönözzön étkezőasztalunknak, a fekete, barna és sárga színek, valamint a tökök és a falevelek érvényesüljenek benne leginkább. Egy jópofa csontvázat vagy játék pókot is elrejthetünk benne, hogy mégiscsak ijesztő legyen.

Olvasd el ezt is!

Levélcsokor

Az ezer színben pompázó falevelek szinte kiabálják felénk: „Vigyél be a házba!” Hallgassunk rájuk! Szedjük őket csokorba, és állítsuk bele egy kaspóba vagy öblösebb vázába! Szúrjunk közéjük néhány tüskés ágat, és aggassuk tele őket a Halloween jelképeivel: papírból kivágott denevérformákkal vagy cukrokkal, de dobhatunk rá egy kevés műpókhálót is.

Cornucopia (XXL)

A gyertyatartó az őszi—téli időszakban elmaradhatatlan eleme a dekorációnak, nincs ez másként a szellemek idején sem. A Halloween-i pókos változatot azonban már csak az erősebb idegzetűeknek ajánljuk. Vegyünk egy kisebb dísztököt, vájjuk ki a felső részét úgy, hogy abba pont illeszkedjen egy teamécses, majd fekete papírból sodorjunk az oldalára négy pár ízelt lábat.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Jól szellőző hálószoba, kellemes klíma és fényviszonyok, hogy pont úgy induljon a nap, ahogy szeretnéd

A hálószoba a ház, lakás legintimebb területe, ide bújunk el párunkkal, itt hajtjuk fejünket pihenésre éjszakára. Fontos, hogy ez a szoba kellemes érzetet keltsen bennünk, kényelmes legyen, és biztosítsa számunkra mindazt a komfortot, amire vágyunk. A szobának kialakításában biztosítania kell nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését és az egészséges klímát is. A VELUX tetőtéri ablakok minderre megoldást kínálnak számunkra.

Otthon Íme, a villa, ahol Jackie Kennedy töltötte a nászútját

A luxushotel 1926-27-ben készült, a tervezője pedig Reginald Johnson építész és Ralph Stevens tájépítész voltak. Kettejük szakértelme az épített környezet és a természet gyönyörű kettősét adja. A luxusüdülő tökéletesen vegyíti az art decot a mediterrán építészettel, a spanyol gyarmati, illetve mór stílussal.  Az évtizedek alatt a szállodának több tulajdonosa is volt, így többek között San […]

Tipp Új mikroközösség – Így lesz 1-ből 3

Az ingatlanzsonglőrködés nagymestereinek ma már meg sem kottyan egy közepes lakást két részre osztani. Az új kihívás olyan lakást találni a piacon, amelyből három minigarzon alakítható ki. Ez nemcsak izgalmas feladat, hanem kiadás esetén jobban is csilingel a kassza, további jó hírünk pedig hogy ez is finanszírozható Fundamenta Lakásszámlával.

Stílus Álom luxuskivitelben – A fürdőszoba falai között is

A fürdőszoba otthonunk egyik fontos relaxációs pontja. Nincs más választásunk hát, mint szépen berendezni, és hívogató hangulatot teremteni benne.

Tipp Mikor kell lecserélni a háztartási eszközöket? – Tippek szakértőktől

Igen, jól sejted, azt a szivacsot, ami a mosogatód szélén áll, már lassan ki kéne dobnod. De milyen gyakran szükséges cserélni az alapvető háztartási eszközöket?

Stílus Most meggyőzünk: ezért fesd a falakat szürkére

Már egy ideje tudjuk, hogy a szürkének ötven árnyalata is létezik. Most bemutatjuk ezt a belsőépítészet világában is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin