Virágba borulnak a cseresznyefák – Íme, itt a sakura!

Virágba borulnak a cseresznyefák – Íme, itt a sakura!

A cseresznyevirágzás az egyik leglátványosabb természeti jelenség, melynek Japánban külön ünnepe van. A varázslatos sakurának senki sem tud ellenállni.

Ötletládához ad!

A sakura, azaz a cseresznyevirágzás Japán kiemelt nemzeti ünnepe az évnek ezen időszakában. Ez az esemény egyenlő a tavasz megérkezésével, az új évszak beköszöntét hirdetik országszerte. A sziget ilyenkor rózsaszínbe és fehérbe borul, és mindent elöntenek a virágszirmok.  A virágzás köré egy ünnepi periódus is kialakult, mely a hanami néven ismeretes. A virágok megfigyelésén alapuló időszakban a családok, barátok, szerelmespárok kivonulnak a szabadba, piknikeznek, sétálnak, és élvezik a csodálatos látványt, a természet szépségét.

A jelenség körülbelül két hétig tart. A bimbók néhány nap után kinyílnak, és aztán a levelek kihajtása előtt el is virágoznak. Éghajlattól függően ez az időszak minden év március végét és április elejét jelenti.

A cseresznyevirágzás ünnepének Magyarországon is egyre nagyobb hagyománya van, és több helyen is részesei lehetünk az élménynek.

cseresznyevirágzás

Az ELTE Füvészkertjében két hétvégén keresztül élvezhetjük a japán kultúrához kapcsolódó programokat, így a keleti kultúra fővárosi rajongói bőséges program mellett ünnepelhetnek április 6-7-én, illetve 13-14-én.

A vidéki sakura-ünnepek közül a nagykörűi helyszínt ajánljuk: a Tisza-parti település másik neve “Magyarország cseresznyéskertje”, itt található hazánk legnagyobb cseresznyefa gyűjteménye több mint 200 hektárnyi területen. Minden évben hagyományosan fagyűző szertartást tartanak a templomkertben, illetve cseresznyefa-ölelés, termékenységi tánc és éjszakai tűzgyújtás is szerepel a programban.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Jól szellőző hálószoba, kellemes klíma és fényviszonyok, hogy pont úgy induljon a nap, ahogy szeretnéd

A hálószoba a ház, lakás legintimebb területe, ide bújunk el párunkkal, itt hajtjuk fejünket pihenésre éjszakára. Fontos, hogy ez a szoba kellemes érzetet keltsen bennünk, kényelmes legyen, és biztosítsa számunkra mindazt a komfortot, amire vágyunk. A szobának kialakításában biztosítania kell nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését és az egészséges klímát is. A VELUX tetőtéri ablakok minderre megoldást kínálnak számunkra.

Otthon Mester és tanítványa – A hibátlan vizsgamunka

Lakberendező-hallgatóként a legjobb záróvizsga-tervet Dóri szállította tanárának, Perge Ágnesnek. A tanítvány annyira ügyesnek bizonyult, hogy mester és hallgató ma már több kivitelezést együtt végeznek.

Otthon Így turbózd fel az előszobát – Szuper tippek a hétvégére!

Hasznos tippjeinkkel az unalmas cipő és kabát tároló helyiségből vagány és karakteres szobát varázsolhatsz. Az előszoba sosem volt még ilyen vagány.

Stílus Piros, pink és lila – Lehetetlen kombináció?

Egy dolgot valóban megtanultunk a sok-sok lakberendezési és dekorációs magazinból. Mégpedig azt, hogy lehetetlen kombináció nem létezik.

Stílus Likőrbe mártott falak – Bevállalósak kattintsanak, itt a lakk festék!

A fényes, lakk hatású festék olyan szobákba tökéletes választás, ahol kevés a fény, hiszen a felület visszatükrözi a lámpák, gyertyák fényét és a természetes sugarakat is.

Otthon Az 5 legnagyobb hiba, amit a nappali berendezésekor elkövethetsz

A legtöbben nem rendelkezünk lakberendezői végzettséggel. Mindazonáltal vannak bizonyos malőrök, amelyeket laikusként is jobb, ha megpróbálunk elkerülni a nappali berendezésekor.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin