Műanyag palackból házat? – Nem hiszed el, míg nem látod

Műanyag palackból házat? – Nem hiszed el, míg nem látod

Végre valami, ami nem pusztán szép, de rendkívül hasznos is. Egy kreatív férfi műanyag palackból házat épített. A Föld nevében is köszönjük.

Ötletládához ad!

Robert Bezeau, kanadai vállalkozó, 2012-ben egy nagyon különleges projektbe kezdett: egy panamai kis szigeten azon dolgozik, hogy létrehozzon egy ökofalut. Ennek legfontosabb elemeit, a házakat, műanyag palackok segítségével építi fel. Az első ilyen ingatlanhoz közel 3 évig gyűjtötték a flakonokat. Ennyi idő alatt közel egymillió darab gyűlt össze. Hiába a nagy szám, a közreműködőknek sajnos nem volt nehéz dolga, hiszen manapság a fogyasztói társadalom, csak úgy ontja magából a megüresedett műanyag üvegeket.

A műanyag flakonból tervezett házak építés elve rendkívül egyszerű. A szakemberek felállítanak egy acél vázat, majd ezt feltöltik a kiüresedett palackokkal. Csak, hogy érezzük a mértékét: egy 100 nm-es otthonhoz közel 14.000 palackra van szükség. Természetesen a palackok között is el kell vezetni minden szükséges közművet – ami talán így könnyebb is egy kicsit. Majd a legvégén kívül-belül habarcsréteget kapnak a flakonok, így lehet belőlük teljesen egyenes felület.

Robert ötlete több szempontból is zseniális. Az első és legnyilvánvalóbb ezek közül a hulladék újrafelhasználása. Ilyen mértékű “szeméttermelésnél” egyszerűen elkerülhetetlen, hogy értéket próbáljunk kihozni abból, ami más szerint a kukába való. A másik nagy előny pedig, hogy a palackoknak a levegős fala jó szigetelő is, azaz fűtési és hűtési költségeket is spórolhatunk vele.

A slusszpoén pedig az egészben, hogy a házakról kívülről meg sem lehet mondani, hogy ilyen különleges technikával készültek. A szépségből tehát semmit nem kell leadni, miközben a környezetért nagyon sokat lehet tenni. De nézd meg a saját szemeddel!

Ilyen egy műanyag palackokból épült ház kívülről:

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

De sokkal érdekesebb, hogy mi van a szép vakolat alatt:

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Képek forrása: plasticbottlevillage-theline.com

Fundatipp
Megjött a kedved neked is lakásod felújításához? Vágj bele most!
Kérj visszahívást most!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 4 tipp a gyors költözéshez

Költözni sosem könnyű, de ha mindezt gyorsan kell kivitelezned, akkor különösen nehéz feladatnak fogod megélni. Ha rövid határidőn belül kell összepakolnod az életed, ez a négy tipp segíteni fog abban, hogy ne éld meg annyira rosszul az otthonváltást.

Tipp DIY őszi dekorációk – Olcsó és szuper ötletek kintre és bentre is

A legjobb DIY őszi dekorációk, melyekkel könnyedén feldobhatod az otthonodat. Készítsd el velünk a legszebb és legolcsóbb díszeket.

Stílus Ettől a nyilvános WC-től eldobod az agyad – Ezt látnod kell!

Nyilvános illemhely egy kicsit másképp, norvég módra. Ide te is tutira bemennél.

Tipp Őszi DIY ötletek gyerekeknek – Ezeket mindketten imádni fogjátok

A nyári élmények után visszatérni a suliba mindig igazi kihívás. Az iskola és munka mellett azonban jó, ha szántok egymásra egy kis időt, és miért ne tehetnétek ezt játékos formában?

Felújítás MAJD ÉN MEGOLDOM – Tedd fel magad a tapétát!

Csináld magad! Népszerű jelszó manapság – két okból is. Egyrészt mert kellő utánajárással számtalan otthon(sz)építő projekt akár saját kezűleg is megoldható, amivel megspórolhatjuk a drága szakemberek költségét. Másrészt pedig az a felújítás, amit magunk végzünk el, lelkünknek is sokkal kedvesebb, nem igaz? Ennek jegyében indítjuk el új sorozatunkat, melyben szeptember folyamán hétről hétre tematikusan összegyűjtjük a legnépszerűbb otthonfelújítási munkálatokhoz tartozó alapvető tippeket és tanácsokat. Jelige: #MAJDÉNMEGOLDOM.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin