Hogy a mosás öröm legyen – Így rendezd be a mosókonyhát!

Hogy a mosás öröm legyen – Így rendezd be a mosókonyhát!

A mosókonyhát hajlamosak vagyunk a ház kevésbé fontosabb helyiségei közé sorolni, ezzel együtt jóval kisebb hangsúlyt fektetni annak berendezésére. Pedig egy kevés odafigyeléssel okosabban kihasználhatjuk, egyben kellemesebbé tehetjük azt.

Ötletládához ad!

A mosókonyha pillanatok alatt válhat igazi lerakodóhellyé, ahol a koszos cipők, használt zoknik, sáros kabátok és sporttáskák halmozódnak (többnyire a padlóra szórva). De ez nem egyszerűen egy hátsó helyisége az otthonunknak, amelynek nem kell, hogy arca és stílusa legyen. A tisztaság és rendezettség itt is ugyanolyan fontos, mint a lakás bármely más pontján. Ha a következő hat szabályt betartjuk, nagy lépést tehetünk ennek irányába.

1. Rendszerezzünk

A szerethető mosókonyha elsődleges feltétele, hogy felszámoljuk az ott uralkodó káoszt. Ehhez először is gyűjtsük egybe az elkallódott holmikat, rendszerezzük, majd szelektáljuk át őket. Válogassuk külön a tél és a nyári ruhákat, az éppen használatban lévőket pedig szortírozzuk szét családtagonként. Mindenkinek állítsunk be egy saját, személyre szóló szennnyeskosarat, amiket oda helyezünk el a mosókonyhában, ahol jellemzően levesszük a kinti öltözetet, amikor hazaérkezünk. Így a mosásra szánt holmik nem automatikusan a földön, hanem (remélhetőleg) egyből a szennyestartóban landolnak majd.

2

2. Dobozoljunk

A mosókonyhák örök problémája a mosáshoz használt kellékek ideális helyének megtalálása. Ne legyenek túl messze, de útban sem, és ne boruljanak állandóan fel. A megoldás nagyon egyszerű: egy nyitott tetejű tárolókosár.

3

3. Játszótér a házi mosodában

Ha van házi állatunk, és néha már úgy érezzük, mindenhol az ő játékaiba botlunk, költöztessük be a fekhelyét vagy ládáját, a nyakörveket és pórázokat, valamint az etetőedényét (egy csúszásmentes szőnyegre) a mosókonyhába.

4

4. Szárítsunk okosan

A túl kicsi mosokonyhákban mindig igazi kihívás a mosott ruhák teregetése. Ez a leggyakrabban oda vezet, hogy a szekrényajtón vagy a szék hátára dobva próbáljuk megszárítani a textileket. Szerezzünk be inkább egy kihúzható szárítókötelet vagy egy szabadon álló szárogatót, ami csak akkor foglalja a helyet, amikor tényleg szükség van rá.

5

5. Fedelet a szennyeskosárnak

Sokat javít a mosókonyha légkörén, ha az ott halmozódó szennyes nincs folyamatosan szem előtt – ezért inkább válasszunk fedeles szennyestartót. Ha ráadásul már eleve szín szerint szelektálva (fehér, világos és sötét) gyűjtjük a mosnivalót, sok időt takaríthatunk meg magunknak mosáskor.

6

6. Talált tárgyak osztálya

Nem csupán a zoknik keverednek el mosás közben, de a zsebek rejtélyes tartalmának is időről-időre nyoma vész a mosókonyhában. Költöztessünk egy kosarat a mosógép közelébe ezen apróságoknak, az elkallódott tárgyak eredeti gazdáját így könnyebb megkeresni, egyben a rendet is fenntartani a helyiségben.

7

Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakás vásárlása vagy felújítása esetén válaszd a Fundamentát
Megnézem
Bezárom
Otthon Egy eladásra felkészített budafoki panellakáson mutatjuk be, mi az a home staging!

Az ingatlan vonzóvá tétele, felkészítése az eladásra. A műfaj az angolszász lakáskultúrában ismert és elismert, de egyre többen alkalmazzák Európában is.

Tipp Redőny vagy reluxa? – A legfontosabb előnyök egy helyen

Bármennyire is imádjuk a napsütést és a természetes fényt, jó néha kizárni ezeket. De mi az okosabb megoldás? Redőny vagy reluxa?

Kert Ilyen egy autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma – lélegzetelállító fotók!

A télben a legfájóbb a színek hiánya. Fejezetünk, mely a téli tervezgetésre és tavaszi megvalósításra buzdít, tartogat egy színes anyagot, mert bizony jó a nyári emlékeket télvíz idején elővenni. Irány a titkok kertje, azaz Uliczki Dóra autodidakta kertépítő és lakberendező birodalma.

Stílus Tavaszi hygge életérzés a lakásodban

Tavaszi hygge életérzés a lakásodbanA dánok kedvenc kifejezéséről, vagyis a „hygge”-ről legtöbbünknek puha, meleg porkócok, mécsestartók, gyertyák, közös téli esték jutnak eszünkbe. Nem is kérdés, hogy a hygge életérzés létjogosultságát skandináv eredete okán kézenfekvő az őszi-téli szezonnal párosítani, ugyanakkor tavasszal sem lehetetlen belecsempészni az életünkbe.

Felújítás Így jártam, amikor ablakcserére adtam a fejem

Ablakcsere: erre a szóra 361 ezer oldalt talál a Google. Nincs hát egyszerű helyzetben az, aki ablakcsere előtt áll, és a megfelelő vállalkozót keresi erre a feladatra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin