Alapozd meg a vacsorát ilyen vagány szőnyegekkel az asztal alatt

Az étkezőnk stílusának kialakítása olyan döntések egyike, amely erősen befolyásolja lakásunk összhatását. A kényelmen túl az is nagyon fontos, hogy örömmel, jó érzéssel üljünk asztal mellé, minden alkalommal. Így nem szabad megfeledkezzünk arról sem, ami a lábunk alatt pihen. Hogy miért? Mutatjuk!

Ötletládához ad!

Szőnyegek a rusztikus étkezőhöz

A rusztikus étkezőknek van talán a legnagyobb szükségük szőnyegre. A sötét, antik dekoráció természetes vonzerőt áraszt magából. A szőnyeg hozzáadása még inkább fokozni fogja a nosztalgikus, kellemes, nyugodt hangulatot.
Használjunk sok-sok barnát, hogy természetes hatást keltsünk. Az ebédlőasztal alatti szőnyeg erős színnel kell rendelkezzen, hogy azonnal felhívja magára a figyelmet.

Egy világosabb, rusztikus étkezőbe olyan szőnyeget kell válasszunk, ami a frissességet, a nyarat árasztja magából. A sárga valamely árnyalata tökéletes illeszkedik majd az étkező bútorainak sötét hangulatához.

Ha szeretjük az antik étkezőket, akkor tudjuk, hogy a szőnyeg nem csak feldobni, de elrontani is tudja az összképet. Biztonsági megoldás, ha olyat választunk, ami passzol a bútorok színéhez.

A viktoriánus stílusú étkezők élénk, „ordító” szőnyeget igényelnek, ami ellentétben áll a nyugodt hatású, bézs székekkel és az átlátszó asztallal.

A rusztikus étkezők tisztának és egyszerűnek tűnnek. A krémszínű szőnyeg a tökéletes választás a fehér székek és a fehér asztallap közösen alkotott harmóniájához.

Amikor a világos és a sötét szín uralja az étkezőnket, akkor a jól bevált módszert kell alkalmaznunk, miszerint a szőnyeg az ebédlőben a hangsúlyos színeket tartalmazza.

Egy keleti hatású szőnyeg könnyen tölti be a teret friss energiával. Az ilyen „talp alá való” a szoba fókuszpontjává válik, és összhangba helyezi az egész teret.

Néha a legjobb dolog, amit tehetsz egy sötét ebédlővel, az egy világos szőnyeg! A tér rögtön nyitottabb és világosabb lesz.

A krém és a fa színe tökéletes párost alkot. Lágy, kellemes hatást keltenek együtt, ami még otthonosabbá teszi ebédlőnket. Nyugodtan játsszunk ezzel, sötét rusztikus ebédlőbe helyezzünk krémszínű drapériát, az eredmény várhatóan lenyűgöző lesz.

A rusztikus fejezet végére értünk. Számtalan bizonyítékot láthattunk arra, milyen csodákra képes egy-egy szőnyeg az étkezőnkkel. De van még két másik irányvonal, amelyen elindulhatunk, ha talpalávalót keresünk az étkezőasztalhoz. Ezeket is érdemes végigböngészni.

Szőnyegek az elegancia jegyében

Szőnyegek modern étkezőkbe

És akkor most tessék választani!

Megjött a kedved neked is lakásod felújításához?
Vágj bele! Élj az állami támogatás lehetőségével, kérj visszahívást most!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom

Nézd meg ezeket is

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin