Hogy a mosás öröm legyen – Így rendezd be a mosókonyhát!

Hogy a mosás öröm legyen – Így rendezd be a mosókonyhát!

A mosókonyhát hajlamosak vagyunk a ház kevésbé fontosabb helyiségei közé sorolni, ezzel együtt jóval kisebb hangsúlyt fektetni annak berendezésére. Pedig egy kevés odafigyeléssel okosabban kihasználhatjuk, egyben kellemesebbé tehetjük azt.

Ötletládához ad!

A mosókonyha pillanatok alatt válhat igazi lerakodóhellyé, ahol a koszos cipők, használt zoknik, sáros kabátok és sporttáskák halmozódnak (többnyire a padlóra szórva). De ez nem egyszerűen egy hátsó helyisége az otthonunknak, amelynek nem kell, hogy arca és stílusa legyen. A tisztaság és rendezettség itt is ugyanolyan fontos, mint a lakás bármely más pontján. Ha a következő hat szabályt betartjuk, nagy lépést tehetünk ennek irányába.

1. Rendszerezzünk

A szerethető mosókonyha elsődleges feltétele, hogy felszámoljuk az ott uralkodó káoszt. Ehhez először is gyűjtsük egybe az elkallódott holmikat, rendszerezzük, majd szelektáljuk át őket. Válogassuk külön a tél és a nyári ruhákat, az éppen használatban lévőket pedig szortírozzuk szét családtagonként. Mindenkinek állítsunk be egy saját, személyre szóló szennnyeskosarat, amiket oda helyezünk el a mosókonyhában, ahol jellemzően levesszük a kinti öltözetet, amikor hazaérkezünk. Így a mosásra szánt holmik nem automatikusan a földön, hanem (remélhetőleg) egyből a szennyestartóban landolnak majd.

2

2. Dobozoljunk

A mosókonyhák örök problémája a mosáshoz használt kellékek ideális helyének megtalálása. Ne legyenek túl messze, de útban sem, és ne boruljanak állandóan fel. A megoldás nagyon egyszerű: egy nyitott tetejű tárolókosár.

3

3. Játszótér a házi mosodában

Ha van házi állatunk, és néha már úgy érezzük, mindenhol az ő játékaiba botlunk, költöztessük be a fekhelyét vagy ládáját, a nyakörveket és pórázokat, valamint az etetőedényét (egy csúszásmentes szőnyegre) a mosókonyhába.

4

4. Szárítsunk okosan

A túl kicsi mosokonyhákban mindig igazi kihívás a mosott ruhák teregetése. Ez a leggyakrabban oda vezet, hogy a szekrényajtón vagy a szék hátára dobva próbáljuk megszárítani a textileket. Szerezzünk be inkább egy kihúzható szárítókötelet vagy egy szabadon álló szárogatót, ami csak akkor foglalja a helyet, amikor tényleg szükség van rá.

5

5. Fedelet a szennyeskosárnak

Sokat javít a mosókonyha légkörén, ha az ott halmozódó szennyes nincs folyamatosan szem előtt – ezért inkább válasszunk fedeles szennyestartót. Ha ráadásul már eleve szín szerint szelektálva (fehér, világos és sötét) gyűjtjük a mosnivalót, sok időt takaríthatunk meg magunknak mosáskor.

6

6. Talált tárgyak osztálya

Nem csupán a zoknik keverednek el mosás közben, de a zsebek rejtélyes tartalmának is időről-időre nyoma vész a mosókonyhában. Költöztessünk egy kosarat a mosógép közelébe ezen apróságoknak, az elkallódott tárgyak eredeti gazdáját így könnyebb megkeresni, egyben a rendet is fenntartani a helyiségben.

7

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával
Megnézem
Bezárom
Otthon Tesz-vesz város lakója – Csodalakás Ceglédről

Cegléd egyik utcája tündéri sorházairól híres, mely hangulatában a Tesz-vesz várost idézi. Itt egy örökifjú nagymamához visz az utunk, aki nemcsak a lakásfelújítását vezényelte le egy személyben, de maga dekorálta is otthonát.

Tipp Így lesz háromszor akkora a konyhád átalakítás nélkül – Erre a 10 apró változtatásra lesz szükség

Nem mindenki számára adott a nagy és tágas konyha. Azonban néhány apró változtatással, rendszerezéssel a kis konyhából is kényelmes helyiség varázsolható.

Kert Ültetésre fel! – 7 gyönyörű évelő virág kora tavaszra

A tavasz legszebb része, amikor virágba borul a kert. Ne várj sokáig az ültetéssel: a következő növények hamar tavaszi hangulatba hoznak.

Tipp 12 egyszerűen elkészíthető, de csoda szép tavaszi asztaldísz

Túl vagy a téli “hibernált állapoton”? Szuper, itt az ideje, hogy az új szezonra készülj, méghozzá néhány csinos asztali dísszel.

Tipp Tavaszi nagytakarítás – Erről a 7 dologról ne feledkezz meg, ha nem akarsz félmunkát végezni

Annyira jó érzés arra hazaérni, hogy az otthonunkban rend és tisztaság uralkodik. Egy nagytakarítás azonban, pláne ha az tavaszi fáradtsággal is társul, eléggé kimerítő lehet. A tavasz viszont mindjárt itt van, és nem árt, ha a lakás különböző részein már nekilátsz rendet tenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin