Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

Jöjjön egy földbe bújt álomház, ami tele van meglepetésekkel.

Ötletládához ad!
Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Különleges üzlet

Ennek a nem mindennapi háznak a tulajdonosa egy Svájcban élő építész házaspár, akik a gyermekvállalás előtt úgy döntöttek, hogy a városi életet maguk mögött hagyva egy kis faluba költöznek, ahol határtalanul élvezhetik a lenyűgöző alpesi kilátást. Egy olyan házat szerettek volna, mely tökéletesen illeszkedik az általuk annyira imádott tájba. Végül egy hegyoldalban elhelyezkedő legelőre esett a választásuk, melyen egy közel két évszázados pajta állt. Helyzetüket azonban nagyban megnehezítette, hogy korábbi tulajdonosa nagyon ragaszkodott a birtokhoz, és többször is visszatáncolt már annak eladásától. Az építész házaspár különleges tervei azonban meggyőzték.

Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

Pajtából lett bejárat

Ők ugyanis nemcsak, hogy megtartották a rozoga pajta épületét, de hasznát is vették. Abból lett ugyanis későbbi otthonuk előszobája, mely egy földalatti folyosóba vezet, ahonnan a természetes fénnyel elárasztott fő épületbe jutunk. Ennek minden helyisége ablakos és csodás kilátást kínál a hegyekre.

Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

Az ingatlan különleges terasza egy ellipszist formál. A kilátás onnan lélegzetelállító. A ház 4 szobája két emeletre oszlik el. Fő építőanyaga a beton volt, melynek elsősorban a támfal kiépítésében volt szerepe. A tulajdonosok a ház megtervezésekor és kivitelezésekor nagy figyelmet fordítottak a megújuló erőforrások és a természetes fény felhasználására.

Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

A végére még egy csattanó. A terepmunkálatok során egy melegvízű forrásra bukkantak, melyből azóta ivóvizet és kellemes hőmérsékletű fürdővizet is nyernek.

 

Galéria / 16 kép

Megnézem a galériát
Olvasd el ezt is!A farm, ahol élnénk

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Egy eladásra felkészített budafoki panellakáson mutatjuk be, mi az a home staging!

Az ingatlan vonzóvá tétele, felkészítése az eladásra. A műfaj az angolszász lakáskultúrában ismert és elismert, de egyre többen alkalmazzák Európában is.

Tipp Redőny vagy reluxa? – A legfontosabb előnyök egy helyen

Bármennyire is imádjuk a napsütést és a természetes fényt, jó néha kizárni ezeket. De mi az okosabb megoldás? Redőny vagy reluxa?

Kert Ilyen egy autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma – lélegzetelállító fotók!

A télben a legfájóbb a színek hiánya. Fejezetünk, mely a téli tervezgetésre és tavaszi megvalósításra buzdít, tartogat egy színes anyagot, mert bizony jó a nyári emlékeket télvíz idején elővenni. Irány a titkok kertje, azaz Uliczki Dóra autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma.

Stílus Tavaszi hygge életérzés a lakásodban

Tavaszi hygge életérzés a lakásodbanA dánok kedvenc kifejezéséről, vagyis a „hygge”-ről legtöbbünknek puha, meleg porkócok, mécsestartók, gyertyák, közös téli esték jutnak eszünkbe. Nem is kérdés, hogy a hygge életérzés létjogosultságát skandináv eredete okán kézenfekvő az őszi-téli szezonnal párosítani, ugyanakkor tavasszal sem lehetetlen belecsempészni az életünkbe.

Felújítás Így jártam, amikor ablakcserére adtam a fejem

Ablakcsere: erre a szóra 361 ezer oldalt talál a Google. Nincs hát egyszerű helyzetben az, aki ablakcsere előtt áll, és a megfelelő vállalkozót keresi erre a feladatra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin