6 apró trükk, mellyel ünnepi pompába öltöztetheted otthonod

Hideg, fagyos napok odakint – kellemes melegség és ünnepi hangulat odabent. Nem kell feltétlenül sok pénzt és időt szánnunk arra, hogy valódi karácsonyi idillt teremtsünk az otthonunkban, de még csak speciális lakberendező képzettségre sincs szükségünk hozzá. Egyszerűen koncentráljunk az apró részletekre!

Ötletládához ad!

Az alábbi tippek és trükkök segítségével pillanatok alatt valódi ünnepi hangulatot varászolhatsz a lakásban.

1. Pihe-puha melegség

Semmi sem teremt olyan meghitt hangulatot a fagyos téli napokon, mint egy vastag, szörmés szövet – legyen az takaró, szőnyeg vagy egyszerűen egy párna a kandalló melletti padon.

1

2. Aranyozd be a könyvespolcot!

Az amúgy unalmas, egyhangú könyvespolcból néhány mozdulattal igzai ünnepi sarkot varázsolhatunk. Csak rendezzük a könyveket vízszintes vagy függőleges sorokba, osszuk meg a teret néhány dekorációs elem segítségével, majd akasszunk rá két aranyszínű koszorút.

2

3. Öltöztesd fel a kandallót!

Az unalmas zöld ágak helyett idán válasszunk fomabontóbb megoldást a kandalló párkányára. Például néhány piros színben pompázó mikulásvirág egy kevés semleges dekorációs elem kíséretében nagyon ötletes kompozíció. Ha még néhány szál gyertyát is odaállítunk melléjük, garantált az ünnepi hangulat.

3

4. Kicsi szervízkocsi

A mini mobil bár egy újabb tökéletes alany az ünnepi hangulat fokozására. Ráadásul ott állítjuk le, ahol akarjuk, azaz tetszés szerint annak a helyiségnek a fényét emelhetjük vele, ahol épp zajlik a családi élet. Ehhez pedig nem is kell sok. Csak vegyünk egy kisebb edényt, amit a nagyobb üvegtartóba helyezünk el, a kettő közötti részt töltsük fel vízzel és rozmaringgal, majd fagyasszuk le. Amint teljesen megszilárdult a víz, a formát vegyük ki a két tartó közül, helyezzük egy lapos tánnyérra – ami felfogja a leolvadt vizet -, majd így a kocsira, és máris kész a különlegesen egyedi ünnepi italhűtőnk.

4

5. Virágfűzés a sarokban

Ha van egy bántóan üres sarkunk a lakásban, kezdjünk vele valamit. Például állítsunk oda két különböző méretű fát, az egyiket díszítsük fel égősorral, így terentve izgalmas kontrasztot, majd akasszunk a falra virágokból készített fűzért.

5

6. Vedd lazán az ajtódekorációt

Ahelyett, hogy idén is virágárusnál szereznénk be a kopogtatót, készítsünk inkább házilag valami egyszerűb, de egyedibb megoldást. Például három rézcső darab segítségével formájunk egy háromszöget – ez lesz a koszorúnk alapja. Díszítsük ezt mindenféle zöld ággal, ami kéznél van otthon, majd tegyük fel a pontot az i-re egy-két szál színes, szépen száradó virággal.

6

Szívesebben díszítenéd fel már a saját lakásodat az ünnepekre?
Élj az állami támogatás lehetőségével! Kérj visszahívást most a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom

Nézd meg ezeket is

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin