Építkeznél? Ennyibe fog kerülni!

Építkeznél? Ennyibe fog kerülni!

Ha építkezésbe kezdünk, már az elején jó tisztában lenni azzal, mennyibe is kerül megálmodott otthonunk felépítése. Mutatunk egy egyszerű képletet, amivel nagyságrendileg megbecsülhetjük a költségeket.

Ötletládához ad!

Egy családi ház költségvetése nyilvánvalóan sok tényezőtől függ – így az elhelyezkedéstől, az alapanyagok minőségétől, az energiahatékonysági tényezőktől, vagy akár a belsőépítészeti elemek (burkolatok, szerelvények) árkategóriájától. A legmeghatározóbb tényező azonban mindenekelőtt az ingatlan alapterülete: amennyiben ezzel már tisztában vagyunk, készíthetünk egy hozzávetőleges becslést az építési költségek várható alakulásáról.

Ezt egész egyszerűen úgy kaphatjuk meg, ha a hasznos alapterület m2 értéket megszorozzuk 250.000 forinttal, és megkapjuk azt az összeget, amibe egy átlagos kivitelezésű családi ház kerül.

Fontos azonban kiemelnünk, hogy ez pusztán az épület árát tartalmazza „kulcsrakészen”, nincs benne a telek ára, sem a kerítés, a kertépítés vagy tereprendezés költsége. Ezekre még nyugodt szívvel számolhatunk legalább 1-3 millió forintot. A legkomolyabb tétel ezekből a kerítés lesz – ezen is lehet a legtöbbet spórolni. Nagy különbség van ugyanis egy egyszerű, lécekből készült kerítés és egy kovácsoltvas telekhatároló között. További jelentős tétel az ingatlan területén egy fedett terasz, a belépő vagy egy garázs megépítése. Ezek esetében hozzávetőleg 100,000 Ft/m2 árral kell kalkulálnunk.

A fentiek lapján vegyünk tehát egy átlagosnak mondható példát! Egy három szobás, nappalis, legalább 100 m2 alapterületű családi ház építési költsége kb. 25 millió forint, ami kiegészítő helyiségekkel, kerítéssel és utólagos terepmunkákkal elérheti a 30-35 millió forintot is. Mindezeket azonban könnyen beelőzheti önmagában az építési telek ára, mely – helytől függően – akár az építési költség sokszorosát is kóstálhatja.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakás vásárlása vagy felújítása esetén válaszd a Fundamentát
Megnézem
Bezárom
Gyerek RAJZPÁLYÁZAT! Rajzold le nekünk álmaid otthonát, és nyerj alkotásoddal

Szeretsz rajzolni? No, és tervezgetni? Ha mindkettőre egy nagy igen a válasz, akkor tarts velünk, mert egy szuper játékra invitálunk.

Friss Kreativitást, teljesítményt ösztönző alkotótér – dolgozószoba máshogyan

Mindenki másképpen dolgozik, és mindenkire más hat ösztönzőleg. De azt egyértelműen kijelenhetjük, hogy ha jó eredményeket szeretnénk elérni, akkor a jó munkához olyan helyiség szükséges, ahol minden komfort rendelkezésre áll és ahol jól érezzük magunkat. Engedd szabadon a fantáziád és álmodd meg azt a dolgozószobát, ahol szárnyalhatnak a gondolataid és ahol kiteljesedhetnek az új ötletek és a kreativitásod is.

Tipp Lakás szigetelés belülről – Ezek a legtutibb megoldások

Lakás szigetelés belülről – sokan szitokszóként emlegetik a szigetelés ezen fajtáját, de előfordul, hogy olyan épületbe költözöl, ahol másként nem oldható meg a meleg bent tartása.

Tipp 4 tipp, hogyan védd meg a tetőd a viharkároktól

Ahogy beköszönt az ősz, egyre gyakoribbak a viharok, melyek sajnos a tetőket sem kímélik. Szerencsére a viharkárok ellen védekezni nem lehetetlen. Az újHÁZ Centrum szakértői az alábbi tippekkel segítenek felkészíteni a tetőszerkezetet a szélsőséges időjárási viszonyokra.

Tipp Mikor szükséges a kéményseprés? Minden hasznos tudnivaló egy helyen

Ha van kémény az otthonunkban, akkor oda kell figyelnünk annak tisztítására és karbantartására. Mutatjuk, melyek az alapszabályok.

Otthon Etnós eklektika – 53 négyzetméternyi rajongás

Egy otthon szerencsére azért otthon, hogy az ajtaját becsukva magunk mögött hagyjuk a külvilágot. Ez sikerült, odabent már nem is éreztünk zavart az erőben.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin