Építkeznél? Ennyibe fog kerülni!

Építkeznél? Ennyibe fog kerülni!

Ha építkezésbe kezdünk, már az elején jó tisztában lenni azzal, mennyibe is kerül megálmodott otthonunk felépítése. Mutatunk egy egyszerű képletet, amivel nagyságrendileg megbecsülhetjük a költségeket.

Ötletládához ad!

Egy családi ház költségvetése nyilvánvalóan sok tényezőtől függ – így az elhelyezkedéstől, az alapanyagok minőségétől, az energiahatékonysági tényezőktől, vagy akár a belsőépítészeti elemek (burkolatok, szerelvények) árkategóriájától. A legmeghatározóbb tényező azonban mindenekelőtt az ingatlan alapterülete: amennyiben ezzel már tisztában vagyunk, készíthetünk egy hozzávetőleges becslést az építési költségek várható alakulásáról.

Ezt egész egyszerűen úgy kaphatjuk meg, ha a hasznos alapterület m2 értéket megszorozzuk 250.000 forinttal, és megkapjuk azt az összeget, amibe egy átlagos kivitelezésű családi ház kerül.

Fontos azonban kiemelnünk, hogy ez pusztán az épület árát tartalmazza „kulcsrakészen”, nincs benne a telek ára, sem a kerítés, a kertépítés vagy tereprendezés költsége. Ezekre még nyugodt szívvel számolhatunk legalább 1-3 millió forintot. A legkomolyabb tétel ezekből a kerítés lesz – ezen is lehet a legtöbbet spórolni. Nagy különbség van ugyanis egy egyszerű, lécekből készült kerítés és egy kovácsoltvas telekhatároló között. További jelentős tétel az ingatlan területén egy fedett terasz, a belépő vagy egy garázs megépítése. Ezek esetében hozzávetőleg 100,000 Ft/m2 árral kell kalkulálnunk.

A fentiek lapján vegyünk tehát egy átlagosnak mondható példát! Egy három szobás, nappalis, legalább 100 m2 alapterületű családi ház építési költsége kb. 25 millió forint, ami kiegészítő helyiségekkel, kerítéssel és utólagos terepmunkákkal elérheti a 30-35 millió forintot is. Mindezeket azonban könnyen beelőzheti önmagában az építési telek ára, mely – helytől függően – akár az építési költség sokszorosát is kóstálhatja.

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával
Megnézem
Bezárom
Friss Jól szellőző hálószoba, kellemes klíma és fényviszonyok, hogy pont úgy induljon a nap, ahogy szeretnéd

A hálószoba a ház, lakás legintimebb területe, ide bújunk el párunkkal, itt hajtjuk fejünket pihenésre éjszakára. Fontos, hogy ez a szoba kellemes érzetet keltsen bennünk, kényelmes legyen, és biztosítsa számunkra mindazt a komfortot, amire vágyunk. A szobának kialakításában biztosítania kell nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését és az egészséges klímát is. A VELUX tetőtéri ablakok minderre megoldást kínálnak számunkra.

Otthon Édes otthon négy személyre szabva

Három pasi meg egy kicsi, azaz apuka, két nagyobb fiúgyermek, egy újszülött kisfiú az alapfelállás. Férfiuralom a javából, pláne, ha az előző házasságból való fiú is itt időzik. A nemek aránya ilyenkor négy az egyhez.

Otthon Kukkants be a Szex és New York producerének álomlakásába

A Szex és New York producerének, Darren Starnak az otthonába nézhetünk be a most következő cikkben. Induljon a New York-i kirándulás!

Otthon Mester és tanítványa – A hibátlan vizsgamunka

Lakberendező-hallgatóként a legjobb záróvizsga-tervet Dóri szállította tanárának, Perge Ágnesnek. A tanítvány annyira ügyesnek bizonyult, hogy mester és hallgató ma már több kivitelezést együtt végeznek.

Otthon Így turbózd fel az előszobát – Szuper tippek a hétvégére!

Hasznos tippjeinkkel az unalmas cipő és kabát tároló helyiségből vagány és karakteres szobát varázsolhatsz. Az előszoba sosem volt még ilyen vagány.

Stílus Piros, pink és lila – Lehetetlen kombináció?

Egy dolgot valóban megtanultunk a sok-sok lakberendezési és dekorációs magazinból. Mégpedig azt, hogy lehetetlen kombináció nem létezik.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin