Egyensúly újraértelmezve! Egy ház, ami lóg a levegőben

Egyensúly újraértelmezve! Egy ház, ami lóg a levegőben

Naív módon hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy annyi szépet és különlegeset láttunk már a világban, hogy az építészet nem igazán tud meglepni minket. És akkor jön egy ház, ami alól elfogyott a talaj.

Ötletládához ad!

Ezek nem pusztán tervek és fikciók. Az idilli délkelet-angliai vidéken, egy kis tó szomszédságában található Balancing Barn (egyensúlyozó pajta) elnevezésű pihenőház immáron 7 éves, és kívül és belül egyaránt híres holland tervezők mesterműve.

Egyensúly újraértelmezve! Egy ház, ami lóg a levegőben

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Az épület külleme tökéletesen illeszkedik az azt körülvevő természetességbe. Hosszúkás, ezüstös falait nem lehet nem észrevenni. A tradicionális házforma és a téglázott házfal jól értelmezhető utalás a vidék agrárjellegére, persze mindez a modern frissesség jegyében. Egy valódi pihenőház ez, mely minden porcikájában tiszteli és hangsúlyozza a vidék értékeit. A autóút felől közelítve először egy kétszemélyes kunyhót vélünk felfedezni benne, pedig valójában egy 8 férőhelyes épület, melynek formáját egy hagyományos pajta ihlette. Lebegő hatását egy, a ház és a talaj találkozásánál rögzített merev szerkezet teszi lehetővé.

Egyensúly újraértelmezve! Egy ház, ami lóg a levegőben

Egyensúly újraértelmezve! Egy ház, ami lóg a levegőben

Egyensúly újraértelmezve! Egy ház, ami lóg a levegőben

A bútorozásban a komfortot és az eleganciát szépen vegyítették egymással a tervezők, melyek tökéletes harmóniában egyesülnek. Az enteriőr hangulata szépen átveszi a kívülről látható, ég felé tartó átmenetet. A ház „levegőben lógó” része egy hatalmas ablakban végződik, ahonnan páratlan kilátás nyílik a zöldellő vidékre. A szobák falait különleges hangulatú, kortárs festmények díszítik, melyek a klasszikus stílust szépen vegyítik az absztrakt, színes formákkal – így csempészve vidámságot a natúr színek által uralt térbe. A négy hálószobában az ágy, az éjjeli szekrény és a többi berendezési tárgy letisztult hangvételű. Elhelyezésükkel azonban a modernitást is képviselik, hiszen azzal, hogy helyenként szabálytalanul túllógnak a megszokott kereteken, merésszé és szokatlanná teszik az összképet.

Egyensúly újraértelmezve! Egy ház, ami lóg a levegőben

Egyensúly újraértelmezve! Egy ház, ami lóg a levegőben

Forrás: mvrdv.nl

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Tarts rendet az ékszerek között – Ezekkel a rendezőkkel nem lesz nehéz

Mindenki fiókjában ott vannak azok a kedvenc ékszerek, melyektől igazán jól érzi magát a bőrében. Tartsd őket rendben, hogy könnyen kéznél legyenek mindig!

Otthon Követendő modell – Megosztani ér!

Ingatlanbefektetések tekintetében Nyári Atilla szokatlan, de övedelmező modellt követ. Megvesz Budapest belvárosában egy kisebb lakást, azt megosztja, így hoz az üzlet jóval nagyobb megtérülést annál, mintha a lakást egyben adná ki.

Otthon A tökéletes minimalista otthon – Minden pontja hibátlan

A tökéletes minimalista otthon titka egyszerű: jó ízlés és megfontoltság. Ha ellesnéd a nagyok titkait, less be galériánkba.

Tipp 4 hasznos tipp, ha otthoni festés előtt állsz – Ezeket fogadd meg!

Egy jól időzített festés igazi felüdülést jelenthet az otthonodnak és a lelkednek egyaránt. Érdemes azonban bizonyos szempontokat szem előtt tartanod, mielőtt belevágsz.

Tipp 5 tipp a makulátlan mosogatógép érdekében – Így mindig működni fog

Háztartásod eszközeit nem árt tisztán és karbantartani, hogy hosszútávon szolgálhassanak téged. Ma a mosogatógéppel kapcsolatban segítünk tisztán látni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin