Lehetetlennek tűnt, de gyönyörű lett – Ez 110 nm-es kádár-kocka az utolsó pillanatban menekült meg

Lehetetlennek tűnt, de gyönyörű lett – Ez 110 nm-es kádár-kocka az utolsó pillanatban menekült meg

A reménytelenből kihozni a legtöbbet – ez Csilláék történetének legfőbb tanulsága, akik még 2015-ben, félig-meddig kényszerből költöztek be egy meglehetősen elhanyagolt kádár-kockába. A házból azonban mára egy igazán bájos otthont faragtak.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“Több évnyi albérletezés után, az egyre magasabb bérleti díjak nyomására döntöttünk úgy, hogy megpróbálunk venni egy kis házat, és inkább a hitelt fizetni, mert legalább az egyszer lejár, a ház pedig a miénk lesz. A hitelképességi vizsgálat után a megadott keretnek megfelelően elkezdtünk keresgélni több Pest megyei városban, néhol ingatlanos segítségét is próbáltuk igénybe venni. Egy kedves rokonunk is ajánlott egy ingatlanost, akivel fel is vettük a kapcsolatot. Egy nap pont az ő oldalára írt valaki, hogy segítsen neki áron alul gyorsan eladni a házat. Azonnal lecsaptunk rá.

Mikor először megláttuk az ingatlant, be sem akartunk menni megnézni, annyira katasztrofálisnak tűnt az állapota. Láttuk, hogy gázcső nem megy a falon, a tető háromnegyede pala fedésű, de több helyen lyukas, foltozott. A többi részen meg néhol cserép, illetve osb lap van csak. A telek hátsó részén halmokban álltak a rossz bútorok és mindenféle szemét a nagy gaz között.

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Viszont a házba belépve láttunk fantáziát benne. Tetszett, hogy több szoba kialakítására is lehetőséget éreztünk. Mivel már hónapok óta nem találtunk a hitel feltételeinek is megfelelő házat, úgy döntöttünk, belevágunk.

2015 november 27-én költöztünk be. A házat az eladó pár egy zsák személyes holmival hagyta el, így az itt maradt dolgaikat is el kellett tüntetnünk. Kemény fél év várt ránk. A fél házat tudtuk csak felfűteni a két kandallóval, ami rengeteg fát fogyasztott. Éjjel 2 óránként kellett kelni, és rakni a tűzre, hogy ne aludjon el. Esős időben pedig sok helyre kellett tálat rakni, amibe csöpöghetett a víz, ami a sárfödémen átszivárgott. Ezek miatt nem volt kérdés, hogy a legfontosabb a tető befoltozása, ameddig nem tudunk pénzt gyűjteni a cserére, illetve a fűtés korszerűsítése.

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

2016 nyarán gázfűtésünk lett, és sikerült nagy nehezen találni egy tetőfedőt, aki a hozzáférhető, kritikus pontokat befoltozta. A telket lomtalanítottuk, és folyamatosan ültetjük be növényzettel.

2021-ben végre eljött a tetőcsere várva várt napja is. A mesterembereket a férjem találta. Hatalmas szerencsénk volt velük! Ilyen tisztelettudó, pontos, precíz, becsületes és tisztán dolgozó szakembereket ritkán látni, és az általuk ajánlott kőműves brigádban sem csalódtunk. A tetőnk és a javított házrész pedig gyönyörű lett!

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Összességében a szigeteléssel és a színezéssel érte el azt a hatást a házunk, hogy végre jó ránézni. Belsőleg csak festés, kis tapétázás történt eddig. Reméljük, ha apránként is, de hamarosan belül is sikerül majd a 110 nm-es kockánknak megszépülnie.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin