Lehetetlennek tűnt, de gyönyörű lett – Ez 110 nm-es kádár-kocka az utolsó pillanatban menekült meg

Lehetetlennek tűnt, de gyönyörű lett – Ez 110 nm-es kádár-kocka az utolsó pillanatban menekült meg

A reménytelenből kihozni a legtöbbet – ez Csilláék történetének legfőbb tanulsága, akik még 2015-ben, félig-meddig kényszerből költöztek be egy meglehetősen elhanyagolt kádár-kockába. A házból azonban mára egy igazán bájos otthont faragtak.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“Több évnyi albérletezés után, az egyre magasabb bérleti díjak nyomására döntöttünk úgy, hogy megpróbálunk venni egy kis házat, és inkább a hitelt fizetni, mert legalább az egyszer lejár, a ház pedig a miénk lesz. A hitelképességi vizsgálat után a megadott keretnek megfelelően elkezdtünk keresgélni több Pest megyei városban, néhol ingatlanos segítségét is próbáltuk igénybe venni. Egy kedves rokonunk is ajánlott egy ingatlanost, akivel fel is vettük a kapcsolatot. Egy nap pont az ő oldalára írt valaki, hogy segítsen neki áron alul gyorsan eladni a házat. Azonnal lecsaptunk rá.

Mikor először megláttuk az ingatlant, be sem akartunk menni megnézni, annyira katasztrofálisnak tűnt az állapota. Láttuk, hogy gázcső nem megy a falon, a tető háromnegyede pala fedésű, de több helyen lyukas, foltozott. A többi részen meg néhol cserép, illetve osb lap van csak. A telek hátsó részén halmokban álltak a rossz bútorok és mindenféle szemét a nagy gaz között.

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Viszont a házba belépve láttunk fantáziát benne. Tetszett, hogy több szoba kialakítására is lehetőséget éreztünk. Mivel már hónapok óta nem találtunk a hitel feltételeinek is megfelelő házat, úgy döntöttünk, belevágunk.

2015 november 27-én költöztünk be. A házat az eladó pár egy zsák személyes holmival hagyta el, így az itt maradt dolgaikat is el kellett tüntetnünk. Kemény fél év várt ránk. A fél házat tudtuk csak felfűteni a két kandallóval, ami rengeteg fát fogyasztott. Éjjel 2 óránként kellett kelni, és rakni a tűzre, hogy ne aludjon el. Esős időben pedig sok helyre kellett tálat rakni, amibe csöpöghetett a víz, ami a sárfödémen átszivárgott. Ezek miatt nem volt kérdés, hogy a legfontosabb a tető befoltozása, ameddig nem tudunk pénzt gyűjteni a cserére, illetve a fűtés korszerűsítése.

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

2016 nyarán gázfűtésünk lett, és sikerült nagy nehezen találni egy tetőfedőt, aki a hozzáférhető, kritikus pontokat befoltozta. A telket lomtalanítottuk, és folyamatosan ültetjük be növényzettel.

2021-ben végre eljött a tetőcsere várva várt napja is. A mesterembereket a férjem találta. Hatalmas szerencsénk volt velük! Ilyen tisztelettudó, pontos, precíz, becsületes és tisztán dolgozó szakembereket ritkán látni, és az általuk ajánlott kőműves brigádban sem csalódtunk. A tetőnk és a javított házrész pedig gyönyörű lett!

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Összességében a szigeteléssel és a színezéssel érte el azt a hatást a házunk, hogy végre jó ránézni. Belsőleg csak festés, kis tapétázás történt eddig. Reméljük, ha apránként is, de hamarosan belül is sikerül majd a 110 nm-es kockánknak megszépülnie.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin