A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A húsvéti trendek jönnek-mennek, egy azonban bizonyos: a nyúl, a tojás, a családi ebédek és gondosan ápolt hagyományok örök értéknek számítanak. Azonban – a karácsonyhoz hasonlóan – a húsvéti trendek, szokások mértéke is egészen új léptéket öltött az elmúlt évek során.

Ötletládához ad!

A húsvét körüli dekorációs és felkészülési hajsza egészen más mederbe került az utóbbi időben: viszonylag kevés pénz- és energiabefektetéssel hatalmas és látványos eredményeket érhetünk el otthonunkban, asztalunkon és a környezetünkben egyaránt. A karácsonyi időszakhoz képest, húsvét alkalmával az embereken általánosságban véve jóval kisebb a nyomás, mivel a húsvét bizonyos elemei főként kicsiknek, gyermekeknek szólnak.

A legfrissebb húsvéti trendek

A húsvéti trendek egyik legmeghatározóbb elemét 2019-ben egészen biztosan az asztali dekorációk jelentik. A boltok, lakberendezési üzletek polcain egyre több húsvéti tematikájú dísztárggyal találkozhatunk, és több száz kerámia váza, tányér és tojástartó közül válogathatunk. Idén főként a „country living”, vagyis a modern vidéki stílus tűnik a legmeghatározóbb húsvéti trendnek. Amennyiben az alkalomhoz illő vázát, virágtartót keresünk, válasszunk tűzzománc kiöntőt vagy klasszikus cserépvázát. A nagyi kamrájában is kincsekre bukkanhatunk. Hány gondosan kidolgozott pöttyös tejkiöntővel találkoztunk már gyerekkorunkban? Az így talált kincset azonban semmiképp se tej vagy egyéb hozzávaló szervírozására használjuk, hanem inkább virágvázaként. Helyezzünk bele friss nárciszt, színes tulipánt vagy pompás rózsaszín bazsarózsát.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A megfelelően használt textíliák jelentőségét sosem tudjuk eléggé hangsúlyozni, legyen szó a lakás bármelyik szegletéről. Nincs ez másképp a legújabb húsvéti trendek esetében sem. A kevesebb több alapelvét figyelembe véve, ha húsvéti trendek alkalmazására kerülne a sor, leginkább a fehérre vagy a világos pasztellszínekre voksoljunk. Mivel a dekorációnk alapvetően mintás (festett tojások, pöttyös díszek, míves vázák), a terítők, húsvéti asztali futók esetében inkább egyszínű darabokat válasszunk. Anyagát tekintve különösen jól mutathat egy rusztikusabb, sűrűn szőtt törtfehér lenvászon terítő az ünnepi asztalon.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Amennyiben megvan a cserépvázánk, beszereztük a megfelelően „egyszerű, de nagyszerű” asztali terítőnket, már egy igazán nagy lépést tettünk annak érdekében, hogy a lakásunk és mi magunk az aktuális húsvéti trendek követésében is az élen járjunk. Ha váza, akkor virág. A fent említett vágott virágok mellett érdemes itt is a „country living”-elméletét alkalmaznunk. Gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy virágárus helyett a következő erdei túránk, nagyobb sétánk alkalmával keressünk virágzó cseresznyefát vagy aranyvesszőt, és válogassuk azokat a korábban megvásárolt cserépvázánkba (kertes házban élőknek ez biztosan könnyedén kivitelezhető).

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Húsvéti trendek megítélésekor nem felejthetjük ki a legfontosabb szempontot sem: a gyerekeket. Fessünk változatos színben és mintában pompázó húsvéti tojásokat, és dekoráljuk velük az előzetesen beszerzett virágzó faágakat. Készítsünk nyúl formájú papírgirlandot. Vagy kedveskedjünk a gyerekeknek húsvéti kincskereséssel. Írjunk össze hat találós kérdést, vagy elvégzendő feladatot, amely – egyik a másik után – elvezeti a gyerkőcöket a végső helyszínhez, vagyis a nyuszi fészkéhez. A fészekbe pedig pakoljunk csokikat, játékokat, egyéb húsvéti apróságokat a gyermekek legnagyobb örömére.

A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

Képek forrása: Pinterest

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Felújítás Lazúr eltávolítása – Így csináld, hogy tökéletes legyen a végeredmény

A lazúr eltávolítása nem elkerülhető, ha például fel szeretnénk újítani egy fabútort. Főleg, ha már kezd lemállani a felső réteg, és nem védi 100 százalékosan az adott felületet.

Tipp Az 5 legdurvább lakberendezési baki – És a legjobb tippek, hogy elkerüld őket

A lakberendezésben is vannak olyan hibák, melyeket érdemes elkerülnünk annak érdekében, hogy az otthonunk hangulatos és stílusos legyen. Lássuk, hogy melyek a legdurvább melléfogások, illetve a legjobb tippek azok elkerülésére.

Tipp Unod már, hogy minden tele van kis kedvenced szőrével? – Tuti tippjeink segítenek tisztán tartani a lakást

Minden gazdi számára ismerős probléma, hogy a kiskedvence szőre megjelenik a kedvenc kosztümjén, a levesben, meg igazából mindenhol, ami igazán zavaró tud lenni. De szerencsére, ha néhány tippet megfogadunk, könnyen redukálni tudjuk az elhullajtott szőrök mennyiségét a lakásban.

Kert Így készítsd fel a veteményest! Ezek a legfontosabb munkálatok, és a legkönnyebben termő zöldségek

Szeretnél biozöldségeket fogyasztani? Szeretsz kertészkedni? Akkor kövesd tippjeink, hogy neked is bőségesen termő kiskerted lehessen.

Tipp 5 lakberendezési hiba, melytől régimódi hatása lesz az otthonunknak

Pár évente nem árt felfrissítenünk lakásunk berendezését. Ennek kapcsán van pár dolog, melynek érdemes nagy figyelmet szentelnünk, nehogy a végeredmény szörnyű és ódivatú legyen. Lássuk, mely hibákat érdemes elkerülnünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin