Forrás: Getty

5 dolog, amitől mielőbb szabadítsd meg a nappalit

Mitől érdemes megszabadítani a nappalit, hogy a tér praktikusabb legyen?

Ha nehezen boldogulsz a nappali rendezésével, lehet, hogy túl sok olyan dolog van ott, ami nem tartozik oda.

Ezt az 5 dolgot a profik szerint érdemes kiköltöztetned a nappaliból:

1. Bármi, ami felhalmozódott a dohányzóasztalon

Bár a kis asztal dekorálása általában könyvek, gyertyák és egyéb apró elemek egymásra halmozását jelenti, a dohányzóasztal nagy részét inkább üresen kell hagyni, hogy funkcióját el tudja látni. Maradjon kevesebb dekoráció, és több szabad rész az asztalon.

2. Felesleges párnák és takarók

Lehet, hogy nehéz választani a legjobb takaróink között, de a túl sok takaró és díszpárna túlterhelheti a nappalit. Érdemes elgondolkodnod azon, hogy megszabadulsz-e azoktól, amelyeket nem használsz, vagy amelyek elhasználódtak. Ha nem tudsz megválni néhány puha kiegészítődtől, fontold meg, hogy inkább a gardróbban vagy egy másik szobában tárolod őket.

3. Porosodó csecsebecsék a polcokon

Amikor polcot dekorálsz, könnyű csecsebecséket és apróságokat felhalmozni a tér kitöltésére. Azonban ez csak a rendetlenség érzetét növeli, és meg is nehezíti a nappali alapos takarítását. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne legyen semmi a polcokon, de azt igenis jelenti, hogy érdemes olyan módot találni ezek elrendezésére, amelyben egységként jelennek meg. Természetesen az kiegészítők szebbé teszik a teret, de inkább nagyobb, minőségibb darabokat válassz, mint több, kisebb, olcsóbb darabot.

4. Olyan DVD-k és zenei lemezek, amelyeket nem hallgatsz

Manapság az egyik legnagyobb nappali berendezési hiba, ha szem elé tesszük a régi DVD-ket és CD-ket, hiszen a legtöbb otthonban már lejátszó sincs ezekhez. Míg a régi bakelitlemezek stílusos dekorációnak számítanak, a DVD-d és CD-k leginkább olcsó hatást keltenek.

5. Minden, amit nem találsz szépnek  

Mindannyian törekszünk arra, hogy a nappalit gyönyörűvé tegyük, függetlenül annak alakjától vagy méretétől. Tehát magától értetődő, hogy mindent, amiben nem hiszel, hogy ezt a célt szolgálja, el kell távolítani onnan. Ha nem tudsz megválni tőle, de nincs helye a nappaliban, találj neki értelmes helyet valahol máshol a lakásban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.