Forrás: Getty

Kerti bútor trendek a nyári szezonra

A nappalok egyre hosszabbak, a hőmérő higanyszála egyre magasabbra szökik, így több időt töltünk a szabadban. Ahhoz, hogy ezek az órák minél kellemesebben teljenek, kényelmes és egyben stílusos bútorokra van szükség. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy a 2023-as szezonban mik a trendek.

Kerek formák

Az organikus és lágy formák nemcsak a kerti bútorok esetében, hanem a benti daraboknál is nagy rajongótábornak örvendenek. Idén kerüljük az egyenes vonalakat, cserébe előtérbe kerülnek az íves fotelek, székek, asztalok és kültéri szőnyegek is. Ezek a formák harmóniát varázsolnak a kertbe és a teraszra, amitől csak még élvezetesebb lesz a kint töltött idő.

Kerti bútor trendek a nyári szezonra
Forrás: Getty

Színek

Ints búcsút az unalmas bézsnek és barnának! Idén ismét előkerülnek a vibráló színek. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy azonnal válj meg a jelenlegi garnitúrádtól, hiszen ez nem lenne fenntartható, sem költséghatékony. Inkább szerezz be színes párnákat, pokrócokat, szőnyeget és dekorációkat. Ezekkel színesíteni tudod a már meglévő bútorokat. Ha azonban épp cserére érett a garnitúra, akkor ne fogd vissza magad, és nyugodtan válassz erőteljes színű darabokat.

Tipp: A fából készült székeket és asztalokat akár át is festheted, így kevés pénzből teljesen újjá tudod varázsolni a meglévő bútoraidat.

Kerti bútor trendek a nyári szezonra
Forrás: Getty

Fenntarthatóság

Az utóbbi években szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, ezzel együtt a fenntarthatóság is, így nem meglepő, hogy ez a trend a kerti bútorokat sem kerüli el. Azaz műanyag helyett próbálj inkább természetes anyagokat használni, például bambuszt, rattant vagy fát. Ezek esetében is figyelj azonban arra, hogy az alapanyagok helyi, de legalább európai kitermelésből származzanak, és legyen rajtuk az FSC-minősítés, ami azt igazolja, hogy az adott termék a környezetvédelem és a szociális szempontok figyelembevételével készült.

Kerti bútor trendek a nyári szezonra
Forrás: Getty

Minimalizmus

A visszafogott dizájn a kerti bútoroknál is hódít. „A kevesebb néha több elve” ebben az esetben is remekül működik, és egyik nagy előnye, hogy nyugalmat sugároz, így megkönnyítve a kikapcsolódást. Idén nagyon trendik a vékony lábakkal rendelkező székek, asztalok, kanapék és fotelek, melyek vonalvezetése egyenes. Az ilyen stílusú daraboknál továbbra is az olyan visszafogott árnyalatok uralkodnak, mint a fehér és a bézs.

Kerti bútor trendek a nyári szezonra
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.