Műanyag palackból házat? – Nem hiszed el, míg nem látod

Műanyag palackból házat? – Nem hiszed el, míg nem látod

Végre valami, ami nem pusztán szép, de rendkívül hasznos is. Egy kreatív férfi műanyag palackból házat épített. A Föld nevében is köszönjük.

Ötletládához ad!

Robert Bezeau, kanadai vállalkozó, 2012-ben egy nagyon különleges projektbe kezdett: egy panamai kis szigeten azon dolgozik, hogy létrehozzon egy ökofalut. Ennek legfontosabb elemeit, a házakat, műanyag palackok segítségével építi fel. Az első ilyen ingatlanhoz közel 3 évig gyűjtötték a flakonokat. Ennyi idő alatt közel egymillió darab gyűlt össze. Hiába a nagy szám, a közreműködőknek sajnos nem volt nehéz dolga, hiszen manapság a fogyasztói társadalom, csak úgy ontja magából a megüresedett műanyag üvegeket.

A műanyag flakonból tervezett házak építés elve rendkívül egyszerű. A szakemberek felállítanak egy acél vázat, majd ezt feltöltik a kiüresedett palackokkal. Csak, hogy érezzük a mértékét: egy 100 nm-es otthonhoz közel 14.000 palackra van szükség. Természetesen a palackok között is el kell vezetni minden szükséges közművet – ami talán így könnyebb is egy kicsit. Majd a legvégén kívül-belül habarcsréteget kapnak a flakonok, így lehet belőlük teljesen egyenes felület.

Robert ötlete több szempontból is zseniális. Az első és legnyilvánvalóbb ezek közül a hulladék újrafelhasználása. Ilyen mértékű “szeméttermelésnél” egyszerűen elkerülhetetlen, hogy értéket próbáljunk kihozni abból, ami más szerint a kukába való. A másik nagy előny pedig, hogy a palackoknak a levegős fala jó szigetelő is, azaz fűtési és hűtési költségeket is spórolhatunk vele.

A slusszpoén pedig az egészben, hogy a házakról kívülről meg sem lehet mondani, hogy ilyen különleges technikával készültek. A szépségből tehát semmit nem kell leadni, miközben a környezetért nagyon sokat lehet tenni. De nézd meg a saját szemeddel!

Ilyen egy műanyag palackokból épült ház kívülről:

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

De sokkal érdekesebb, hogy mi van a szép vakolat alatt:

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Képek forrása: plasticbottlevillage-theline.com

Fundatipp
Megjött a kedved neked is lakásod felújításához? Vágj bele most!
Kérj visszahívást most!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Gyerek Gyerekek és a házimunka – Így neveljük őket otthontudatosságra

Ha jót akarunk gyermekünknek, már korán megbízzuk különféle feladatokkal oahaza. Bár rövid távon a házimunka leosztása kemény feladat, annak hatása egy életen át kitart majd.

Otthon Tényleg nincs lehetetlen! Így változott OTTHONNÁ egy taszári katonalakás

Bármennyire reménytelennek is tűnik elsőre, kitartó munkával, némi saját (kéz)erővel és kellő türelemmel bármilyen térből lehet valódi otthon. Így járt ez a taszári katonalakás is.

Otthon Kis szobák, szűk terek – A legjobb megoldás a tolóajtó

A tolóajtó számos esetben nyújt praktikus megoldást. És szerencsére ma már annyi a lehetőség, hogy esztétikailag sem kell kompromisszumokat hoznunk.

Otthon Fák köré épült társasház – Amikor mi igazodunk a természethez

Lehet (a levegőbe) beszélni a környezetvédelemről, és lehet tenni is érte. Tökéletes példával szolgálnak utóbbira azok, akiknek a fejében ez a fák köré épült társasház megszületett.

Tipp Lehetőségek az ágy alatti tér kihasználására – 4 alternatívát mutatunk

Mindig az a fránya helyszűke... Most jobbnál jobb tippeket hoztunk az ágy alatti tér megfelelő kihasználására, hogy többé ne legyen ilyen gondod.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin