Forrás: Getty

Ezeket a lakberendezési megoldásokat kerüld el, ha divatos otthont szeretnél

1. Előnytelen világítás

Az előnytelen világítás sok mindent jelenthet, de mi most a leggyakoribb hibákat vesszük sorra. Barátságtalan hatást érhetsz el egy szobában, ha túlságosan hideg tónusú vagy erős fényt választasz a szobába. Szintén hiba, ha csak a tér közepén van világítás, ugyanis a harmonikus végeredmény érdekében a falakra is szerelni kell kisebb lámpákat.

2. Egységes bútorok

Gyakori tévhit, hogy ugyanazon bútorkollekció darabjaival töltjük fel a szobát. Ez azonban unalmas, stúdió vagy kirakat hatást kelthet. Nem baj, ha beszerzel néhány ugyanolyan márkájú bútort praktikussági okokból, ám törekedj arra, hogy legyenek különleges darabok is a szobában.

Ezeket a lakberendezési megoldásokat kerüld el, ha divatos otthont szeretnél
Forrás: Getty

3. Görcsös ragaszkodás a trendekhez

A divatos otthon kifejezést tévesen sokan csak az aktuális trendek szerint berendezett lakásokra használják. De semmiképp se alakítsd át az otthonod a tiszavirág-életű trendek szerint, pláne akkor, ha a lakás adottságaihoz nem passzolnak a lángoló trendek.

4. Egyszínű falak

Kényelmes és egyszerű megoldás, ha minden falat egyszínűre festesz, viszont még látványos bútorokkal együtt is unalmas lehet a végeredmény. Divatos a négy fal közül egyet élénk színnel díszíteni, a többit pedig a visszafogott színűre kenni.

Ezeket a lakberendezési megoldásokat kerüld el, ha divatos otthont szeretnél
Forrás: Getty

5. Túl sok szín használata

Nem véletlenül ajánlják a profik, hogy maximum 3+1 színt használj a szobák dekorálásához. A túl sok, pláne az egymástól elütő árnyalat giccses hatást kelt, ezért a divatos végeredmény érdekében jobb, ha elkerülöd. Ha mindenképp ragaszkodsz a színekhez, csak apró dekorációs tárgyakon keresztül csempészd be azokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.