Virágba borulnak a cseresznyefák – Íme, itt a sakura!

Virágba borulnak a cseresznyefák – Íme, itt a sakura!

A cseresznyevirágzás az egyik leglátványosabb természeti jelenség, melynek Japánban külön ünnepe van. A varázslatos sakurának senki sem tud ellenállni.

Ötletládához ad!

A sakura, azaz a cseresznyevirágzás Japán kiemelt nemzeti ünnepe az évnek ezen időszakában. Ez az esemény egyenlő a tavasz megérkezésével, az új évszak beköszöntét hirdetik országszerte. A sziget ilyenkor rózsaszínbe és fehérbe borul, és mindent elöntenek a virágszirmok.  A virágzás köré egy ünnepi periódus is kialakult, mely a hanami néven ismeretes. A virágok megfigyelésén alapuló időszakban a családok, barátok, szerelmespárok kivonulnak a szabadba, piknikeznek, sétálnak, és élvezik a csodálatos látványt, a természet szépségét.

A jelenség körülbelül két hétig tart. A bimbók néhány nap után kinyílnak, és aztán a levelek kihajtása előtt el is virágoznak. Éghajlattól függően ez az időszak minden év március végét és április elejét jelenti.

A cseresznyevirágzás ünnepének Magyarországon is egyre nagyobb hagyománya van, és több helyen is részesei lehetünk az élménynek.

cseresznyevirágzás

Az ELTE Füvészkertjében két hétvégén keresztül élvezhetjük a japán kultúrához kapcsolódó programokat, így a keleti kultúra fővárosi rajongói bőséges program mellett ünnepelhetnek április 6-7-én, illetve 13-14-én.

A vidéki sakura-ünnepek közül a nagykörűi helyszínt ajánljuk: a Tisza-parti település másik neve “Magyarország cseresznyéskertje”, itt található hazánk legnagyobb cseresznyefa gyűjteménye több mint 200 hektárnyi területen. Minden évben hagyományosan fagyűző szertartást tartanak a templomkertben, illetve cseresznyefa-ölelés, termékenységi tánc és éjszakai tűzgyújtás is szerepel a programban.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Már a víz alatt is ebédelhetünk – Megnyílt Európa első víz alatti étterme

Nemcsak az első, hanem a legnagyobb víz alatti étterme nyílt meg Európának. Az Under nevű helyen bizony bárkinek tátva marad a szája.

Kert Szódabikarbóna a kertben – 7 praktika, amiről talán még nem is hallottál

Azt régóta tudjuk, hogy házon belül mekkora kincs, de most azt is megmutatjuk, hogy a szódabikarbóna a kertben is nagy hasznunkra lehet.

Otthon Panel születésnap – Idén 60 évesek az első panellakások

Egy letűnt kor ikonikus építményei, de még ma is több százezer embernek adnak otthont. Bizony, a panel még mindig itt van, ráadásul most születésnapja van.

Otthon Minimalista lakás meleg tónusokkal – Ütős érv az üvegfal mellett

A minimalizmus egyet jelentene a szolidsággal? Dehogy! A most következő enteriőr a bizonyíték erre. Következzen egy üvegfal egy minimalista lakásban.

Stílus Ami igazán meghozza a húsvéti hangulatot: a tojásfestés

A tojásfestés az egyik legrégebbi húsvéti hagyomány, ráadásul olyan program, melyben az egész család részt vehet. Elhoztuk ma a legjobb technikákat.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin