Ide fog költözni Barack Obama és családja a Fehér Házból!

Ide fog költözni Barack Obama és családja a Fehér Házból!

Az Egyesült Államok leköszönőben lévő elnöke, Barack Obama családjával a Fehér Házból ebbe a nem fehér, ám annál gyönyörűbb házba fog átköltözni.

Ötletládához ad!

Az év végén lejár Barack Obama elnöki mandátuma, és ahogy ez véget ér, úgy az elmúlt években Obama, felesége és két lányuk számára otthonukként (is) szolgáló Fehér Házat is el kell majd hagyniuk. Sokáig találgatták az amerikai bulvárlapok, hogy vajon hova mehet a Fehér Házból az Obama család, akik korábban egy chicago-i házban éltek. Ám most kiderült, hogy leendő otthonukként ez a csodálatos, nem mindennapi, és cseppet sem pici washingtoni kastély fog szolgálni a következő néhány évben.

Ide fog költözni Barack Obama és családja!

A 760 négyzetméteres, Kalorama-i kastély nem Obamáék tulajdona, ám néhány évig biztosan itt fognak élni, ám “csupán” mint bérlők. A ház egyébként egy gyönyörű park mellett van, csodálatos kilátással a közeli, szomszédos hegyekre, amiből azonban valószínűleg nem túl sokat élvezhetnek majd sajnos. A biztonságuk érdekében ugyanis növényekkel szeretnék majd  a belátást, ezáltal pedig a gyönyörű kilátást is megszüntetni.
02

Az 1928-ban épült kastélyban nem kevesebb, mint kilenc hálószoba található (igen, négy fő számára kilenc hálószoba!), és gyakorlatilag mindhez van egy-egy külön fürdőszoba. Ezen kívül a házhoz akkora garázs van, amelyben két autó vígan elfér, és akkora kültéri parkoló, amelyben akár 10 gépjármű is le tud parkolni.  03

A család mindenképp Washingtonban szeretett volna maradni, hogy Sasha lányuk középiskolai tanulmányait ugyanabban az iskolában fejezhesse be, ahol elkezdte. Nagyobbik lányuk pedig 2017 őszétől a Hardvard diákjaként kezdi majd meg egyetemi tanulmányait.

04

Ebben a gyönyörű konyhában főzőcskézhet majd a jövőben Michelle Obama. Vélhetően több ideje lesz majd rá, mint az elmúlt évek során bármikor is.

A család 2016 év végéig még a Fehér Házban élhet, 2017 januárjában kell átköltözniük új otthonukba, amelyet a szakértők 1,4 milliárd forintnyira értékeltek.

05

A hátsó kert. Mire az Obama család ideköltözik, egyáltalán nem lehet majd a fáktól és a növényektől belátni ide. De innen ki sem.

Hogy tetszik Obamáék leendő otthona? Te elfogadnád?

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Felújítás Panellakás átalakítás – Mutatjuk, mit tegyél, és mit ne tegyél közben

Légy előrelátó, ha vár rád egy panellakás átalakítás. Segítünk a ‘tedd vs. ne tedd?’ listánkkal.

Tipp Rendszerezési 1×1 – Tuti megoldások, hogy ne legyen káosz a hűtőben

A rendezett hűtő nem a legbonyolultabb dolog a konyhában, viszont kétségtelenül a leghasznosabb.

Stílus Tavaszi ablakdíszek – Borítsd virágba az otthonod!

Gőzerővel közeleg a várva várt tavasz, ez pedig színeket és virágokat jelent. No, meg persze a tavaszi ablakdíszek is szóba jönnek ilyenkor. Mutatjuk, hogyan érdemes dekorálnod az ablakokat.

Kert 6 hasznos kerti tipp – Így készítsd fel a gyepet tavaszra

Íme a rossz hír: ha elhanyagolod a tavaszi gyepkezelést, egész évben csúf lesz a fű. De mi segítünk, és megmutatjuk, miket érdemes elvégezned ebben az évszakban, hogy csodás legyen a pázsitod.

Otthon Rész az egészben – Példás tanuló- és gyerekszoba

Íme néhány jó példa a tanuló- és gyerekszoba kialakítására. A témát most felülről szemléljük, így pár példán keresztül megmutatjuk, hogy ez a helyiség a lakáson belül hogyan simul az egészbe.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin