Hogy a mosás öröm legyen – Így rendezd be a mosókonyhát!

Hogy a mosás öröm legyen – Így rendezd be a mosókonyhát!

A mosókonyhát hajlamosak vagyunk a ház kevésbé fontosabb helyiségei közé sorolni, ezzel együtt jóval kisebb hangsúlyt fektetni annak berendezésére. Pedig egy kevés odafigyeléssel okosabban kihasználhatjuk, egyben kellemesebbé tehetjük azt.

Ötletládához ad!

A mosókonyha pillanatok alatt válhat igazi lerakodóhellyé, ahol a koszos cipők, használt zoknik, sáros kabátok és sporttáskák halmozódnak (többnyire a padlóra szórva). De ez nem egyszerűen egy hátsó helyisége az otthonunknak, amelynek nem kell, hogy arca és stílusa legyen. A tisztaság és rendezettség itt is ugyanolyan fontos, mint a lakás bármely más pontján. Ha a következő hat szabályt betartjuk, nagy lépést tehetünk ennek irányába.

1. Rendszerezzünk

A szerethető mosókonyha elsődleges feltétele, hogy felszámoljuk az ott uralkodó káoszt. Ehhez először is gyűjtsük egybe az elkallódott holmikat, rendszerezzük, majd szelektáljuk át őket. Válogassuk külön a tél és a nyári ruhákat, az éppen használatban lévőket pedig szortírozzuk szét családtagonként. Mindenkinek állítsunk be egy saját, személyre szóló szennnyeskosarat, amiket oda helyezünk el a mosókonyhában, ahol jellemzően levesszük a kinti öltözetet, amikor hazaérkezünk. Így a mosásra szánt holmik nem automatikusan a földön, hanem (remélhetőleg) egyből a szennyestartóban landolnak majd.

2

2. Dobozoljunk

A mosókonyhák örök problémája a mosáshoz használt kellékek ideális helyének megtalálása. Ne legyenek túl messze, de útban sem, és ne boruljanak állandóan fel. A megoldás nagyon egyszerű: egy nyitott tetejű tárolókosár.

3

3. Játszótér a házi mosodában

Ha van házi állatunk, és néha már úgy érezzük, mindenhol az ő játékaiba botlunk, költöztessük be a fekhelyét vagy ládáját, a nyakörveket és pórázokat, valamint az etetőedényét (egy csúszásmentes szőnyegre) a mosókonyhába.

4

4. Szárítsunk okosan

A túl kicsi mosokonyhákban mindig igazi kihívás a mosott ruhák teregetése. Ez a leggyakrabban oda vezet, hogy a szekrényajtón vagy a szék hátára dobva próbáljuk megszárítani a textileket. Szerezzünk be inkább egy kihúzható szárítókötelet vagy egy szabadon álló szárogatót, ami csak akkor foglalja a helyet, amikor tényleg szükség van rá.

5

5. Fedelet a szennyeskosárnak

Sokat javít a mosókonyha légkörén, ha az ott halmozódó szennyes nincs folyamatosan szem előtt – ezért inkább válasszunk fedeles szennyestartót. Ha ráadásul már eleve szín szerint szelektálva (fehér, világos és sötét) gyűjtjük a mosnivalót, sok időt takaríthatunk meg magunknak mosáskor.

6

6. Talált tárgyak osztálya

Nem csupán a zoknik keverednek el mosás közben, de a zsebek rejtélyes tartalmának is időről-időre nyoma vész a mosókonyhában. Költöztessünk egy kosarat a mosógép közelébe ezen apróságoknak, az elkallódott tárgyak eredeti gazdáját így könnyebb megkeresni, egyben a rendet is fenntartani a helyiségben.

7

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat! Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét
Megnézem
Bezárom
Tipp Imádod a kéket de nem tudod milyen színnel párosítsd? Segítünk!

Az ezerarcú kék már önmagában is csodálatos árnyalat. Hát még ha kombinálod is! Nézd meg, hogy mi mi mindent tennénk mellé.

Stílus 2019 legjobb fürdőszoba trendjei – Mi megy és mi marad?

Fürdőszoba és fürdőszoba közt is óriási a különbség. Színeik, megjelenésük, dekorálásuk sokféle lehet. Összeszedtük az idei év legjellemzőbb trendjeit.

Otthon Gazdálkodj okosan – Aktuális kerítésárak 2019-ben

Ha nyár, akkor kerítés. Egy jól kialakított telekatároló rendkívüli módon megkönnyíti mindennapjainkat – legyen szó kerti partikról, gyerekzsúrokról vagy kisállatokról.

Tipp Környezettudatosság otthonodban – Ezeket az Instagram oldalakat kövesd

A környezettudatosság minden szinten rendkívül fontos napjainkban. Szerencsére ma már mindenki kiveheti belőle a részét, akár otthon is.

Kert 5+1 romantikus kerti világítás egyszerűen a meghitt hangulatért

Nyáron nincs is jobb, mint esténként a szabadban üldögélni. Azonban ha lemegy a nap, érdemes különböző világítási lehetőségekkel megőrizni a nyári hangulatot. Cikkünkben 5+1 romantikus kerti világítás tippet gyűjtöttünk össze, amiből te is inspirálódhatsz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin