Lehetetlennek tűnt, de gyönyörű lett – Ez 110 nm-es kádár-kocka az utolsó pillanatban menekült meg

“Több évnyi albérletezés után, az egyre magasabb bérleti díjak nyomására döntöttünk úgy, hogy megpróbálunk venni egy kis házat, és inkább a hitelt fizetni, mert legalább az egyszer lejár, a ház pedig a miénk lesz. A hitelképességi vizsgálat után a megadott keretnek megfelelően elkezdtünk keresgélni több Pest megyei városban, néhol ingatlanos segítségét is próbáltuk igénybe venni. Egy kedves rokonunk is ajánlott egy ingatlanost, akivel fel is vettük a kapcsolatot. Egy nap pont az ő oldalára írt valaki, hogy segítsen neki áron alul gyorsan eladni a házat. Azonnal lecsaptunk rá.

Mikor először megláttuk az ingatlant, be sem akartunk menni megnézni, annyira katasztrofálisnak tűnt az állapota. Láttuk, hogy gázcső nem megy a falon, a tető háromnegyede pala fedésű, de több helyen lyukas, foltozott. A többi részen meg néhol cserép, illetve osb lap van csak. A telek hátsó részén halmokban álltak a rossz bútorok és mindenféle szemét a nagy gaz között.

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Viszont a házba belépve láttunk fantáziát benne. Tetszett, hogy több szoba kialakítására is lehetőséget éreztünk. Mivel már hónapok óta nem találtunk a hitel feltételeinek is megfelelő házat, úgy döntöttünk, belevágunk.

2015 november 27-én költöztünk be. A házat az eladó pár egy zsák személyes holmival hagyta el, így az itt maradt dolgaikat is el kellett tüntetnünk. Kemény fél év várt ránk. A fél házat tudtuk csak felfűteni a két kandallóval, ami rengeteg fát fogyasztott. Éjjel 2 óránként kellett kelni, és rakni a tűzre, hogy ne aludjon el. Esős időben pedig sok helyre kellett tálat rakni, amibe csöpöghetett a víz, ami a sárfödémen átszivárgott. Ezek miatt nem volt kérdés, hogy a legfontosabb a tető befoltozása, ameddig nem tudunk pénzt gyűjteni a cserére, illetve a fűtés korszerűsítése.

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

2016 nyarán gázfűtésünk lett, és sikerült nagy nehezen találni egy tetőfedőt, aki a hozzáférhető, kritikus pontokat befoltozta. A telket lomtalanítottuk, és folyamatosan ültetjük be növényzettel.

2021-ben végre eljött a tetőcsere várva várt napja is. A mesterembereket a férjem találta. Hatalmas szerencsénk volt velük! Ilyen tisztelettudó, pontos, precíz, becsületes és tisztán dolgozó szakembereket ritkán látni, és az általuk ajánlott kőműves brigádban sem csalódtunk. A tetőnk és a javított házrész pedig gyönyörű lett!

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Összességében a szigeteléssel és a színezéssel érte el azt a hatást a házunk, hogy végre jó ránézni. Belsőleg csak festés, kis tapétázás történt eddig. Reméljük, ha apránként is, de hamarosan belül is sikerül majd a 110 nm-es kockánknak megszépülnie.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.