Nézz a lábad elé! Szebbnél szebb variációk járdára!

Nézz a lábad elé! Szebbnél szebb variációk járdára!

Talán ez az utolsó, ami eszünkbe jut, mikor a kerti dekorációt tervezgetjük, pedig számtalan lehetőség rejlik benne. A járda ugyanis nem csupán egy kötelező elem, hanem kertünk szó szoros értelmében vett alapja. És ha egy kicsit odafigyelünk rá, egy csapásra akár főszereplővé is válhat!

Ötletládához ad!

Ne feledjük: a házhoz vezető járda és környezete azok számára is üzen rólunk, akik egyszerűen csak elhaladnak otthonunk előtt – azokról nem is beszélve, akik be is térnek hozzánk. Ahogy nekünk is fontos, hogy este, elcsigázottan hazaérkezve mit látunk először magunk előtt. Szánjunk hát időt arra, hogy megtervezzük a házunk külsejéhez és életformánkhoz leginkább illő járdát! Legyen az otthonunk stílusának megfelelően burkolva, kialakítva, legyen biztonságosan használható, masszív, tiszta, hívogató. És a feng shui szempontokat se hagyjuk figyelmen kívül! A nagy könyv szerint ugyanis jobb, ha a bejárati ajtóig nem egyenesen vezet a járda, hanem lágyan ívelten – ezzel is lassítva az energiát.

Vannak persze gyakorlati tényezők is, melyeket szintén szem előtt kell tartanunk. Így például azt, hogy a kert minden részét könnyen elérhessük a járdán sétálva, vagy hogy ketten is kényelmesen elférjünk rajta egymás mellett. Játszhatunk a fűvel is. Ránk van bízva, mennyit foglalunk el a természettől, és mennyre hagyjuk, hogy a pázsit befészkelje magát a járdaközökbe. Persze ez attól is függ, milyen anyaggal dolgozunk. A drágább, de rendkívül népszerű térkövek mellett használhatunk farönköket, termésköveket, egyszerű betont vagy bontott téglát is. Egy a fontos: a végeredmény harmonikus és természetes összhatású legyen.

Ahogy a következő képek mindegyikére igaz ez!

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát
Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vidékről a fővárosba

Hatalmas portát, nagy kertes házat hagytam ott a borsodi kistelepülésen, hogy az unokáim közelében lehessek – meséli történetét 60 év fölötti vendéglátónk, egy nagymama, aki idős korában váltott: a nyüzsgő Budapestre költözött.

Kert Így lesz télen is csodálatos a kerted – Ez a 9 növény a leghangulatosabb

Megvannak azok a festmények, amelyeken, mint egy téli csodavilág, tűnnek fel a növények a kertben? Neked sem elérhetetlen mindez, csak a megfelelő növényeket kell kiválasztanod hozzá. Ebben pedig örömmel segítünk.

Tipp Így öltöztesd karácsonyi köntösbe a lépcsőkorlátot – Ezek a legtutibb ötletek

Ha többszintes az otthonod, a lépcsőkorlát kidekorálását vétek lenne kihagyni karácsonykor. Nem tudod, merre indulj el? Nyugalom, segítünk.

Stílus Végre lehullott a lepel: ezek lesznek 2020 konyhatrendjei

Nyakunkon az új év, és ha esetleg a konyhád felújításba kezdesz 2020-ban, akkor ezeket a trendeket mindenképpen érdemes megnézned. Íme, a jövő év konyhatrendjei.

Tipp Nem tudod, hogyan dekoráld a lépcsődet karácsonyra? – Íme, pár inspiráció

Melyik az a pont a lakásban, melynek díszítésére első körben nem gondolnál az ünnepek alatt? A lépcső! Idén változtass ezen, és öltöztesd fel! Mutatjuk, hogyan csináld!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin