A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A húsvéti trendek jönnek-mennek, egy azonban bizonyos: a nyúl, a tojás, a családi ebédek és gondosan ápolt hagyományok örök értéknek számítanak. Azonban – a karácsonyhoz hasonlóan – a húsvéti trendek, szokások mértéke is egészen új léptéket öltött az elmúlt évek során.

Ötletládához ad!

A húsvét körüli dekorációs és felkészülési hajsza egészen más mederbe került az utóbbi időben: viszonylag kevés pénz- és energiabefektetéssel hatalmas és látványos eredményeket érhetünk el otthonunkban, asztalunkon és a környezetünkben egyaránt. A karácsonyi időszakhoz képest, húsvét alkalmával az embereken általánosságban véve jóval kisebb a nyomás, mivel a húsvét bizonyos elemei főként kicsiknek, gyermekeknek szólnak.

A legfrissebb húsvéti trendek

A húsvéti trendek egyik legmeghatározóbb elemét 2019-ben egészen biztosan az asztali dekorációk jelentik. A boltok, lakberendezési üzletek polcain egyre több húsvéti tematikájú dísztárggyal találkozhatunk, és több száz kerámia váza, tányér és tojástartó közül válogathatunk. Idén főként a „country living”, vagyis a modern vidéki stílus tűnik a legmeghatározóbb húsvéti trendnek. Amennyiben az alkalomhoz illő vázát, virágtartót keresünk, válasszunk tűzzománc kiöntőt vagy klasszikus cserépvázát. A nagyi kamrájában is kincsekre bukkanhatunk. Hány gondosan kidolgozott pöttyös tejkiöntővel találkoztunk már gyerekkorunkban? Az így talált kincset azonban semmiképp se tej vagy egyéb hozzávaló szervírozására használjuk, hanem inkább virágvázaként. Helyezzünk bele friss nárciszt, színes tulipánt vagy pompás rózsaszín bazsarózsát.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A megfelelően használt textíliák jelentőségét sosem tudjuk eléggé hangsúlyozni, legyen szó a lakás bármelyik szegletéről. Nincs ez másképp a legújabb húsvéti trendek esetében sem. A kevesebb több alapelvét figyelembe véve, ha húsvéti trendek alkalmazására kerülne a sor, leginkább a fehérre vagy a világos pasztellszínekre voksoljunk. Mivel a dekorációnk alapvetően mintás (festett tojások, pöttyös díszek, míves vázák), a terítők, húsvéti asztali futók esetében inkább egyszínű darabokat válasszunk. Anyagát tekintve különösen jól mutathat egy rusztikusabb, sűrűn szőtt törtfehér lenvászon terítő az ünnepi asztalon.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Amennyiben megvan a cserépvázánk, beszereztük a megfelelően „egyszerű, de nagyszerű” asztali terítőnket, már egy igazán nagy lépést tettünk annak érdekében, hogy a lakásunk és mi magunk az aktuális húsvéti trendek követésében is az élen járjunk. Ha váza, akkor virág. A fent említett vágott virágok mellett érdemes itt is a „country living”-elméletét alkalmaznunk. Gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy virágárus helyett a következő erdei túránk, nagyobb sétánk alkalmával keressünk virágzó cseresznyefát vagy aranyvesszőt, és válogassuk azokat a korábban megvásárolt cserépvázánkba (kertes házban élőknek ez biztosan könnyedén kivitelezhető).

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Húsvéti trendek megítélésekor nem felejthetjük ki a legfontosabb szempontot sem: a gyerekeket. Fessünk változatos színben és mintában pompázó húsvéti tojásokat, és dekoráljuk velük az előzetesen beszerzett virágzó faágakat. Készítsünk nyúl formájú papírgirlandot. Vagy kedveskedjünk a gyerekeknek húsvéti kincskereséssel. Írjunk össze hat találós kérdést, vagy elvégzendő feladatot, amely – egyik a másik után – elvezeti a gyerkőcöket a végső helyszínhez, vagyis a nyuszi fészkéhez. A fészekbe pedig pakoljunk csokikat, játékokat, egyéb húsvéti apróságokat a gyermekek legnagyobb örömére.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Lakberendezés Belsőépítészeti bakik, melyeket NE kövess el! Íme, a lista!

Könnyű hibákba belefutni otthonunk berendezésekor. Ebben a cikkünkben belőépítészeti bakikat listázunk, mellyel – reményeink szerint – segítünk elkerülni a jövő csalódásait.

Kert Grillsütő házilag – Csináld magad 5 egyszerű lépésben

Nincs nyár kerti partik nélkül. És nincs kerti parti grillsütő nélkül. Ha a te udvarodból még hiányzik, megmutatjuk hogyan pótolhatod gyorsan és egyszerűen.

Otthon Harry herceg és Meghan Markle gyermekének hálószobája

A hercegi pár a babvárás utolsó fázisában van, frogmore-i birtokukon is minden készen áll a kisded érkezésére. Most a babaszoba nyomában jártunk.

Lakások Tetőtér stílusosan – Így is lehet élni ferde falak között

A padlástértől sokan félnek. Pedig a most következő tetőtér stílusosan bizonyítja, hogy jó érzékkel bármilyen térből teljes értékű otthon válhat.

Felújítás Műanyag nyílászárók festése – Így csináld, hogy jól csináld!

A műanyagból készült tárgyak általában nem szorulnak festésre, ez egy hatalmas előnyük. Néha mégis előfordul, hogy esztétikai okokból váltanánk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin