Ilyen volt, ilyen lett: az újjászületett dolgozósarok

Ilyen volt, ilyen lett: az újjászületett dolgozósarok

Az ilyen volt, ilyen lett lakásfelújítás összeállítások abszolút kedvenceink közé tartoznak. Lássuk hát a legjobb példák egyikét.

Ötletládához ad!

A legtöbb esetben bele sem gondolunk, hogy milyen csodákra vagyunk képesek a közvetlen környezetünk kisebb (vagy esetenként nagyobb) átalakításával. Lássunk hát egy vérbeli “ilyen volt, ilyen lett” lakásfelújítást, melynek középpontjában nem más, mint az otthoni dolgozószoba áll.

Nagyon fontos, hogy az átalakítás megkezdése előtt alaposan gondoljuk át a rendelkezésünkre álló büdzsét, valamint, hogy végignézzük, hogy pontosan milyen átalakítást szeretnénk eszközölni, milyen jellegű dolgozószoba kialakítása az elsődleges célunk. Nézegessünk változatos képanyagokat vagy készítsünk mood boardot álmaink dolgozószobájáról! Sok esetben egy teljes festéssel és pár új bútorral már csodákra lehetünk képesek.

A legtöbb otthonban a dolgozószoba kész káosz. Káoszban pedig szinte lehetetlen dolgozni. Ezért az első és legfontosabb, hogy szortírozzunk. Dobáljunk ki mindent, amit már legalább egy éve nem használtunk – törött golyóstollakat, félig használt füzeteket és ezeréves magazinokat. Közben védjük a környezetet is. A felhalmozódott szemetet szelektív kukákba vigyük, így azzal a jóleső érzéssel térhetünk haza, hogy ma is tettünk valamit a környezetünkért.

Nem egy esetben a dolgozószoba félig gyerekszobaként vagy gardróbként is funkciónál. Amennyiben átalakításra adjuk a fejünket, fontos, hogy nagyon szigorúak legyünk. Az igazán inspiráló dolgozósarokban vagy dolgozószobában ugyanis nincs helye sem halmokban álló vonat-makettnek, sem pedig innen-onnan lógó ruháknak.

Amennyiben sikerült a határokat kijelölnünk és megtisztítottuk a terepet, kapjunk magunk elé egy panton-skálát, és válasszuk ki a számunkra leginspirálóbb, legszebb színárnyalatot. Vegyünk egy festőhengert, és pingáljuk ki a helyiséget. A bátortalanabb versenyzők erre egy szakembert is alkalmazhatnak, de magunk is könnyedén nekiállhatunk a munkának.

A bútorzatot sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ruházzunk be egy új irodaszékre vagy íróasztalra és pár csodás, zöld színben pompázó trópusi növényre. Bizonyított tény, hogy a növények sokat nyomnak a latban, ha kreatívnak kell lennünk, vagy megtörnénk a monotonitást. Néhány jellegzetes, hangsúlyos kiegészítő beszerzésével pedig már fel is tettük a pontot arra a bizonyos i-re.

És, hogy mit jelenthet ennyi apróság? Íme, egy példa a különbségre:

Előtte:

Ilyen volt, ilyen lett: az újjászületett dolgozósarok

Utána:

Ilyen volt, ilyen lett: az újjászületett dolgozósarok
Fundatipp
A te nappalidra is ráférne már a felújítás? Válaszd a Fundamentát.
Élj a lehetőséggel és kérj visszahívást!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Otthon A 11 legszebb WC a nagyvilágból – Ne hagyd ki!

A soron következő mellékhelyiségek különlegességet most kivételesen nem a dizájn adja, hanem az a környezet, amely körülveszi azokat.

Tipp Hulladékmentes lakás – Ezeket Te is beépítheted a háztartásodba

A klímaváltozás már itt van a nyakunkon, és ahhoz, hogy a bolygó megtartsa a legjobb állapotát, neked is cselekedned kell. A hulladékmentes lakás nem álom többé, hiszen ezeket a tippeket te is beépítheted a háztartásodba.

Tipp Zöld horoszkóp – Ez a növény illik hozzád a csillagjegyed szerint

A megfelelő szobanövény kiválasztása olyan egyszerűnek tűnik: bemész egy virágüzletbe, kiválasztod, kifizeted, hazaviszed. Ennél pedig jóval összetettebb a dolog, hiszen nem csak a növény igényeit, hanem magadat is jó, ha ismered a választásnál.

Kert Ezek a legtartósabb téli erkély növények – Így mindig szép lesz a teraszod

Te tudod, hogy melyek a legjobb fagytűrő téli erkély növények? Cikkünkből nemcsak ez derül ki, hanem tippeket is adunk a gondozásukhoz, így a teraszod télen is egy üde színfolt lesz.

Otthon Ezek a fürdőszobák tutira kiverik nálad a biztosítékot – Íme, a 12 legrémesebb vizesblokk

Ha azt gondolnád, hogy manapság az emberek népszerű lakberendező áruházak kínálatából gazdálkodnak, ha fürdőszobáról van szó, akkor nagyon tévedsz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin