Ezért lett lila az egyik leghíresebb közös tér – Itt a Jóbarátok nappalijának titka

Ezért lett lila az egyik leghíresebb közös tér – Itt a Jóbarátok nappalijának titka

Te is biztosan odavoltál a hat srác vicces mindennapjaiért. Azon gondolkodtál már, hogy vajon miért lett lila a nappalijuk? Mi eláruljuk most!

Ötletládához ad!

Idén huszonnégy éves a Jóbarátok című sorozat, de még ennyi év távlatából is megunhatatlanok a New York-i barátok humoros történetei. Az elmúlt időkben már sok titokra fény derült róluk. Ma is megfejtésre kerül egy közülük.

Monica lakása

A sorozat egyik legközpontibb helyszíne volt a jól ismert kávézó mellett Monica lakása. Olyannyira fontos szerepet töltött be, hogy az utolsó epizódban a lakásból való kiköltözéssel zárult a népszerű széria.

A sorozat egykori díszlettervezője, John Shaffner árult egy belsőépítészeti titkot, nevezetesen, hogy miért pont lila színt kaptak a falak.
“Azt mondtam, ‘Szerintem fessük ki a falakat lilára’. Mindenki nagyon aggódott az ötlet miatt. De a szín nagyon sok szerepet játszik egy sorozat identitásának kialakításában. Amikor a Jóbarátokat nézed, lilát látsz, és nem is kapcsolod át a csatornát” – mesélte a Great Big Story magazinnak.

miért lila Jóbarátok sorozat nappali

Forrás: Joy.hu

A rejtélyes szín

A lila igazán sokoldalú szín, éppúgy képviseli a hatalmat és méltóságot, mint a misztikumot, a mágiát vagy a vidámságot. Extravagáns, kivételes árnyalat, a művészetek, az inspiráció és a bohémség tónusa.

A díszletes szakember szerint ez az árnyalat sokkal hangulatosabbá és karakteresebbé tette a lakást. A szín révén minden nézőnek jobb kedve lett és mosolyt csalt az arcokra, ami – valljuk be- egy vígjáték sorozatban a legfontosabb tényező. A választás tehát remek döntésnek bizonyult: az helyiség falai ikonikussá váltak, és mindenki tudatába beégtek.

A díszlettervező azt is elárulta, hogy a szériában látott kávézó is nagyban befolyásolta mindennapi szokásainkat. A kávézók mára olyan közösségi terekké váltak, ahol a fogyasztás mellett szívesen beszélgetünk, tanulunk és ejtőzünk, kvázi második otthonként.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Babaszoba tervezése – A nélkülözhetetlen “tedd és ne tedd” lista hozzá

Gyermeket vártok? A babaszoba tervezése a boldoggal teli 9 hónap egyik legizgalmasabb pontja. Ugyanakkor nagyon frusztráló is tud lenni, főleg, ha nem tudod, hol állj neki. Ha kapaszkodót keresel, egyszerűen fusd át alábbi összegzésünket, melyen összegyűjtöttük a kötelező és a tiltólistás dolgokat a rendezkedéshez.

Stílus “Zene nélkül mit érek én” – A zene, mint dekor otthonunkban

A zene életünk meghatározó eleme. Miért ne lehetne belőle dekoráció otthon? Eláruljuk: nagyon is lehet. Íme, pár inspiráló példa.

Tipp Lakást tervezőasztalról? – Előnyök és hátrányok, amikkel számolnod kell

Lakást tervezőasztalról – egyre többen bevállalják. Mindamellett viszont, hogy sok szempontból logikus lépés, kockázatos is.

Stílus Ha az utazás a mániád, ezek az ötletek neked szólnak

Az utazás elérhetőbb, mint valaha. Emlékezz meg otthonodban is élményeidről, és idézd meg őket nap, mint nap. Megmutatjuk hogyan.

Tipp A festők egy féltve őrzött titka: meszes fal festése diszperzittel

Első hallásra bonyolultnak hangzik, de ne ijedj meg. Kis ügyességgel a meszes fal festése diszperzittel egy saját kezűleg is elvégezhető munka!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin