Forrás: Getty

A 4 legfontosabb konyhai trend 2023-ban

#1 – Multifunkcionális mosogató

2023-ban előtérbe kerülnek az olyan mosogatók, melyek több funkcióval bírnak egyszerre. Ilyen például a forró vizet adó csap, aminek köszönhetően többé nem kell vizet forralnod a teához. Ezeknél a modern mosogatóknál nem kell meglepődnöd, ha egy gombot vagy egy beépített érintőképernyőt is találsz. Sőt mi több, vannak olyan típusok is, melyeknél van egy külön csap, amiből akár szénsavas víz is tud folyni. Azt pedig egy applikációval tudod irányítani, hogy milyen legye a víz hőmérséklete, és a szénsav mértéke.

Ezeken kívül vannak még olyan modellek is, melyekbe be van építve egy mozgatható vágódeszka vagy mosogatószer adagoló, és még sok más, a kényelmedet szolgáló funkció. Nézd meg az alábbi rövid videót! El fog állni a lélegzeted!

#2 – Sötét színű konyha

A sötét színben pompázó konyhák már 2022-ben kezdtek előtérbe kerülni, de 2023-ban tovább nő ennek a stílusnak a rajongótábora. Ints búcsút a fehér és világos színű konyhabútoroknak, és adj esélyt a matt feketében, matt antracitban vagy matt sötétkékben pompázóknak. Világos fával és nemesacél gépekkel kombinálva rendkívül nagyvilági lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy nyitott és nagy alapterületű konyháról van szó. Egy kicsi konyha esetén inkább csak a mosogató és a gépek legyenek sötét színűek, a konyhafrontok maradjanak világosak.

#3 – Modern és természetes anyagok kombinálása

Idén továbbra is központi szerepet kapnak az olyan természetes anyagok, mint a fa, a márvány és a gránit. Ha azonban egy nagyon modern hatású konyhát szeretnél kialakítani, akkor ezek mellé szerezz be nemesacél gépeket és bútorokat. Utóbbiak esetén arra érdemes még figyelned, hogy ezek üveget is tartalmazzanak. Egy vitrin például tökéletesen mutat a konyhában, főleg abban az esetben, ha még indirekt világítást is szerelsz bele.

#4 – Minimalizmus: fogantyúk és felső szekrények nélkül

Egy biztos: egy modern konyhákban csak a legfontosabb felszerelések kapnak helyet, ami egyben azt is jelenti, hogy kevesebb tárolóhelyre van szükséged. Ennek köszönhetően nyugodtan leszerelheted a felső szekrényeket, melyek egyébként sem trendik már. De a fogantyúk ideje is lecsengőben van, egy modern konyhában ugyanis már „push-to-open” funkcióval nyílnak a fiókok és szekrényajtók.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.