Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

Jöjjön egy földbe bújt álomház, ami tele van meglepetésekkel.

Ötletládához ad!

Különleges üzlet

Ennek a nem mindennapi háznak a tulajdonosa egy Svájcban élő építész házaspár, akik a gyermekvállalás előtt úgy döntöttek, hogy a városi életet maguk mögött hagyva egy kis faluba költöznek, ahol határtalanul élvezhetik a lenyűgöző alpesi kilátást. Egy olyan házat szerettek volna, mely tökéletesen illeszkedik az általuk annyira imádott tájba. Végül egy hegyoldalban elhelyezkedő legelőre esett a választásuk, melyen egy közel két évszázados pajta állt. Helyzetüket azonban nagyban megnehezítette, hogy korábbi tulajdonosa nagyon ragaszkodott a birtokhoz, és többször is visszatáncolt már annak eladásától. Az építész házaspár különleges tervei azonban meggyőzték.

Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

Pajtából lett bejárat

Ők ugyanis nemcsak, hogy megtartották a rozoga pajta épületét, de hasznát is vették. Abból lett ugyanis későbbi otthonuk előszobája, mely egy földalatti folyosóba vezet, ahonnan a természetes fénnyel elárasztott fő épületbe jutunk. Ennek minden helyisége ablakos és csodás kilátást kínál a hegyekre.

Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

Az ingatlan különleges terasza egy ellipszist formál. A kilátás onnan lélegzetelállító. A ház 4 szobája két emeletre oszlik el. Fő építőanyaga a beton volt, melynek elsősorban a támfal kiépítésében volt szerepe. A tulajdonosok a ház megtervezésekor és kivitelezésekor nagy figyelmet fordítottak a megújuló erőforrások és a természetes fény felhasználására.

Fény a föld alatt! Egy hegyoldalba vájt ház története

A végére még egy csattanó. A terepmunkálatok során egy melegvízű forrásra bukkantak, melyből azóta ivóvizet és kellemes hőmérsékletű fürdővizet is nyernek.

 

Galéria / 16 kép

Megnézem a galériát
Olvasd el ezt is!A farm, ahol élnénk

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Lélegzetelállító tér az év legkülönlegesebb komolyzenei koncertjén

Korábban sehol sem látott produkcióval léptek az ötödik alkalommal életre hívott MVM ZENERGIA színpadára a hazai komolyzene nagyjai augusztus 29-én. Az élő zenei műsor mellett nagyszabású fényfestés, extra tartalmak, helyszíni bejelentkezések és interjúk varázsolták el a zenekedvelőket. Az MVM a koncert teljes jegybevételét megduplázta és a teljes összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel, a közönségszavazás eredményeként az összeget a Csalogány EGYMI kapja meg.

Tipp Lakáshitel kiváltása – Milyen esetekben nincs rá mód?

A lakáshitel kiváltása kapcsán számos dolgot át kell gondolnunk, nehogy a végén ráfizessünk. Lássuk, hogy milyen esetben ajánlott, illetve mikor nem lehetséges a kiváltás.

Stílus Bizonyított: 8 dolog, amitől boldogabb lesz egy lakás

A teljes boldogság eléréséhez nincs pontos recept, viszont számos kutató kiderítette, hogy mivel juthatunk közelebb hozzá. Lássuk, hogy melyek ezek.

Felújítás Így játék lesz a zuhanyzó felújítása – Mutatjuk, hogyan kezdj neki

Gondot okoz a zuhanyzó felújítása? Nem mertél még belevágni, mert nem vagy biztos benne? Túl drágának tartod? Tippjeinkkel segítünk megvalósítani!

Stílus Így kell a dohányzóasztalt dekorálni – Te jól csinálod?

Kíváncsi vagy, milyen a trendi dohányzóasztal dekoráció? Szívesen feldobnád a nappalit? Mutatjuk, hogyan csináld!

Otthon Love ya-project – Csoda 29 nm-en

Szeret, nem szeret, szeret. Ez amolyan szeretem munka volt a tulajdonos-tervező számára, hiszen nem ült a nyakán megrendelő, aki felülbírálta volna az elképzeléseit. Így egy év leforgása alatt pont az született meg a gyakorlatban, ami a terveken is szerepelt – kompromisszumok nélkül.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin