A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A húsvéti trendek jönnek-mennek, egy azonban bizonyos: a nyúl, a tojás, a családi ebédek és gondosan ápolt hagyományok örök értéknek számítanak. Azonban – a karácsonyhoz hasonlóan – a húsvéti trendek, szokások mértéke is egészen új léptéket öltött az elmúlt évek során.

Ötletládához ad!

A húsvét körüli dekorációs és felkészülési hajsza egészen más mederbe került az utóbbi időben: viszonylag kevés pénz- és energiabefektetéssel hatalmas és látványos eredményeket érhetünk el otthonunkban, asztalunkon és a környezetünkben egyaránt. A karácsonyi időszakhoz képest, húsvét alkalmával az embereken általánosságban véve jóval kisebb a nyomás, mivel a húsvét bizonyos elemei főként kicsiknek, gyermekeknek szólnak.

A legfrissebb húsvéti trendek

A húsvéti trendek egyik legmeghatározóbb elemét 2019-ben egészen biztosan az asztali dekorációk jelentik. A boltok, lakberendezési üzletek polcain egyre több húsvéti tematikájú dísztárggyal találkozhatunk, és több száz kerámia váza, tányér és tojástartó közül válogathatunk. Idén főként a „country living”, vagyis a modern vidéki stílus tűnik a legmeghatározóbb húsvéti trendnek. Amennyiben az alkalomhoz illő vázát, virágtartót keresünk, válasszunk tűzzománc kiöntőt vagy klasszikus cserépvázát. A nagyi kamrájában is kincsekre bukkanhatunk. Hány gondosan kidolgozott pöttyös tejkiöntővel találkoztunk már gyerekkorunkban? Az így talált kincset azonban semmiképp se tej vagy egyéb hozzávaló szervírozására használjuk, hanem inkább virágvázaként. Helyezzünk bele friss nárciszt, színes tulipánt vagy pompás rózsaszín bazsarózsát.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A megfelelően használt textíliák jelentőségét sosem tudjuk eléggé hangsúlyozni, legyen szó a lakás bármelyik szegletéről. Nincs ez másképp a legújabb húsvéti trendek esetében sem. A kevesebb több alapelvét figyelembe véve, ha húsvéti trendek alkalmazására kerülne a sor, leginkább a fehérre vagy a világos pasztellszínekre voksoljunk. Mivel a dekorációnk alapvetően mintás (festett tojások, pöttyös díszek, míves vázák), a terítők, húsvéti asztali futók esetében inkább egyszínű darabokat válasszunk. Anyagát tekintve különösen jól mutathat egy rusztikusabb, sűrűn szőtt törtfehér lenvászon terítő az ünnepi asztalon.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Amennyiben megvan a cserépvázánk, beszereztük a megfelelően „egyszerű, de nagyszerű” asztali terítőnket, már egy igazán nagy lépést tettünk annak érdekében, hogy a lakásunk és mi magunk az aktuális húsvéti trendek követésében is az élen járjunk. Ha váza, akkor virág. A fent említett vágott virágok mellett érdemes itt is a „country living”-elméletét alkalmaznunk. Gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy virágárus helyett a következő erdei túránk, nagyobb sétánk alkalmával keressünk virágzó cseresznyefát vagy aranyvesszőt, és válogassuk azokat a korábban megvásárolt cserépvázánkba (kertes házban élőknek ez biztosan könnyedén kivitelezhető).

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Húsvéti trendek megítélésekor nem felejthetjük ki a legfontosabb szempontot sem: a gyerekeket. Fessünk változatos színben és mintában pompázó húsvéti tojásokat, és dekoráljuk velük az előzetesen beszerzett virágzó faágakat. Készítsünk nyúl formájú papírgirlandot. Vagy kedveskedjünk a gyerekeknek húsvéti kincskereséssel. Írjunk össze hat találós kérdést, vagy elvégzendő feladatot, amely – egyik a másik után – elvezeti a gyerkőcöket a végső helyszínhez, vagyis a nyuszi fészkéhez. A fészekbe pedig pakoljunk csokikat, játékokat, egyéb húsvéti apróságokat a gyermekek legnagyobb örömére.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Jól szellőző hálószoba, kellemes klíma és fényviszonyok, hogy pont úgy induljon a nap, ahogy szeretnéd

A hálószoba a ház, lakás legintimebb területe, ide bújunk el párunkkal, itt hajtjuk fejünket pihenésre éjszakára. Fontos, hogy ez a szoba kellemes érzetet keltsen bennünk, kényelmes legyen, és biztosítsa számunkra mindazt a komfortot, amire vágyunk. A szobának kialakításában biztosítania kell nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését és az egészséges klímát is. A VELUX tetőtéri ablakok minderre megoldást kínálnak számunkra.

Felújítás MAJD ÉN MEGOLDOM – Tedd fel magad a tapétát!

Csináld magad! Népszerű jelszó manapság – két okból is. Egyrészt mert kellő utánajárással számtalan otthon(sz)építő projekt akár saját kezűleg is megoldható, amivel megspórolhatjuk a drága szakemberek költségét. Másrészt pedig az a felújítás, amit magunk végzünk el, lelkünknek is sokkal kedvesebb, nem igaz? Ennek jegyében indítjuk el új sorozatunkat, melyben szeptember folyamán hétről hétre tematikusan összegyűjtjük a legnépszerűbb otthonfelújítási munkálatokhoz tartozó alapvető tippeket és tanácsokat. Jelige: #MAJDÉNMEGOLDOM.

Felújítás Tapétázási kisokos – Így készítsd elő a falat

Mielőtt tapétázásra adod a fejed, fontos, hogy a kérdéses falfelületet jól előkészítsd. Olyan alapelveknek kell megfelelned, amelyek sokszor több energiát kivesznek az emberből, mint maga a tapétázás. Azt azonban tudnod kell, hogy ha az előkészítést körültekintően elvégezted, akkor a tapéta jóval tartósabb lesz. Hogy hogyan is érdemes nekilátni? Összeszedtük neked!

Tipp A legtutibb újrahasznosított őszi dekorációk! Ilyen egyszerűen lesz kacatból menő dekor

Gyakran a legelképesztőbb otthoni kacatokból varázsolhatsz szuper dekor elemet. Most összegyűjtöttük a legjobbakat az újrahasznosított őszi dekorációk közül.

Otthon Bevállalták! Olyan színnel dekorálta a fiatal pár felújított lakását, ami elsőre mindenkit sokkol!

Az ember a húszas éveiben merész és bevállalós. E generációból mutatjuk meg most egy pár első közös otthonát. És hogy miért izgalmas, amit látunk? Mert lakói imádják a neonzöldet és nem féltek használni sem.

Tipp A 8 legfontosabb hely az otthonodban, amit minden nap érdemes rendbe tenned

Néha te is érzed úgy, hogy folyamatos őrület vesz körül, és szeretnéd, hogy egy kicsit rendezettebb legyen az életed? Szerintünk ehhez az első lépés az, hogy a saját környezetedet egy kicsit gatyába rázod, nap, mint nap. Minimális napi erőbefektetéssel rendet tehetsz magad körül, elkerülve azt, hogy egyszer csak úgy érezd, hogy elönt a kosz és a szemét. Mutatunk pár érzékeny pontot, ahol napi pár perc odafigyeléssel megelőzheted a mordori állapotok kialakulását.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin