Ilyen volt, ilyen lett: az újjászületett dolgozósarok

Ilyen volt, ilyen lett: az újjászületett dolgozósarok

Az ilyen volt, ilyen lett lakásfelújítás összeállítások abszolút kedvenceink közé tartoznak. Lássuk hát a legjobb példák egyikét.

Ötletládához ad!

A legtöbb esetben bele sem gondolunk, hogy milyen csodákra vagyunk képesek a közvetlen környezetünk kisebb (vagy esetenként nagyobb) átalakításával. Lássunk hát egy vérbeli “ilyen volt, ilyen lett” lakásfelújítást, melynek középpontjában nem más, mint az otthoni dolgozószoba áll.

Nagyon fontos, hogy az átalakítás megkezdése előtt alaposan gondoljuk át a rendelkezésünkre álló büdzsét, valamint, hogy végignézzük, hogy pontosan milyen átalakítást szeretnénk eszközölni, milyen jellegű dolgozószoba kialakítása az elsődleges célunk. Nézegessünk változatos képanyagokat vagy készítsünk mood boardot álmaink dolgozószobájáról! Sok esetben egy teljes festéssel és pár új bútorral már csodákra lehetünk képesek.

A legtöbb otthonban a dolgozószoba kész káosz. Káoszban pedig szinte lehetetlen dolgozni. Ezért az első és legfontosabb, hogy szortírozzunk. Dobáljunk ki mindent, amit már legalább egy éve nem használtunk – törött golyóstollakat, félig használt füzeteket és ezeréves magazinokat. Közben védjük a környezetet is. A felhalmozódott szemetet szelektív kukákba vigyük, így azzal a jóleső érzéssel térhetünk haza, hogy ma is tettünk valamit a környezetünkért.

Nem egy esetben a dolgozószoba félig gyerekszobaként vagy gardróbként is funkciónál. Amennyiben átalakításra adjuk a fejünket, fontos, hogy nagyon szigorúak legyünk. Az igazán inspiráló dolgozósarokban vagy dolgozószobában ugyanis nincs helye sem halmokban álló vonat-makettnek, sem pedig innen-onnan lógó ruháknak.

Amennyiben sikerült a határokat kijelölnünk és megtisztítottuk a terepet, kapjunk magunk elé egy panton-skálát, és válasszuk ki a számunkra leginspirálóbb, legszebb színárnyalatot. Vegyünk egy festőhengert, és pingáljuk ki a helyiséget. A bátortalanabb versenyzők erre egy szakembert is alkalmazhatnak, de magunk is könnyedén nekiállhatunk a munkának.

A bútorzatot sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ruházzunk be egy új irodaszékre vagy íróasztalra és pár csodás, zöld színben pompázó trópusi növényre. Bizonyított tény, hogy a növények sokat nyomnak a latban, ha kreatívnak kell lennünk, vagy megtörnénk a monotonitást. Néhány jellegzetes, hangsúlyos kiegészítő beszerzésével pedig már fel is tettük a pontot arra a bizonyos i-re.

És, hogy mit jelenthet ennyi apróság? Íme, egy példa a különbségre:

Előtte:

Ilyen volt, ilyen lett: az újjászületett dolgozósarok

Utána:

Ilyen volt, ilyen lett: az újjászületett dolgozósarok
Fundatipp
A te nappalidra is ráférne már a felújítás? Válaszd a Fundamentát.
Élj a lehetőséggel és kérj visszahívást!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Friss Jól szellőző hálószoba, kellemes klíma és fényviszonyok, hogy pont úgy induljon a nap, ahogy szeretnéd

A hálószoba a ház, lakás legintimebb területe, ide bújunk el párunkkal, itt hajtjuk fejünket pihenésre éjszakára. Fontos, hogy ez a szoba kellemes érzetet keltsen bennünk, kényelmes legyen, és biztosítsa számunkra mindazt a komfortot, amire vágyunk. A szobának kialakításában biztosítania kell nyugalmunkat, intim szféránk megőrzését és az egészséges klímát is. A VELUX tetőtéri ablakok minderre megoldást kínálnak számunkra.

Otthon Íme, a villa, ahol Jackie Kennedy töltötte a nászútját

A luxushotel 1926-27-ben készült, a tervezője pedig Reginald Johnson építész és Ralph Stevens tájépítész voltak. Kettejük szakértelme az épített környezet és a természet gyönyörű kettősét adja. A luxusüdülő tökéletesen vegyíti az art decot a mediterrán építészettel, a spanyol gyarmati, illetve mór stílussal.  Az évtizedek alatt a szállodának több tulajdonosa is volt, így többek között San […]

Tipp Új mikroközösség – Így lesz 1-ből 3

Az ingatlanzsonglőrködés nagymestereinek ma már meg sem kottyan egy közepes lakást két részre osztani. Az új kihívás olyan lakást találni a piacon, amelyből három minigarzon alakítható ki. Ez nemcsak izgalmas feladat, hanem kiadás esetén jobban is csilingel a kassza, további jó hírünk pedig hogy ez is finanszírozható Fundamenta Lakásszámlával.

Stílus Álom luxuskivitelben – A fürdőszoba falai között is

A fürdőszoba otthonunk egyik fontos relaxációs pontja. Nincs más választásunk hát, mint szépen berendezni, és hívogató hangulatot teremteni benne.

Tipp Mikor kell lecserélni a háztartási eszközöket? – Tippek szakértőktől

Igen, jól sejted, azt a szivacsot, ami a mosogatód szélén áll, már lassan ki kéne dobnod. De milyen gyakran szükséges cserélni az alapvető háztartási eszközöket?

Stílus Most meggyőzünk: ezért fesd a falakat szürkére

Már egy ideje tudjuk, hogy a szürkének ötven árnyalata is létezik. Most bemutatjuk ezt a belsőépítészet világában is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin