Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül

Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül

Ha azt a szót halljuk, ‘társasház’ nem a fenntarthatóság és a környezetvédelem az első gondolat, mely eszünke jut, pedig ez lehetne másképp is. Megmutatjuk, hogy van, ahol máshogy van és valami egészen csodálatos!
Egy kilenc lakásos társas-földház együttes, mely egy mesterséges tó köré épült, ami a házakhoz tartozó mélygarázs teteje egyúttal!

Ötletládához ad!

Csodálatos kilátás, privát tér, zöld szemlélet! Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül

Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül

A helyszín Svédország, az ingatlan pedig egy 100%-ban környezetbarát kialakítású kilenc lakásos társasház, melynek középpontja egy csodálatos mesterséges tó, ami a lakásokhoz tartozó mélygarázs tetejére készült.
A földdel fedett házak eköré a mesterséges tó köré összpontosulnak, ahol a bejárat jól el van rejtve és az ingatlan magukkal a házakkal van körbekerítve, elrejtve. A nappal használt területek dél felé, az éjszakaiak, azaz a hálók, észak felé helyezkednek el. Középen találhatók a fürdőszobák és az összekötő lépcsők az alagsorba. Minden fürdőszobának természetes fényt biztosítanak a tetőtéri ablakok.
A tetőtéri és oldalsó ablakok is, újrahasznosított üvegből állnak, abszolút környezetbarát termékek. A beton felüleletek pedi permetezett vízzáró réteggel vannak ellátva.
A tetőn, kiemelkedő hőszigetelésű földréteg van, mely alkalmas fű és növények telepítésére.
A ház, ezzel a megoldással gyakorlatilag nem vett el zöld területet azzal, hogy megépült. Szerintünk ez az igazi ökológiai lábnyom csökkentés! Mit gondoltok, milyen lehet egy ilyen házban élni?

A belső tér minőségi, természetes anyagokkal kialakított és valóban kimeríti kényelmes lakhatás fogalmát!

Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül

Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül

A fűtésről földhő felhasználása és csodálatos kályhák gondoskodnak!

Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül

A konyha barátságos és kényelmes, boltíves tartó oszlopaival igazán különleges!
Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül Íme, ilyen a környezetbarát társasház: 9 földház egy tó körül

 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Lélegzetelállító tér az év legkülönlegesebb komolyzenei koncertjén

Korábban sehol sem látott produkcióval léptek az ötödik alkalommal életre hívott MVM ZENERGIA színpadára a hazai komolyzene nagyjai augusztus 29-én. Az élő zenei műsor mellett nagyszabású fényfestés, extra tartalmak, helyszíni bejelentkezések és interjúk varázsolták el a zenekedvelőket. Az MVM a koncert teljes jegybevételét megduplázta és a teljes összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel, a közönségszavazás eredményeként az összeget a Csalogány EGYMI kapja meg.

Stílus Bizonyított: 8 dolog, amitől boldogabb lesz egy lakás

A teljes boldogság eléréséhez nincs pontos recept, viszont számos kutató kiderítette, hogy mivel juthatunk közelebb hozzá. Lássuk, hogy melyek ezek.

Felújítás Így játék lesz a zuhanyzó felújítása – Mutatjuk, hogyan kezdj neki

Gondot okoz a zuhanyzó felújítása? Nem mertél még belevágni, mert nem vagy biztos benne? Túl drágának tartod? Tippjeinkkel segítünk megvalósítani!

Stílus Így kell a dohányzóasztalt dekorálni – Te jól csinálod?

Kíváncsi vagy, milyen a trendi dohányzóasztal dekoráció? Szívesen feldobnád a nappalit? Mutatjuk, hogyan csináld!

Otthon Love ya-project – Csoda 29 nm-en

Szeret, nem szeret, szeret. Ez amolyan szeretem munka volt a tulajdonos-tervező számára, hiszen nem ült a nyakán megrendelő, aki felülbírálta volna az elképzeléseit. Így egy év leforgása alatt pont az született meg a gyakorlatban, ami a terveken is szerepelt – kompromisszumok nélkül.

Tipp Csak 1 perc! – Ennyi idő kell, hogy mindig tiszta legyen az otthonod

Nincs idegesítőbb és utálatosabb dolog a rendrakásnál és takarításnál. Pedig, ha jól szerevzzük, elég lehet rá 60 másodperc is. Kíváncsi lettél, hogy ez hogyan működik? Cikkünkből kiderül!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin